Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRUGI PORAZ

Saletovi puleni poraženi i od Brazila!

Autor: Ekipa Alo! | 03.09.2014 - 19:49:00h | Komentara: 0

Izabranici Saše Đorđevića poraženi su u četvrtom meču na šampionatu sveta u Španiji sa 81:73. "Orlovi" preokrenuli minus 16, ali, ipak, zabeležili drugi poraz.

Srbija - Brazil

Košarkaši Srbije doživeli su drugi poraz na šampionatu sveta u Španiji.
Bolji od "orlova" bili su Brazilci, koji su slavili sa 81:73 (23:16, 25:16, 12:32, 21:9).

Srbija - Brazil

U utakmici u kojoj je naš tim gubio zabrinjavajućih 18 poena razlike u prvom delu, odigrao za pamćenje treću deonicu (32:12), u četvrtoj vodio i sa najvećih sedam (67:60) - ali onda potpuno stao, Južnoamerikanci su se bolje snašli u odlučujućem periodu i na kraju zabeležili trijumf koji im garantuje drugo mesto i na papiru lakšeg rivala u prvoj rundi eliminacija.
Najbolji igrač u pobedničkom timu bio je Markinjos sa 21 poenom (6/9 za tri), dok je u selekciji Srbije Teodosić bio najefikasniji sa 14 poena. Markinjosov ubilački instikt bio je koban po naš tim od početka do samog kraja. Šuta ga nije izdao. Sjajni košgeter je u povoju meča postigao prvih šest poena za Južnoamerikance (dve trojke), a njegov poslednji hitac van linije 6,75 metara, odmah posle trojke Teodosića za 74:71, srušio je kao kulu od karata ono malo nade našeg tima da u neizvesnoj završnici može materijalizovati perfektnu treću deonicu.
Prvo poluvreme, koje je bilo za zaborav poslužiće Đorđevićevim izabranicima kao dobra lekcija za ubuduće. Letargičnost u odbrani, bez ideje i hrabrosti u napadu je sve što smo ponudili sa repertoara protiv energičnih, rastrčanih, dobro ukompnovanih i šuterski vrlo raspoloženih Brazilaca. Pored Markinjosa, veliku štetu našoj odbrani nanosio je NBA kalibar Barbosa, čiji su se precizni hici u dva navrata poklapali sa zvukom sirene, što je dodatno ljuljalo moral našim igračima. Najveću prednost Južnoamerikanci su akumulirali u trećem minutu druge deonice trojkom Đovanonija - 43:25.
Naši igrači su bili u kontra ritmu, nije bilo igrača da povuče tim, da trgne saigrače, koji su bez prave reakcije posmatrali dominaciju Nenea i Splitera u reketu i dvojice pomenutih "snajperista" spolja. Prvo poluvreme nije obećavalo ništa dobro po naše u nastavku, ali se desio neverovatan preokret i atomska košarka u režiji srpskih igrača u trećoj četvrtini!
Motore je upalio Stefan Marković "krađom" krunisanom poenima i trojkom u narednom napadu (52:44), potom asistencijom za Raduljicu. serija Srbije, pored zbunjenog rivala, uzela je maha. Ohrabreni takvim početkom, i ostali su davali pun doprinos velikom "kambeku". Trojka Bogdana Bogdanovića (55:53) bacila je naše navijače u trans, a Raduljica, Bjelica i Jović sa penala su se pobrinuli da, konačno, pređemo u vođstvo - 59:55. Kada je Simonović, početkom poslednjeg perioda, pogodio za tri poena i doneo Srbiji najveću prednost (67:60), Srbija je bila na pravom putu da "slomi" protivnika i uvede meč u mirnu završnicu.
Međutim, ne radi to, nego staje. Šta se dogodilo sa srpskim timom do kraja meča biće predmet analize stručnog štaba. Brazilci prave seriju 12:0 i vraćaju prednost koju do kraja nisu ispuštali. Dugo je Srbija bila samo na poenima Simonovića, skoro osam minuta! Raduljici je drhtala ruka sa penala (3/4 u finišu), a nadu u "hepi end" vratio je Teodosić trojkom za pilazak - 74:71. U narednom napadu ubojiti Markinjos je uzvratio istom merom i rešio pitanje pobednika.
Nije bilo vremena za novi udar Srbije, koju naredom kolu čeka najveći izazov na šampionatu - meč protiv Španije.

 

Đorđević ponosan na igrače, ali poručuje: Ostaje žal zbog grešaka na kraju...  

"Otvorili smo loše utakmicu, a to nije prihvatljivo protiv Brazila", jasan je vođa Orlova...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević rekao je da njegovi igrači mogu da budu ponosni na igru koja je donela preokret, ali da ostaje žal zbog grešaka koje su odvele meč do poraza.

Debituje  na velikom  takmičenju kao  selektor:  Đorđević

Sale  Đorđević | Foto: Aleksandar Levajković
"Otvorili smo loše utakmicu, a to nije prihvatljivo protiv Brazila. Potpuno bez koncentracije smo igrali! O tome smo razgovarali na poluvremenu, mnogi igrači su tada govorili da su sami krivi. Nismo imali odgovor na njihov ritam. Posle toga smo krenuli da igramo našu igru. Zadovoljan sam kako smo se pokazali, mislim da momci mogu da budu ponosni na taj deo igre koji je doneo preokret. Igrali smo na naš talenat i instinkt. Ostaje žal za tim izgubljenim loptama koje su odlučile utakmice", poručio je Đorđević posle meča.

TEODOSIĆ: Ako ćemo ovako da igramo, bolje da ne idemo u Madrid!

Prvi plejmejker Srbije rekao je ovaj tim ima previše debitanata i da zato nisu smeli da budu toliko prepotentni u prvom poluvremen.

Košarkaši Srbije doživeli su i drugi poraz na Mundobasketu u Španiji. Ovoga puta od izabranika Aleksandra Đorđevića bila je bolja selekcija Brazila i to ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu, tokom koga su “orlovi” igrali na nedopustivo niskom nivou.

Jedan od najboljih i najborbenijih u srpskom timu, Miloš Teodosić, želeo je pobedu u ovom meču, što se moglo videti i tokom jednog od tajm-auta u prvom poluvremenu kada je imao svašta da kaže o svojoj i igri svoji saigrača. Iste utiske imao je posle meča kada je davao izjavu pomenuvši da bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog onako odigranih 20 minuta.

- Ne smemo sebi da dozvolimo da onako uđemo u utakmicu. Ovaj tim ima dosta debitanata koji tek treba da naprave karijeru, da bismo bili ovoliko prepotentni. U drugom poluvremenu smo bili sjajni, imali prednost 67:60. I onda smo je iz meni nejasnih razloga ispustili prednost. Ovo treba da nam bude škola – rekao je Teodosić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP