Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

OTVORENO>>> DUŠKO SAVANOVIĆ ZA „ALO!“ O NOVOJ GODINI I BOŽIĆU U ISTANBULU

Samo da ne nestane tastove rakije!

Autor: M. Zdravković | 30.12.2013 - 07:45:00h | Komentara: 0

Sa Duškom Savanovićem je uvek šou! Poznat je kao iskren momak, čovek bez dlake na jeziku, a sada se u Istanbulu priprema za Novu godinu i pravoslavni Božić, koji će provesti radno. Ipak, zbog supruge Tamare i ćerkice Anđele moraće da organizuje slavlja, da obeleži ove značajne datume, iako ima dosta obaveza u dresu Efesa.

Srećna porodica Savanović

Srećna porodica Savanović | Foto: Marko Metlaš

- Nema ni proslave na ulicama ovih dana, nema ničega u Istanbulu, sve je regularno - setno komentariše Savan u razgovoru za „Alo!“.


- Njihov najveći praznik je Ramazan, a oni čak i tada igraju utakmice, tako da mi, stranci, tek ne možemo mnogo da se ljutimo što nam ne daju slobodne dane oko Nove godine. Stalno je napeto, igraš, bre, i za Božić, i katolički i pravoslavni, ma skoro svaki treći dan jurimo loptu, bacamo na koš.

Želi nazad u reprezentaciju: Duško Savanović

Želi nazad u reprezentaciju: Duško Savanović | Foto: AP

Poznajući te, ti ćeš naći načina da obeležiš Novu godinu, ali i Božić?
- Naravno, i to zbog ćerkice Anđele. Nije više tako mala, već je velika devojka, ima četiri godine, ali još voli dete da se poraduje praznicima, tako da ćemo porodično dočekati Novu godinu. Evo, drago mi je samo kad pomislim na taj dan, bićemo svi srećni ko prasići u Teheranu - kroz smeh će Savan.


Čuvena „buba“ od koje  se ne odvaja kada  dođe u Beograd

Čuvena „buba“ od koje se ne odvaja kada dođe u Beograd | Foto: A. Dimitrijević

Jesi li ti okitio jelku?
- Kako da ne, i to ne samo jelku, već i celu kuću. Bato, šljašti sve kao buvljak, a i Turci se čude kad vide kroz prozor koliko svetli. Dečja radost. Anđeli se baš sviđa i to mi je najvažnije. Supruga će da spremi finu klopicu i bogme ćemo da uživamo, ali malo. Ne smem mnogo da pijančim pošto imam utakmice, pa da me ovi iz kluba ne namirišu. Zveknuću samo neku domaću rakijicu, pa u krevet.


Domaćin si, Dule, nema greške?
- Šta ću, tako sam vaspitan. Tek da znaš što sam nabavio rakiju, prijatelju. Prava srpska, dunja i šljiva. Ali, ne šećeruša kakvu valjaju pojedinci tamo, pa ti se zgadi kad ločeš, nego prava, prirodna rakija. Tast mi je ispekao. Da znaš samo kakva je!

Panorama Istanbula

Panorama Istanbula | Foto: AP

Ozbiljno? Nešto ti to mnogo hvališ?
- Majke mi moje. Takvu rakiju retko možeš da nađeš u Srbiji. Iz topličkog je kraja, a tamo je, burazeru moj, sve prirodno. Tast peče i po 4.000 litara godišnje, ima svoje šljivike, svoje hangare, sve je zdravo i prirodno. Posebno mu je dunja dobra, ne mogu da ti opišem kako je dobra kada je piješ. I Turci su mu ovde skidali kapu kad su je probali, nema bolje - zaključuje Duško Savanović.

Vraćam se među „orlove” ako ima mesta!


Duško Savanović je letos propustio Evrobasket u Sloveniji zbog problema sa povredom leđa. Kaže da se bolje oseća i da će se staviti na raspolaganje novom selektoru Saši Đorđeviću za Mondobasket u Španiji.
- Imao sam velikih problema s leđima i nisam mogao da igram u Sloveniji. Obnovio sam leđa i, bogu hvala, sada ih samo održavam u formi. Verujte, povreda je bila takva da bih ih da sam igrao na Evrobasketu još više upropastio i da bih možda ispao na duže vreme iz košarke. Hvala svima koji su me razumeli tada, posebno čelnicima KSS-a. Bila bi mi čast da ponovo zaigram za reprezentaciju, tu sam, na raspolaganju sam i ako me novi selektor bude želeo, odazvaću se. Jednom se desilo to s povredom, nadam se da neće više nikada - poručuje Savanović.

Drago mi je što je Sale dobio šansu!


Savan pozdravlja dolazak Saše Đorđevića na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Srbije.
- Pratio sam od početka priču u vezi sa Saletovim imenovanjem. Zna se ko je, šta je, Sale, kakva mu je košarkaška vizija i ja tu ne bih mnogo trošio reči. Iza njega su vrhunski igrački i sportski rezultati. Drago mi je što je dobio šansu, iako je mlad, nadam se da će svi igrači koji su kandidati za nacionalni tim biti zdravi, da će se odazvati i da ćemo napraviti dobru reprezentaciju - ističe Savanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP