Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LAKTAŠI

Savović: Opravdali smo malu ulogu favorita

Autor: Tanjug | 25.04.2013 - 21:20:00h | Komentara: 0

Košarkaš Crvene zvezde Boris Savović rekao je posle pobede nad Radničkim da je njegov tim opravdao malu ulogu favorita i da je zasluženo slavio za plasman u finale završnog turnira Jadranske lige.

Savović: Opravdali smo malu ulogu favorita

Savović: Opravdali smo malu ulogu favorita | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crveno-beli su u dramatičnom meču Laktašima savladali Kragujevčane sa 79:78, a osim finala regionalnog takmičenja obezbedili su i učešće u Evroligi sledeće sezone.

"Imali smo malu ulogu favorita, na kraju smo to opravdali i zasluženo pobedili . Hvala navijačima što su došli i podržali nas. Mnogi su sumnjali da možemo pobedimo, a mislim da nas je i Radnički potcenio. Pokazali smo da vredimo i sa mnogo samopouzdanja ćemo ući u finale, nije bitno protiv koga ćemo igrati", rekao je Savović posle dramatične utakmice.
Raško Katić, koji je postigao 22 poena, kazao je da je izborena veoma teška pobeda i da nije lako praviti analizu odmah nakon utakmice.
"Kada smo kretali, kada smo se dogovarali, bili smo odlučni. Rekli smo da koliko god da traje meč, ako treba da se odlučuje i u poslednih 10 sekundi, neka bude, samo da pobedimo. Ispalo je kao što smo pretpostavljali", istakao je on.

Katić je naveo da su crveno-beli pokazali karakter, ali i da su imali sreće.
"Izvukli smo utakmicu najbitnije je da smo ostvarili cilj, prošli u finale i obezbedili Evroligi. To je bio osnovni cilj ove sezone. Potrudićemo se da se regenerišemo u 24 sata pred nama i da pravi izadjemo na megdan u finalu, ko god nam bio protivnik", poručio je Katić.
Košarkaš Radničkog Stefan Sinovec naveo je da su on i saigrači dobili "što su hteli", utakmicu na jednu loptu, ali da su na kraju nesrećno poraženi.
"Imali smo svoje prilike, promašili smo dva penala na kraju. Nismo postigli koš u poslednja dva minuta, što je mnogo za ovakvu utakmicu. Zvezda je iskoristila svoje prilike, imala je sreće, pogodila šuteve i slavila", rezignirano je zaključio.

"Znali smo da smo blizu pobede, ali nikad nije gotovo u sportu, to smo naučili u Užicu. Iskusni smo, znamo da nije gotovo dok se ne završi. Nismo uspeli da pobedimo i to je to", kazao je Sinovec.
Njegov saigrač Bojan Krstović naveo je da tim Radničkog "kao da se uplašio pobede".

"Promašili smo četiri penala i trojku. Borili smo se, igrali dobro, i da smo pobedili to bi bilo zasluženo. Dobro smo počeli, medjutim, oni su napravili 16-0 i i tu je verovatno došlo do malog pada. Ipak, vratili smo se, ali je na kraju sreća bila na njihovoj strani u završnici. Čestitam Zvezdi", kazao je Krstović.
U drugoj utakmici završnog turnira u Laktašima večeras od 21 sat sastaju se Igokea i Partizan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP