Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROLIGA

Šilobad: Svaki meč nas vodi u minus!

Autor: Ekipa Alo! | 11.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kreće Evroliga! Nova sezona, stare muke s budžetom. Kako ga zatvoriti i kako se suprotstaviti alama iz Evrope, svakodnevna je briga čelnika Partizana, jedinog našeg predstavnika u elitnom takmičenju, koji sutra (19) u Istanbulu protiv Bešiktaša igra prvi meč u novoj sezoni. Za svoju dušu jer zarade nema, pa nema.

Spreman da zakuca: Edvard Gordon

Spreman da zakuca: Edvard Gordon | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Upravo o novcu je za „Sportski žurnal“ pričao poslovni direktor crno-belih Mlađan Šilobad, ističući da svaka utakmica u Evroligi Partizanu donosi finansijski minus, čak i u slučaju pobede.


RTS nema ni za Evroligu!


Takmičenja počinju, a čelni ljudi javnog servisa skrštenih ruku sede u Takovskoj 10 i ni ne pomišljaju da nešto preuzmu. Posle sakaćenja prenosa Lige šampiona, RTS je prenose Evrolige prepustio „Sport klubu“.
- Preuzimanjem ekskluzivnog prava na prenose svih utakmica KK Partizan u Evroligi dajemo mogućnost našim gledaocima da uživaju u vrhunskom kvalitetu slike i tona, zanimljivim komentatorima i poznavaocima košarke. Po tome smo i postali poznati i izdvojili se u regionu, ali i stekli naklonost brojnih ljubitelja sporta - izjavio je Nemanja Simeunović, direktor „Sport kluba“.

- Za svaku pobedu se dobija 7.000 evra, ali troškovi organizacije jedne utakmice su veći od toga. Zakup „Pionira“ je oko 1.500 evra, obezbeđenje duplo više, smeštaj gostujuće ekipe oko 5.000. Da ne pominjemo ako nešto „doleti“ s tribina na parket - istakao je Šilobad.
 
Čak i kada se napravi neki ozbiljan rezultat, kao što je to slučaj s Partizanom iz 2010. godine, kada je stigao do fajnal fora, nagrade su mizerne.

- Treba znati da sam ulazak u Evroligu ne donosi novac, kao ni plasman, osim kada se izbori fajnal for. Te 2010. godine smo za četvrto mesto dobili 50.000 evra, a Barselona kao prvak 250.000 evra. Sad uporedite te sume s onim koje se dobijaju u fudbalu.

U fudbalu se veliki novac dobija od TV prava, a u košarci...
- Kada su u pitanju TV prava, prošle godine smo dobili 150.000 evra, a primera radi, Makabi dva miliona evra, a grčki klubovi duplo više od toga.

Mlađan Šilobad

Mlađan Šilobad | Foto: Nenad Milošević

Sada kada se utakmice igraju četvrtkom i petkom i kada se ne poklapaju s terminima fudbala, mislim da će doći do određenog napretka u finansijskom smislu jer će Evroliga sigurno biti gledanija - zaključio je Šilobad i otkrio da je do sada prodato 3.000 pretplatnih karata, a da se očekuje da konačan broj bude oko 4.500.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP