Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POLUFINALE ABA LIGE

Slataka osveta Milutinova, Partizan stigao do brejka!

Autor: M.R | 15.04.2015 - 22:45:00h | Komentara: 0

U završnici za infarkt crno-beli slavili sa 70:68.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Prava drama u "Pioniru"! Partizan je posle neizvesne završnice uspeo da savlada Crvenu zvedzu  sa 70:68. 

Prštalo je na sve strane! Nikola Milutinov je večeras na sopstevni rizik izašao na teren i doneo pobedu svom timu.  U ključnom napadu centar Partizana je rampom zaustavio Blažiča i tako pogura Partizan ka brejku. U redovima domaćih, Dženkins je postigao 19 poena, dok je šampiona Srbije predvodio Mačvan sa 14 koševa. 

Četvrta četvrtina - 68:70

Zvezda se poenima Blažiča brzo vratila na jednocifren minus. Posle poena Vilijamsa, Vujošević je morao da reaguje minutom odmora. Prednost njegove ekipe se istopila na samo šest poena. Milutinov je poenima vratio Partizan na plus osam. Zvezda je brzo uspela potpuno da se vrati u meč. Na oko pet minuta do kraja meča prednost crno-belih iznosila je samo četiri poena. Posle trojke Vilijamsa Zvezda je stigla na samo jedan poen minusa. Usledio je dobar pordor Akojona. A potom i trojka organizatora igre crno-belih. Crveno-beli su ozbiljno pretili, a Milosavljević je poenima iz zaista teške pozicije doneo 62:69. Usledila je prava drama u “Pioniru” na oko 30 sekundi do kraja Dženkins je poenima Zvezdu doveo na minus od jednog poena. Posle lošeg napada Tepića, Blažič je imao prodor ali ga je sa polaganja strašnom rampom skinuo Milutinov! Tepić je promašio jedno slobodno bacanje, ali je Mačvan stigao do ofanzinvog skoka i doneo pobedu Partizanu - 68:70. 

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Treća četvrtina - 48:58
Posle nekoliko ofanzivnih skokova, Akojon je postigao trojku i odveo Partizan na plus deset. U sledećem napadu crno-beli su se odbranili i Mačvan je poentirao za 35:47. Još jedan promašaj Crvene zvezde kaznio je Murić poenima sa distance. Na startu treće denice domaćin nije mogao da dođe do svog ritma. Prve poene za crveno-bele postigao je Kalinić i to van linije 6.75. Posle jednog lošeg napada šampiona Srbije, Zvezda je bila u kontri, a Mačvan je grubo faulirao Blažiča. Sudije su dosudile namernu ličnu grešku. Blažič je promašio oba slobodna bacanja, a onda ni Dženkins nije pogodio sa distance. Na poene Pavlovića, Zvezda je odgovorila preko Dženkinsa. Na oko tri minuta do kraja na semforu je stajalo 43:55. Partizan je u ovoj deonici crveno-bele nadigrao njihovim oružjem - ofanzivnim skokom! Nekoliko loših napada crno-belih i trojke Vilijamsa, domaćin je stigao na 48:58. 

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

 - Zanimljiv podatak, Marjanović nije postigao nijedan poen u prvom poluvremenu.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Druga četvrtina - 35:42
Zvezda je od starta krenula baš agresivno. Posle lošeg napada Tepića, Partizan u narednom posedu nije uspeo da za pet sekundi iz auta izvede loptu. Prve pone u drugoj deonici postigao je Jović sa distance. A onda je usledilo brutalno zakucavanje Milosavljevića i poeni Murića za 19:26. Brzo je istim intenzitetom obruč u “Pioniru” zadrmao i Cirbes. Nemac je potom poentirao uz faul Milosavlejvića i Zvezdu doveo na minus tri. Posle nekoliko loših napada, Dangubić je poentirao za 25:26. Partizan tri minuta nije postigao koš, a onda je Tepić pogodio iz teške situacije za 27:28. Mitrović baš muči Partizan ofanzivnim skokom. Zvezdin kapiten je uhvatio loptu i omogućio Dženkinsu da sjajno poentira. Prštalo je na sve strane, vodila se velika borba ispod oba koša. Partizan je posle dobre odbrane Murića lako poentirao u kontri za 29:35. Vilijams je pogodio trojku u bitnom trenutku za Zvezdu, ali je brzo uzvratio Mačvan istom merom za 32:40. Posle odličnog dodavanje Mitrovića i Dangubić je pocepao mrežicu van linije 6.75. Murić je posle odličnog prodora postavio 35:42. 

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: ABA liga

Prva četvrtina - 17:22 
Utakmica je počela trojkom Jake Blažiča iz ugla. Partizan je uzvratio odličnim prodorom Saše Pavlovića. Već na startu meča Zvezda je ostvarila dominaciju u skoku. Pavlović je baš raspoložen za igru, usledila je trojka iz ugla za 5:5, ali i brza druga lična pa je bivši NBA as morao da se preseli na klupu. Crno-beli su se ponovo opredelili za šuteve sa distance, dok su crveno-beli od starta želeli da loptu spuste pod koš. Šampion Srbije je dobio sedam poena od Tepića za prednost od 14:9. Partizan je nastavio sa dobrom igrom i brzo došao do 18:9. Dženkins je pogodio tri slobona bacanja i na oko tri minuta do kraja na semaforu je stajalo 18:12. Partizan je imao plus osam posle poena Mačvana, ali je Kalinić na isteku prve četvrtine postavio konačnih 17:22. Nikola Milutinov igra, čini se da povreda nije ostavila traga, postigao je šest poena.  

21:00 - Meč je počeo!

20:32 - Ispred "Pionira" su ponovo velike mere bezbednosti.

20:05 - " Ne vidim kako Partizan može da se plasira u finale" - kaže legendarni as Moka Slavnić.

20:01 - I Milutinov se zagreva:

Nikola Milutinov ce biti u sastavu @kkpartizan večeras #aba #kkp - #kkcz pic.twitter.com/BXL5ajOX6d

Nikola Milutnov

Igra: Nikola Milutnov | Foto: M. Metlaš

SASTAVI:
Crvena zvezda:Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes.
Partizan: Akojon, Pavlović, Tepić, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov, Milosavljević, Mačvan, Đumić, Bezbradica, Milutinović

Vremena za odmor nema! Posle samo 24 sata Partizan i Crvena zvezda će ponovo na teren. Crveno-beli su slavili u prvom meču i nadaju se da će pred svojim navijačima stići na korak od finala i Evrolige. Sa druge strane crno-beli žele da poravnaju skor. Jedno je sigurno i večeras će biti vruće u “Pioniru”.  

ABA liga

Spremni za novi duel: Blažič i Pavlović | Foto: A. Dimitrijević

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP