Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROBASKET, FINALE

Sonja i Ana su od zlata, Srbija šampion Evrope! (VIDEO)

Autor: D. J. . Bužić i M. Rangelov | 28.06.2015 - 20:46:00h | Komentara: 5

Francuska pala u finalu - 76:68!

Finale, Evrobasket

Finale, Evrobasket | Foto: A. Dimitrijević

 

Srbija je zemlja evropskih šampionki! Naše devojke su ponovo bile najbolje kad je to bilo najpotrebnije. U finalu su odigrale utakmicu iz snova, Francuska je na kolenima - 76:68.

Kad je bilo teško Sonja Petrović (22 poena) i Ana Dabović (25 poena) su uzele loptu u svoje ruke. Ove dve igračice su gotovo same razbile velikog rivala. Uspeli smo da na pravi način odgovorimo na čvrstinu “trikolorki”. Kad nije išao ulaz krenuo je šut za tri poena. Marina Maljković je danas držala čas košarke. Selektorka je u ključnom trenutku promenila odbranu i tako potpuno zbunila Francuskinje.

Fantastične Sonja i Ana su izabrane u najbolju petorku turnira, a mlađa sestra Dabović proglašena je i za najbolju igračicu šampionata.

Zlato je na grudima, viza za Rio u džepu!
Srbija je zemlja košarke! Dame čekamo vas na balkonu (Ponedeljak 20 časova)!

TOK UTAKMICE:

Sonja Petrović

Sonja Petrović | Foto: A. Dimitrijević

 

Četvrta četvrtina -76:68

Poslednja deonica meča je otvorena namernom ličnom greškom Francuskinja, preko Nevene Jovanović i Ane Dabović poveli smo sa šest poena. Opet nas je mučio skok u napadu. Jakubu je posle jednog poentirala uz faul za 57:54. Na poene Sonje Petrović stigla je trojka Ture za 61:57. Francuska je prišla ali je Ana Dabović pogodila uz faul. Posle Sonjine trojke na semaforu je stajalo - 67:59. Rivalke su pokušale da se vrati ali je svaki napad odbijen. Posle koša Danije Nikol Pejdć bilo je jasno da je Srbija na korak od trijumfa.

KRAJ, Srbije je šampion Evrope!

Finale, Evrobasket

Finale, Evrobasket | Foto: A. Dimitrijević

 

Treća četvrtina - 53:49

Srbija je sa penala odgovarala na poena Francuskinja. Odličan pogodak Sonje Petrović iz okreta doneo je našoj selekciji prednost od tri poena. Devojke su na startu znatno popravile igru u odbrani. Zona je potpuno zbunila rivalke. Uz Sonju koja je nastavila sa dobrom igrom porbudila se i Ana Dabović. Poentirala je iz teških pozicija za 47:40. Sa druge strane Francuskinje nije služio šut ali su uspevale da uguraju loptu pod koš i tako ostanu u egalu.
Petrovićeva je nastavila svoju simultanku - poentirala je iz svih pozicija naša “petica”. Usledilo je nekoliko “praznih” minuta sa obe strane.
Četvrtina je završena rezultatom - 53:49. Milica Dabović je povređena, a  na njenoj ruci je zavoj.  U ovoj deonici nije ulazila u igru.

- Specijalni reporter "Alo.rs" je stigao u kop među najvatrenije navijače Srbije:

Marina Maljković

Marina Maljković | Foto: A. Dimitrijević

 

- Sonja Petrović je ubacila 11, a Danijel Pejdž 7 poena.

Eurobasket, Finale

Ana Dabović u akciji: Eurobasket, Finale | Foto: A. Dimitrijević

 

Druga četvrtina - 33:32.


Dobar start za naše devojke. Sonja Petrović je vezala pet brzih poena (trojka i dva penala) za 20:22. Sonja je još jednom poentirala za novih minus dva. Srbija se probudila, stigao je protagonizam u napadu, ali izabranice Marine Maljković nisu uspele da zatvore skok. Rivalke su često dolazile do lopte pod našim košem. Dugo se igralo poen za poen, na oko minut do kraja prvog poluvremena na semaforu je stajalo 31:32. Dajana Butulija je postavila konačnih 33:32.

Finale, Evrobasket

Finale, Evrobasket | Foto: I.V.

 

Prva četvrtina - 15:22
Francuska je dobro počela meč, ali prava rafalna paljba nas je na startu držala u igri. Pogađale su Pejdž, Milovanović i Butulija (daleka dvojka) za početnih 8:13.
Nije bilo čvrste odbrane “orlica” na koju smo navikli. Posle minuta odmora, Milica Dabović je pogodla još jednu trojku za 11:15. Srbija se brzo potpuno vratila u meč na oko tri minuta do kraja na semfaoru je stajalo 15:15. Za tili čas rivalke su stigle do plus sedam i konačnih 15:22.
 

Finale, Evrobasket

Finale, Evrobasket | Foto: I.V.

 

- Meč je počeo!

- Predsednik KSS-a, Dragan Đilas bori se za svakog navijača Srbije. O čemu se radi pročitajte OVDE.

- SASTAV Srbije za večerašnji meč:

Radočaj, Petrović, Ćađo, Krnjić, Jovanović, Milovanović, Butulija, Ajduković, Topuzović, M. Dabović, A. Dabović, Danijel Pejdž.

- U utakmici za treće mesto, Španija je ubedljivo nadigrala Belorusiju  - 74:58!

- Naše devojke su dobro raspoložene, cepaju mrežice na zagrevanju:

Finale, Evrobasket

Finale, Evrobasket | Foto: A. Dimitrijević

- Tokom celog dana se tražila karta više. Naši navijači su podeljeni u dve grupe jedna iza koša, dok su roditelji i porodice igračica smešteni u parteru

Ostao je još jedan korak do cilja! Naše “orlice” igraju finale sa Francuskom. Uz “Alo.rs” ste tokom celog dana mogli da pratite atmosferu iz glavnog grada Mađarske. Sada je vreme za ono pravo

Dvorana uživo

U ovoj dvorani se igra finale | Foto: D.J. Bužić

Poslednji komentari
  • SRBIJA Vreme: 28.06.2015 21:21h

    BRAVO DEVOJKE!!! VI STE PONOS SRBIJE!!!

  • goxy Vreme: 28.06.2015 21:36h

    neznam da li sam u pravu i da li sam dobro video, ako gresim ispravite me, ali zastava koja je podignuta na dodeli zlanih medalja nije imala grb Srbije, vec je bila smo trobojka. Moracu jos jednom da pregledam snimak. Voleo bih da gresim. Sve cestitke nasim devojkama.

  • SR Vreme: 28.06.2015 22:30h

    Koji idiot, tj. koliko idiot, treba da budes pa da na ovo lupas minus? Bravo devojke!

  • Boris Vreme: 28.06.2015 23:15h

    Svaka im cast,ali vama iz redakcije alo sram vas bilo!Pored uspeha kosarkasica koji je stvarno neizmeran,plave delfine ste izostavili iz svake rubrike,a i onu zasluzuju mali kvadratic na vasem sajtu!SRAMOTA zar ne???BRAVO DEVOJKE I MOMCI NASI!

  • Nenad Vreme: 29.06.2015 00:25h

    Srpske sokolice: Ponosimo se sa vama! Čestitamo vam na velikoj, vlikoj, pobedi! Gospod Bog vam je podario pobedu, jer vi pronosite njegovu slavu I istinu svetom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP