Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEBOJŠA ČOVIĆ O „DISCIPLINOVANJU“ OD STRANE EVROLIGE:

Srbe u Turskoj prvo ubiju, pa kazne!

Autor: M. Rangelov | 11.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Čelnici Evrolige su strogi, ali ne i pravični. Posle tragičnih dešavanja u Istanbulu, gde je navijač Galatasaraja nožem ubio Marka Ivkovića, Crvena zvezda je dobila žestoku kaznu (meč bez publike i 50.000 evra), i očekivano je usledila burna reakcija predsednika tima sa Malog Kalemegdana Nebojše Čovića.

Ubio ga  psihopata:  Marko  Ivković

Ubio ga psihopata: Marko Ivković

- Odluka je sramna i ne dolazi direktno od Evrolige. Kaznio nas je nezavisni sudija! Neću mu po starom srpskom običaju pominjati majku, oca, seme i pleme... U životu sam prošao mnogo toga, ali veću glupost nisam video. Izgleda da su ovi nezavisni, nezavisni sa mozgom. Poslata je ružna poruka: „Srbi, dođite u Tursku na utakmicu i bićete ubijeni, a potom i kažnjeni“ - žustro počinje priču Nebojša Čović.
Zvezda će prema njegovim rečima iskoristiti pravo žalbe.

„Atamanu  savetujem da u širokom luku zaobilazi Srbiju“: Čović

„Atamanu savetujem da u širokom luku zaobilazi Srbiju“: Čović | Foto: Dušan Milenković


- Igraćemo protiv Laboral Kuće bez publike, ali naravno da ćemo se žaliti. Našu žalbu će razmatrati drugostepeni organ. Imamo jake argumente, ovu odluku je doneo samo na osnovu jedne, i to turske strane. Ne znam šta je razlog, i da li je nezavisni Patrik (sudija) imao neki interese. Ljut sam i zato što su čelnici Galatasaraja imali uvide u dopise koje smo mi slali Evroligi. Nije nikakav problem, ali zašto mi nismo dobijali njihove odgovore?

Turska policija je brzo privela  pravdi ubicu srpskog navijača

Turska policija je brzo privela pravdi ubicu srpskog navijača


Prvog čoveka Zvezde posebno su iznenadile laži predstavnika Galatasaraja.
- Ne priliči jednom tako veliko klubu da laže. Njihove dopise nije potpisao predsednik kluba, već neki tamo advokati. Njega je očigledno sramota. Jedva čekam da odem u Istanbul da me odvede na baklave i da porazgovaramo u četiri oka. Suđeno je samo na osnovu zapisa turske policije. Pa u njima se ne poklapa ni vreme Markove smrti. Kad već nije bilo karata, zašto ih nisu odveli do garnice. Turska policija je od početka spremala klasičnu sačekušu za naše navijače. Toliko su spinovali da su na kraju pokušali da ubede javnost da su Marka ubili navijači Partizana obučeni u crveno-bele dresove.

Čović se osvrnuo i na kaznu koju je dobio Ergin Ataman.
- Ne želim da kažem ni da je trener... Kažnjen je sa samo 6.000 evra, to je prava sramota. Naš pravni tim trenutno razmatra način na koji će krivično da ga goni. Nazvao nas je teroristima, a ne zna da su Srbi osnivači njegovog kluba. I on je selektor Turske... Nadam se da će naše vlasti biti dovoljno istrajne da mu zabrane ulazak u našu zemlju. Savetujem mu da zaobilazi Srbiju u širokom luku - završava priču Nebojša Čović.

Novac od kazne za Markovu porodicu!

Prvi čovek crveno-belih smatra da bi novac od kazne oba kluba trebalo da uplate porodici tragično nastradalog Marka Ivkovića.
- Rekao sam to Žordiju. Bilo bi fer da taj novac ode Markovoj porodici. Njega to ne može da vrati... Porodica Ivković ima pravo i da goni Tursku kao državu. Ako se odluče na taj korak, imaće pomoć našeg kluba - konstatuje Čović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP