Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DANAS STARTUJE NOVA SEZONA ABA LIGE

Srbi ispred svih!

Autor: D. Ostojić | 04.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Utakmicom MZT-Olimpija večeras startuje 13. sezona regionalne ABA lige. Takmičenje u kojem sa šest titula dominira Partizan, sa dva prstena se okitio FMP, a jednim Hemofarm, ako je verovati kladionicama, ponovo će biti u znaku Srba. Silno pojačana Crvena zvezda očekivano je favorit za titulu (kvota 2,85), crno-beli kao branioci trofeja su odmah iza - 3,85, a iz prikrajka vreba Radnički iz Kragujevca (6,50). Ako je suditi prema „Bet and Win“, srpskim timovima ozbiljno mogu da priprete samo Zagrepčani - Cibona i Cedevita.

Bertans i  Simonović  će se ove godine najverovatnije  boriti za prstenje  na Jadranu

Bertans i Simonović će se ove godine najverovatnije boriti za prstenje na Jadranu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Sigurno je da nam prija činjenica da smo favoriti, a to smo zaslužili dobrim igrama u pripremnom periodu, kada smo pobedili na svih 13 mečeva. Naravno, treba još da se uigramo i bolje upoznamo, ali verujem da će sve to doći na svoje kada bude najpotrebnije. Crvena zvezda uvek ima najviše ciljeve, a bitno je da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, rastemo i napredujemo zajedno - kaže Marko Simonović iz Zvezde.
Krilni igrač crveno-belih manje-više se slaže sa prognozama eminentnih svetskih kladionica.


- Partizan je ponovo jak i sigurno je da će biti u samom vrhu. Tu su i dva hrvatska tima, kao i Budućnost i Olimpija - dodao je Simonović.
Ekipe će na Jadranu igrati 26 kola, a nakon toga igra se fajnal for, čiji će pobednik postati šampion lige. Najbolji klub iz regularnog dela biće u prilici da organizuje završni turnir, a ako tu mogućnost ne iskoristi, uprava Jadranske lige će odrediti domaćina.

Partizan je za sada najuspešnija ekipa regionalnog takmičenja sa šest šampionskih titula, FMP je osvojio dve, a po jednu Makabi iz Tel Aviva, Hemofarm, Olimpija i Zadar.

Ove godine se zna ko ide u Evroligu!

Na osnovu iskustva od prošle godine, kada su se propisno izblamirali zbog pravilnika, čelnici ABA lige pred novu sezonu jasno su definisali ko će sa Jadrana u Evropu. Finalisti fajnal fora će izboriti direktan plasman u Evroligu, pod uslovom da ispunjavaju minimalne uslove tog takmičenja. U kvalifikacijama će igrati trećeplasirana ekipa iz regularnog dela koja takođe ispunjava uslove Evrolige. Inače, takmičenje u Evroligi ove sezone startuje 16. oktobra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP