Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KOŠARKAŠI RUMUNSKE KRAJOVE SINOĆ GOSTOVALI NA KOSOVU

Srbi ponovo šetaju ulicama Peći!

Autor: V. Nestorović | 04.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ovo je ipak sportska priča o Peći. O gradu u kome trenutno živi ukupno petoro Srba (!), ne računajući prigradske opštine i sela, kao ni monahinje u Pećkoj patrijaršiji.

Bez  problema na  Kosovu: Mirko Kovač, nekadašnji košarkaš Zvezde

Bez problema na Kosovu: Mirko Kovač, nekadašnji košarkaš Zvezde | Foto: Marko Metlaš

Ta slika se nakratko promenila sinoć, kada su košarkaši rumunske Krajove gostovali domaćoj ekipi u okviru Balkanske lige, jer je broj naših državljana u srpskoj duhovnoj prestonici u tom trenutku porastao za tri imena. Naime, za goste su igrali Mirko Kovač i Nemanja Marić, koji su tako postali prvi naši košarkaši koji su posetili ovaj grad nakon 1999. godine, a sa klupe ih je predvodio srpski stručnjak Miša Nisić.

Na tribinama, naravno, nije bilo srpskih navijača niti bilo koga ko bi razvio trobojku bodreći rumunsku Krajovu i naše košarkaše koji nose njihov dres. Na parketu je pravdu delila crnogorska sudijska trojka - Šutulović, Rutešić, Šundić. Uoči meča, obučeni u trenerke rumunske ekipe, prvotimci Krajove su, kako je za “Alo!” preneo nekadašnji igrač Crvene zvezde Mirko Kovač, čak i prošetali gradom.

Dobri domaćini:  Košarkaši Peći

Dobri domaćini: Košarkaši Peći


- Moram da priznam da sam prvi put u Peći. Ljudi iz hotela i kluba su maksimalno korektni prema nama, tako da za sada sve protiče u najboljem redu. Prošetali smo gradom, a obišli smo naravno i Pećku patrijaršiju. Radi se o jednoj od najbitinijih i najlepših naših crkava. Verujem i da će na utakmici sve proteći u najboljem redu i da ćemo pobediti - rekao je Kovač za “Alo!”, taman kada su se vraćali iz šetnje gradom nazad u hotel.

Kovač i  saigrači  posetili su  Pećku  patrijaršiju

Kovač i saigrači posetili su Pećku patrijaršiju


Interesantno, za ekipu iz Peći nastupa i Amerikanac Fredi Haus, koji je dve sezone proveo u Partizanu, gde je postao jedan od miljenika navijača crno-belih, ali njegov sadašnji tim ima skor od četiri meča i isto toliko poraza u ovom regionalnom takmičenju, gde su srpski klubovi odbili učešće upravo zbog činjenice da će u toj ligi učestvovati timovi sa Kosova i Metohije. Inače, rumunska Krajova će posle Peći već sutra gostovati u Prištini, tako da će srpska trojka (plej Rade Džambić je ostao u Rumuniji zbog povrede) posetiti i taj grad.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP