Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ŠOU POČINJE

Srbi samo statisti

Autor: S. Vrakela | 29.10.2012 - 00:18:00h | Komentara: 0

Nikad siromašnije srpska košarka nije reprezentovana u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Pre nekih 10 godina ustajali smo u ranu zoru ne bi li ispratili Vlada Divca i Peđu Stojakovića kako sa Sakramento Kingsima krče put do NBA zvezda, bili smo i ubedljivo najzastupljenija nacija u ligi mimo Amerikanaca, a danas tek tri igrača i svi sa ulogama epizodista i mahača peškirima.

Brajant i Džejms

Brajant i Džejms

Zašto nema više srpske kolonije u NBA tema je koja izuskuje dublju analizu, zato ćemo se fokusirati samo na preostala tri musketara - Vladu Radmanovića, Darka Miličića i Sašu Pavlovića.


Srbi

Srbi

Čini se da je trenutno u najboljoj poziciji bivši košarkaš Crvene zvezde. Iako mu je plata drastično smanjena i sada prima tek 1,3 miliona dolara po sezoni, Radmanović je napravio pravi potez prelaskom u Bulse. Em je postao deo kluba gde je igrao Masjkl Džordan, em će zasigurno videti finiš plej-ofa Istočne konferencije. Što se tiče uloge u timu, ako ne bude nepredviđenih stvari, Radman će mečeve počinjati s klupe i doprinos davati u vidu šuta za tri poena i ponekog skoka.

Grafika

Grafika

Mnoge je iznenadio dolazak Darka Miličića u Boston, ali ne i trenera Doka Riversa, koji i te kako zna da radi svoj posao. Sjajni stručnjak smatra da će će Darko značajno napredovati pored veterana Kevina Garneta, koji predstavlja produženu ruku trenera na terenu. Darkova uloga biće da zameni umorne centre Seltiksa, odigra čvrstu odbranu, uhvati poneku loptu, a poene i ne mora da postiže. Desetak minuta igre po meču prijalo bi Darku, koji će primati veteranski maksimum od nekih milion dolara.


Za Aleksandra Pavlovića, Srbina iz Bara, najvažnije je da igra u kontinuitetu u dresu Portland Trejl blejzersa. Momak sa izuzetnim fizičkim karakteristikama nikada nije pokazao svoj potencijal, tako da bi mu petnaestak minuta igre po meču prijali mnogo više od zagarantovanih 1,2 miliona dolara godišnje plate.

Karim Abdul Džabar

Karim Abdul Džabar

Najbolji strelci u istoriji
Karim Abdul Džabar (Milvoki, LA Lejkers)38.387
Karl Meloun (Juta, LA Lejkers)36.928
Majkl Džordan (Čikago, Vašington)32.292
Vilt Čembrlejn (San Francisko, Filadelfija, LA Lejkers)31.419
Kobi Brajant (LA Lejkers)29.484

Kralj Džejms čuva krunu od Brajanta!

Može li neko skinuti Kralja Džejmsa i njegovu armiju sa trona, glavno je pitanje 24 sata pre početka nove NBA sezone. Jedan čovek će sigurno reći „da“, a to je superstar Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant, koji tokom cele svoje karijere nikada nije bio u senci bilo kog igrača. Većina košarkaških stručnjaka predviđa njihov direktan okršaj u velikom finalu, međutim, čini se da nikad nije bilo teže stići do završne borbe.


Stara poštapalica kaže da je uvek teže braniti nego osvojiti vrh. Ali, ako je verovati Džejmsu, letos smo videli početak višegodišnje dominacije tima sa Floride.

Čirlidersice

Čirlidersice

- Želim da budem najveći u istoriji igre, stvar je toliko prosta! Takođe, želim da sa mnom zajedno napreduje i tim. Postigli smo veliki uspeh prošle sezone, a ja sam ubeđen da je to tek početak i da ćete prisustvovati stvaranju nove dinastije u NBA ligi - samouveren je Džejms.


Kada je reč o timovima iz drugog plana, ne mogu se zaobići Čikago Bulsi, kojima je najveće pojačanje stiglo u vidu oporavljenog bivšeg MVP-ja Derika Rouza. Tu su kao tvrd orah uvek San Antonio Sparsi, ali i skup veterana Boston Seltiksa, koji svakog mogu baciti na muke.


Ništa manje interesantno neće biti videti na delu tim o kome se toliko pričalo, holivud sa istoka - Bruklin Netse!


Sve u svemu, ko je zaboravio na NBA ligu ili u međuvremenu izgubio interesovanje, toplo mu preporučujemo besane noći tokom narednih osam meseci jer sva je prilika da će se u tom periodu ispisati nova istorija NBA lige.


Zvaničan početak sezone zakazan je za noć između utorka i srede, kada se sastaju Vašington i Klivlend.
 

Prenosi na „kablu“
Jedina televizija u našoj zemlji koja će uživo prenositi mečeve NBA lige tokom cele sezone je “Sport klub”. Iz ove televizije najvaljuju prenose na svoja tri kanala, uz mnoštvo novina u vidu specijalnih emisija, dnevnih i nedeljnih pregleda, te osvrta na legendarne utakmice i duele najvećih zvezda koji su proslavili ligu van Severne Amerike.

Najskuplji timovi
LA Lejkers 100
Bruklin Nets 85,4
Majami Hit 82,6
Filadelfija 79,6
Orlando Medžik 75,1
Čikago Buls 74,8
Njujork Niks 74
Portland Trejl blejzers 71,5
Golden Stejt Voriors 70
LA Klipers 70
* napomena: iznosi su u milionima dolara na godišnjem nivou

Kokoškov za ponos!
Možda Srbija nema više bitnijeg igračkog uticaja na NBA ligu, ali ima nešto čime može da se diči, a što nijedna druga zemlja nema, i da potvrdi da i te kako ima košarkaški pedigre. Igor Kokoškov i ove sezone biće pomoćni trener Alvina Džentrija u Finiks Sansima i s obzirom na znanje, iskustvo i energiju koju poseduje samo je pitanje vremena kada će postati prvi neamerički šef stručnog štaba jednog NBA tima.

Top 5 novajlija
Bredli Bil bek krilo Vašington Vizards
Herison Barns krilo Golden Stejt Voriors
Dion Vejters bek Klivlend Kavalirs
Demijan Lilard bek Portland Trejl blejzers
Entoni Dejvis centar Nju Orleans Hornets

Najviše titula u istoriji
Boston Seltiks 17
Minesota, LA Lejkers 16
Čikago Buls 6
San Antonio Spars 4
Filadelfija, Detroit, Golden Stejt 3

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP