Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DEBAKL

Srbija pretrpela i drugi poraz od Crne Gore

Autor: G. Anđelković | 03.09.2012 - 14:27:00h | Komentara: 0

Košarkaši Srbije doživeli su i drugi poraz od Crne Gore u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ovoga puta u Podgorici - 62:72 (17:11, 12:21, 18:19, 15:21). „Orlovi“ će se u preostala tri kola boriti sa Estonijom i Izraelom za plasman na šampionat u Sloveniji naredne godine.

Orlovi postali pilići

Orlovi postali pilići | Foto: Marko Metlaš

 Selektor Dušan Ivković je odlučio da meč u „Morači“ propuste Nemanja Nedović i Dejan Musli, a prvu petorku su činili Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović i kapiten Krstić. Upravo zakucavanjem poslednjepomenutog Srbija je povela 6:0. Crna Gora je više od dva minuta bila bez poena, sve do trojke Dubljevića. Ipak, Krstić i Bjelica su bili dominantniji u reketu, pa su odveli „orlove“ do 10:3. Dobru epizodu u prvoj četvrtini imao je Nemanja Bjelica, koju je zaokružio zakucavanjem i trojkom za maksimalnih „plus 13“ (16:3). Ispostavilo se da je to bio maksimum „orlova“, koji su od tog trenutka, iz minuta u minut, padali sve niže i niže.

Na startu druge deonice viđena je rastrzana igra na obe strane sve do sredine četvrtine. Lepim ulazom Anđušića Srbija je stigla do 24:19, ali su Dašić, Sekulić i Sead Šehović trojkom podigli navijače u „Morači“ na noge i izjednačili na 26:26. Dobru seriju Crnogoraca kompletirao je Blagota Sekulić sa linije penala i doveo svoj tim prvi put u vođstvo u 18. minutu.

Kad god bi se „orlovi“ rezultatski primakli u trećoj četvrtini, usledila bi dalekometna paljba domaćina, kao što je to učinio i Sead Šehović za 46:41, pa su do poslednjih 10 minuta košarkaši Srbije došli na četiri poena minusa - 47:51.
Ni u četvrtoj deonici se slika nije mnogo promenila, jer su Dubljević i Šehović povisili na „plus devet“, pa ih mnogo nije poremetila ni trojka Paunića - 59:50.
Činilo se da bi posle koša Savanovića srpski košarkaši mogli da se trgnu, jer su prišli na „minus tri“, ali su time samo „razljitili“ rivala, koji je kreirao seriju od 7:0, popeo se na 66:56 i dva minuta pre kraja rešio pitanje pobednika.

Zvižduci i aplauzi srpskoj himni
Intoniranje srpske himne „Bože pravde“ počelo je zvižducima sa tribina. Ipak, zvužduke su brzo nadjačali aplauzi, kojim je veći deo dvorane dao do znanja da nisu svi Crnogorci Srbomrzci.
Inače, navijačima su pre utakmice deljeni letci sa natpisom: „Crnogorke i Crnogorci patriote, ostanimo dostojanstveni u svakom momentu ove utakmice i pomozimo našim momcima da još jednom slavnim učine ime naše jedine svetinje! Crna Gora je vazda bila poznata po čojstvu i sa ovoga krša pratili smo i dočekivali razne, svakome samo po zasluzi, ali ovoga puta izdignimo se iznad sramotnog čina i nijednim gestom ne vređajmo večerašnje protivnike. Naročito nemojte zviždati prilikom intoniranja srpske himne“. 

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP