Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DINO RAĐA O NOVOM SELEKTORU „ORLOVA”:

Srbija trenutno nema boljeg od Đorđevića!

Autor: S. V. i D. O. | 03.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Legende jugoslovenske košarke u subotu uveče su u „Pioniru“ odigrale revijalni meč sa savremenicima iz Sovjetskog saveza. Ponovo su „plavi“ slavili, a Dino Rađa, Srećko Jarić, Toza Zorkić i drugi, iako u poznim penzionerskim danima, podsetili su nas na lucidnost ispod oba obruča, mekanu ruku, asistencije iza leđa i kroz noge...

Dino Rađa

Dino Rađa | Foto: M. Metlaš

Prednjačio je MVP susreta, Dino Rađa, koji je za majstorije nagrađen ovacijama oko 2.000 prisutnih u beogradskom hramu košarke. Ostaje žal što nisu mogli da mu se pridruže Danilović, Divac, Đorđević... Međutim, iskoristili smo priliku da ga pitamo kako mu je u Beogradu, da li je stigao za dva dana da se vidi sa pomenutim prijateljima i proćaska o slavnim vremenima?!


- Sa Danilovićem jesam, a sa ovom dvojicom ne. Divac je u Australiji, a Đorđević je u obavezama, ipak je on sada selektor - kroz smeh će Rađa.

Majstor zauvek: Dino Rađa

Majstor zauvek: Dino Rađa | Foto: A. Dimitrijević

Kad smo već kod Saleta, mislite li da je on dobro rešenje za selektora “orlova”?
- Srbija trenutno nema boljeg od Đorđevića! Prošao je jugoslovensku školu i verujem da će umeti to da prenese na svoje igrače, da košarka ponovo bude lepa kao nekada kada je on igrao.


Na “ol-star” meču legendi Jugoslavije i Sovjetskog saveza mogli su da se čuju komentari tipa: “Kako Rađa igra, ne znam što je uopte napuštao košarku”. Prija li vam to?
- Ha-ha... Pa volim da čujem tako nešto, ali moram da priznam da mi nije bilo lako da odigram ovaj meč. Sada sam u nekim drugim sportovima, leti vozim motor, a sada skijanje - otkriva nam legendarni Splićanin.

Prijatelji: Predrag Danilović i Milenko Topić

Prijatelji: Predrag Danilović i Milenko Topić | Foto: A. Dimitrijević

A, gledate li bar košarku?
- Verujte mi da ne! Dosta je bilo tog “zlatnog zatvora” za mene. Kao sve negde putuješ, a ništa ne vidiš... Iskreno, znam da i nemam šta da vidim od današnje košarke. Pre ste u svakom timu imali četiri-pet vrhunskih igrača, sada jedan. Šampion je ko ih ima dvojicu. Smuči mi se sve kada gledam kako danas igraju. Odem na fajnal-for Evrolige i ne mogu da vidim igrača koji igra leđima okrenut košu. Svi se nešto vuku, tuku, povlače za ruke, nema mašte nigde. Zbog toga, bolje mi je da se posvetim drugim stvarima koje sam zapostavljao zbog košarke: porodica, troje dece, hobiji...


Kudeljin

Kudeljin | Foto: A. Dimitrijević

U čemu je “problem” sa današnjom košarkom?
- Malo se trenira. Mi smo trenirali po šest, sedam sati, a danas klinci svi furaju mobilne telefone, ajpode, kompjutere, plejstejšn... Svi trče za novcem, a nema želje da se bude prvak.


Da se vratimo na vašu dobru partiju: Očekuje li poziv skauta posle sjajne igre u “Pioniru”?
- Hvala, hvala, ali ja sam svoje odigrao i odsvirao!

DANILOVIĆ: Ja sam foteljaš!


Meč legendi sa klupe Zapada posmatrao je Predrag Danilović. Predsednik Partizana se nije skidao.
- Uf, svaka čast ovim momcima kad su izdržali ceo meč. Ja ne bih mogao, ja sam sada foteljaš - kratko će Saša.

KUDELJIN: Sale mi je bio i ostao omiljeni jugoslovenski igrač!


Pitali smo Igora Kudeljina ko mu je omiljeni jugoslovenski igrač:
- Saša Đorđević - kao iz topa će legendarni Rus.
- On je sve znao, organizovao ekipu, šutirao, držao je konce igre uvek u svojim rukama... Čujem da je preuzeo Srbiju i drago mi je zbog toga. Nije Saša početnik, jer je već trenirao neke ekipe pre nekoliko godina. Ali, pred njim je veliki posao, treba odabrati igrače, selektirati... - kaže sjajni Kudeljin.

Volkova brinu nemiri u Ukrajini!

Aleksandar Volkov, Ukrajinac koji je igrao za SSSR, bio je srećan što je zaigrao protiv starih prijatelja i rivala sa parketa, ali nam je priznao da je mislima u Kijevu.
- Situacija u Ukrajini je najblaže rečeno dramatična. Veoma sam zabrinut za sudbinu svoje zemlje. Ozbiljne su stvari u pitanju, a nama preostaje samo da se molimo da će se brzo sve završiti - iskren je Volkov.

Aleksandar Volko

Aleksandar Volko | Foto: Marko Metlaš

Gorostasa pod koševima smo malo opustili pitanjem: Koji Jugosloveni su mu bili najteži protivnici?
- S Rađom sam imao uvek velikih problema. Tu je bio Paspalj nezgodan za čuvanje, Kukoč takođe. Bili su brzi i bilo je veoma teško čuvati ih. Ali, moj omiljeni Jugosloven je uvek bio Dražen Petrović, a iz Srbije veliki Vlade Divac - rekao nam je Aleksandar, koji je u dresu Atlante u NBA igrao i protiv Medžika Džonsona, Majkla Džordana, Čarlsa Barklija...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP