Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DA SE PRIPREME HRVATICE

Srbija ubedljiva protiv Letonije - 76:60!

Autor: Tanjug | 11.06.2015 - 18:18:00h | Komentara: 0

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji, pošto je danas, u prvom kolu grupe C, savladala Letoniju sa 76:60 (21:19, 18:18, 19:11, 18:12).

Osvetlala obraz  naciji: Jelena  Milovanović

Ubacila 15 poena: Jelena Milovanović | Foto: Marko Metlaš

Srbija je do pobede došla posle bolje igre sredinom treće četvrtine kada je serijom “trojki” konačno uspela da slomi otpor neugodinih Letonki (43:52).

Najefikasnija u srpskom timu bila je povratnica u nacionalni tim Sonja Petrović, koja je meč završila sa 19 poena. Pored nje raspoložene za igru bile su Jelena Milovanović sa 15 i naturalizovana Amerikanka Danijel Pejdž sa 10 poena.
Selektorka ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da su njene košarkašice očekivano teško danas pobedile Letoniju, kao i da je njen tim “daleko od onoga što može da bude”.
”Ne mogu da budem nezadovoljna prvom pobedom. Očekivali smo tešku i nervoznu utakmicu i mislim da su me sada svi razumeli, čak i oni koji su u nekom momentu sumnjali da ćemo lagano da dobijemo Letoniju. Videli ste kako je to neugodan tim. Ne dozvoljavaju vam ni minut odmora i neku situaciju odmah preokrenu u svoju korist. Naterali smo ih na veliki broj izgubljenih lopti što je bi bio cilj”, rekla je Marina Maljković.
“Nisam baš zadovoljna, pogotovo skokom...Zadovoljna sam pola-pola. Naravno, osećam veliku sreću i zadovoljstvo zbog prve pobede, ali što se tiče igre, to prosto nije bilo to. Daleko je to od svega što mi možemo. Želim da verujem da je to samo posledica toga što je prva utakmica i pritisak. Izgubili smo mnogo situacija 1-na-1 što uopšte nije u redu što se tiče naše odbrane. Nadam se da će biti bolje i da ćemo nastaviti da pobeđujem i da ćemo imati mnogo manje minuta u negativnom tonu”, kazala je srpska selektorka
Narednu utakmicu na šampionatu izabranice Marine Maljković odigraće u subotu od 19 sati sa selekcijom Hrvatske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP