Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SERGEJ PANOV, BIVŠI RUSKI KOŠARKAŠ, ZA ALO!:

Srbiji još treba Duda Ivković!

Autor: P. Vuković | 09.02.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Sa legendom moskovskog CSKA Sergejom Panovim (43), porazgovarali smo tokom revijalnog meča između SSSR-a i SFRJ o nekadašnjim duelima dve reprezentacije i tome ko mu je najveći prijatelj među Srbima.

Poštuje  srpsku školu  košarke: Sergej  Panov

Poštuje srpsku školu košarke: Sergej Panov | Foto: A. Dimitrijević

Zanimljivo, svi Sergejevi odgovori, odnosno svi putevi su vodili ka Dušanu Ivkoviću, bivšem selektoru i jednom od najboljih stručnjaka koja je ova zemlja ikada dala.

- Igrao sam sa pojedinim srpskim igračima, ali ni sa jednim od njih nemam tako prijateljske i dobre odnose kao sa Dudom Ivkovićem. Tri godine smo sarađivali u CSKA i on je obeležio poseban deo moje karijere - rekao je Panov za „Alo!“.

Pamti i nekadašnje dvoboje sa našom reprezentacijom, a u posebnom sećanju mu je ostalo finale SP-a iz Atine 1998. godine kada smo pobedili Rusiju.

Dušan Ivković

Dušan Ivković | Foto: Beta

- Tada ste nas dobili sa košem razlike, još pamtim poraz. Sa ove distance, lakše mi pada. Nažalost, nismo vam se revanširali ni u ovom revijalnom meču veterana - kroz osmeh kaže Panov. - Oduvek ste imali vrhunske igrače. Iz mog doba to su bili Zoran Savić, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević. Šteta, nisam imao prilike da igram protiv Vlada Divca, jer je otišao u NBA, ali smo se susretali na evropskim i svetskim šampionatima. Veoma opasan je bio i Saša Đorđević, ali je on malo stariji od mene.


Nažalost, Srbija danas nema takve veličine kao što je nekada imala.
- I dalje imate kvalitetne pojedince, i opasni ste, od juniorskih do seniorskih kategorija. Mislim da vam je i dalje potreban Duda. On je napravio mnoge vrhunske igrače, zna kako se radi sa talentima i rekao bih da može još da vam pomogne. Jednom rečju, zna posao - zaključuje Sergej Panov.

Sledi duel sa Zvezdom


Panov će uskoro ponovo posetiti glavni grad Srbije, ovog puta kao generalni menadžer Nižnjeg Novgoroda, kluba koji će ukrstiti koplja sa Crvenom zvezdom u Evrokupu (19. februar).
- Uvek je lepo ponovo vratiti se u Beograd, Srbi su naš prijateljski narod. Dobili smo Zvezdu kod kuće u prvom susretu, spremamo se za taj meč maksimalno, jer bi mogao da nam bude i presudan - rekao je Panov.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP