Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SKANDALOZNA TUČA VEČITIH I PREKID PRVE UTAKMICE FINALA PLEJ-OFA

SVE U ZATVOR: Igrači Partizana napustili teren, vratili se, pa je usledila opšta tuča na terenu! (VIDEO)

Autor: M. Rangelov | 14.06.2014 - 21:32:00h | Komentara: 4

Košarkaši Zvezde i Partizana, podstreknuti višegodišnjim sukobima Vujoševiča i Čovića, uličarski se makljali u “Pioniru”

Vujošević

Vujošević izvodi igrače sa terena

Skandal i velika sramota u finalu Košarakaške lige Srbije!


Košarkaši Partizana i Crvene zvezde obračunali su se pesnicama, uličarski, početkom poslednje deonice.

Zvezda dobila 5 na 3 za 1:0 u finalnoj seriji!
Posle tuče, pražnjenja dvorane i dugačkog dogovaranja, trenera obe ekipe sa arbitrima i delegatom Milojkovićem, rešeno je da se utakmica nastavi duelom 3 na 5. Za Partizan su na terenu ostali Bogdanović, Lovernj i Tepić (Bertans na klupi), dok su za crveno-bele igrali: Katić, Rebić, Simonović, Dženkins i Lipovij.
Partizan je takođe ostao i bez Duška Vujoševića. Ali ni to nije bio kraj cirkusu, jer je posle petog faula sa terena izašao Raško Katić. Ako je to uopšte bitno, na kraju, Zvezda je slavila 97:88 i povela sa 1:0 u finalnoj seriji. Drugi meč na programu je u ponedeljak (od 20 časova).


Večiti derbi više jednostavno ne može da se odigra bez skandala. Kulminacija višegodišnjeg haosa i sukoba između Duška Vujoševića i Nebojše Čovića desila se na samom početku borbe za trofej. Najpre su na nešto više od dva minuta do kraja treće četvrtine košarkaši Partizana napustili parket. Posle dosuđenog faula u napadu Davisu Bertansu, Duško Vujošević je rešio da ekipu povuče u svlačionicu. Iskusni stručnjak je ljutito odmahnuo rukom i svojim izabranicima pokazao da izađu sa terena.


Nakon konsultacija sa delegatom Miloradom Milojkovićem, arbitirma je pokazano da čekaju 10 minuta. Na minut do isteka predviđenog vremena, košarkaši Partizana vratili su se na parket. Ali to nije bio kraj cirkusa. Igra je nastavljena, a onda osam minuta pre kraja srpska košarka doživela je još jedan veliki šamar.


Došlo je do opšte tuče u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači večitih. Sukob su započeli Milutinov i Nelson, a onda su pesnice letele na sve strane. Nije se znalo ko koga udara u opštoj gužvi. Samo što se tenzija smirila, navijači Partizana stolicama su zasuli crveno-bele, koji su utočište pronašli u svlačionici i delu tribina namenjen Zvezdinim navijačima. Na zahtev delegata, hala je uz dosta muke ispražnjena, a usledio je novi prekid.
Država bi trebalo odmah da reaguje i hitno procesuira sve one koji su od sporta napravili potpuni haos.
 

BOGDANOVIĆ: Da li da sada igram za Srbiju?! Eto vam ga Dženkis!
- Kriterijum suđenja nije bio fer. Mislim da sam pravi Srbin, ali se iskreno pitam da li da posle svega uopšte igram za reprezenticiju, kada najbolji ovde definitivno ne pobeđuju. Imam poštovanje prema selektoru Đorđeviću, popričaću s njim, ali ako je ovako, neka igraju neki Dženkinsi, uz dužno poštovanje prema Simonoviću i Laziću. Ovako se ne sudi šampionima. Nemam nikakav autoritet ovde, ali sam Srbin i sve ovo me jako pogađa. Ne tražim da budem zaštićen kao „beli medved“, samo da sve bude fer i korektno - kaže bek crno-belih.
 

TODORIĆ: Kulminacija cirkusa u „Pioniru“!
- Ovo je kulminacija cirkusa koji se već dugo dešava u srpskoj košarci. Ekipu smo na teren vratili iz sportskih razloga, ali izgleda da smo pogrešili. Neshvatljivo je da se ovako sudi finalna utakmica, igrali smo protiv sedam igrača na terenu - smatra direktor Partizana.


RISTOVIĆ: Krivac je Vujošević!
- Igralo se po principu - ako mi ne možemo da uzmemo titulu, neće niko. Valjda je sada jasno da je Vujošević glavni krivac za negativnosti koje se dešavaju u košarci. Bio je ovo klasičan poziv na linč. Bili smo dočekani gore nego Hrvati u Beogradu, a jedan član uprave Partizana je pesnicom sa leđa udario napšeg igrača. Nikako krivica ne može da bude u istoj ravni - tvrdi čenik Crvene zvezde, koji je zajedno sa Mirkom Pavlovićem učestvovao u sukobu sa navijačima Partizana.


Bogdanović: kazniti Tejića!
- Ne mogu da verujem da jedan mlad igrač, kao što je on, tako nešto uradi, da udari kapitena Partizana. To treba strogo da se kazni - komentar je Bogdana Bogdanovića na nasrtaj mladog Marka Tejića (u civilu) na Žofrija Lovernja.
 

Tuča na terenu

Tuča na terenu

HRONOLOGIJA PREKIDA FINALA

1. Vujošević izveo tim sa terena!
Ovom događaju, pred sam kraj treće četvrtine, prethodio je verbalni okršaj između Blažiča i Bertansa. Prethodno je Letonac napravio faul u napadu, pa je kompletni stručni štab crno-belih negodovao.


2. Meč je nastavljen posle pauze!
Utakmica je bila prekinuta devet minuta, samo 60 sekundi manje, nego što je to propisima dozvoljeno, a onda je Duško Vujošević ponovo vratio ekipu na teren.


3. Prekid i velika tuča!
Koškanje Nelsona i Milutinova početkom četvrte deonice pokrenulo je haos na terenu. Igrači oba tima uleteli su na parket i potukli se međusobno. Udarao je ko je koga stigao, a i navijači Partizana su gađali raznim predmetima igrače večitog rivala. Prekid je usledio kod vođstva Zvezde 69:64.


4. Sudije ispraznile halu!
Delegat i arbitri odlučili su da zbog velike tenzije isprazne dvoranu i da meč bude nastavljen pred praznim tribinama. Nastavak meča usledio je posle 45 minuta, a većina igrača oba tima dobila je isključenja. Itakmica je nastavljena tako što su crno-beli igrali sa tri, a Zvezda sa pet igrača na terenu.
 

Poslednji komentari
  • Duki Vreme: 15.06.2014 07:15h

    Ciganska posla. Sudiju Oberknezevica udaljiti iz sporta do kraja zivota

  • kalča007 Vreme: 15.06.2014 14:06h

    Pravi naslov samo da smo normalna država,pogledati temeljno snimak i nabiti sve učesnike tuče u zatvor a pošto nismo gledaćemo i dalje vancage kako se iživljavaju i to za naše pare ,more marš više i jedni i drugi.

  • peca Vreme: 15.06.2014 17:05h

    Samo Todorićev kum treba da sudi Partizanu, svi ostali su nepogodni.

  • Grobarska posla Vreme: 15.06.2014 17:08h

    Navikli da siluju sport u Srbiji, a zaboravili da su Broz, Tuđman i Tadić prošlost! P.S.: Garantujem da NIKO od grobara, nizašta neće biti kažnjen, jer nema dokaza!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP