Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POTRESNA PRIČA KONZULA MARKOVIĆA ZA ALO!:

Teško porodici, Markov otac je poginuo u ratu!

Autor: P. Vuković | 23.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Zoran Marković, srpski konzul u Istanbulu, prepričao je za “Alo!” dešavanja iz tragične noći kada je brutalno ubijen Marko Ivković, navijač Crvene zvezde. Nakon operacije koja je potrajala pet časova, jedan od lekara iz istanbulske bolnice izašao je iz sale i saopštio prisutnima da je Marko izdahnuo.

Zoran Marković

Zoran Marković

- U čekaonici su bila dvojica Markovih drugara, trojica mojih prevodilaca i ja. I pre nego što je završena operacija, znali smo sve, o kakvim povredama je reč. Uspeo sam da dođem do telefona njegovog zeta, kontaktirao sam s njim u pola pet ujutru, ništa teže u životu mi nije palo. Markova porodica neće dolaziti u Istanbul da se izlaže dodatnom stresu. Njegov otac je poginuo u ratu devedesetih godina, sada su majka i sestra izgubile još jednog muškog člana porodice. To je strašno, potresen sam nakon svega. Te noći oka nisam sklopio, u osam ujutru sam došao kući - rekao je Marković.


Prema njegovim rečima, Konzulat Srbije je učinio sve da upozori turske vlasti da je reč o meču visokog rizika.

- Noć pre meča smo sedeli sa upravom Crvene zvezde. Srbija, kao država, učinila je sve što je bilo u njenoj moći, nijedan segment nije preskočen. Od četvrtka u 13 časova poslao sam 17 telegrama na brojne adrese, sukcesivno obaveštavajući i ukazujući na moguće incidente. Jedini propust, dakle, leži u organizaciji meča. Turski klub se oglušio o naš apel da se daju karte navijačima. Policija bi ih lakše čuvala da su ušli u dvoranu nego što su bili prepušteni ulici.

U turskim medijima se može čuti i vrlo zlonamerna priča da su se, zapravo, navijači Zvezde međusobno tukli.

- Obavio sam razgovor za zamenikom načelnika istanbulske policije i zamolio ga da zvanično demantuju tu priču. To je pokušaj podmetanja istog čoveka (trenera Atamana) koji je naše navijače nazvao teroristima. Priča o međusobnom sukobu “delija” prevazilazi i najbolesniju maštu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP