Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MIRKO NOVOSEL, HRVATSKI TRENER, O FINALU ABA LIGE

Titula u rukama Zvezdinih Amera

Autor: D. J. Bužić | 29.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Košarkaši Crvene zvezde već večeras (20.30) imaju priliku da u Zagrebu protiv Cedevite dođu do prvog šampionskog trofeja u istoriji ABA lige.

„Biće svašta u Zagrebu”: Mirko Novosel

„Biće svašta u Zagrebu”: Mirko Novosel | Foto: Rajko Ristić

Vođstvom od 2:0 u finalnoj seriji crveno-beli ne mogu da pobegnu od uloge favorita, pred njima su dve meč lopte u hrvatskoj prestonici, pa čak i u slučaju “majstorice” beogradski “Pionir” bi im bio poslednji adut.


Bez obzira na niz prednosti, Mirko Novosel, legendarni hrvatski trener u penziji, u razgovoru za “Alo!” ne odbacuje mogućnost da se serija čak vrati u Beograd.
- Svašta nas još očekuje u ovom finalu, imam takav osećaj. Koliko god da je Zvezda bolji tim od Cedevite, Beograđani u prva dva meča nisu briljirali. Čak su me pojedinci prilično razorčarali.

Vilijams i Dženkins odlučuju šampiona Novosel

Vilijams i Dženkins odlučuju šampiona Novosel | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Ko je najviše podbacio?
- Pre svih Zvezdini Amerikanci Vilijams i Dženkins. Koliko god su bili sjajni protiv Partizana u polufinalu, na poslednje dve utakmice obojica su bila tromi, spori, neefikasni, sa mnogo izgubljenih lopti. Trebalo je da baš oni budu glavna prednost svog tima, a videli smo njihovu katastrofu od igre. Dakle, ako ih budemo gledali u najboljem izdanju, Zvezda je blizu trijumfa, ali ta njihova čudna oscilacija mi daje za pravo da očekujem četvrtu, možda i petu utakmicu, iako Zvezdi i dalje dajem veće šanse - kaže Novosel.

- Gde Cedevita još može da traži tu slamku spasa?
- Na poziciji centra. Ključno je pitanje - hoće li povređeni Cirbes biti u timu Zvezde. Znate, Marjanović je dominantna figura, sjajan igrač, ali on ne može da izdrži sam pod košem svih 40 minuta utakmice. Naročito što će ga s druge strane čekati sjajni centri - Barać i Bilan.

Zvezdin adut: Dženkins

Zvezdin adut: Dženkins | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Vidite li još neku slabu tačku između dva rivala?
- Trener Cedevite Jasmin Repeša mi nije do kraja jasan. Zbunjuje me stalnim izmenama u kojima ne može da iskoči pojedinac, a takvi su potrebni za jedno finale. Evo, Mario Delaš mu ne bude ni na klupi, a reč je o sjajnom igraču.

- Ko su onda potencijalni junaci finala, gledajući oba tabora?
- Jaka Blažič bio mogao da bude jedan od „meč-vinera“. Slovenački plejmejker ima tu žicu da rešava utakmice, iako ponekad pravi velike gluposti, brlja, srlja... Iz Cedevite bih tipovao na Nemanju Gordića.

- Na kraju, zaključak?
- Cedevita će igrati opuštenije, njen osnovni cilj je bio plasman u Evroligu. Na Zvezdi je pritisak, ali ako izgubi večeras, nemojte se iznenaditi da se o tituli ponovo odlučuje u Beogradu, u toj petoj utakmici.

Zvezda i Cedevita u Evroligi!


Ako je iko i imao neku dilemu, ona je juče i zvanično otklonjena. Crvena zvezda i Cedevita, bez obzira na konačan ishod finalne serije plej-ofa ABA lige, sledeće sezone će sigurno učestvovati u Evroligi.
Proteklih nedelja spekulisalo se da bi sa trenutnih 24, broj učesnika mogao biti smanjen na 16. To automatski znači da će ABA liga imati dva učesnika u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP