Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PARTIZAN PRVI BACIO RUKAVICU PRED FINALE KLS

Todorić: Neke sudije su na strani Zvezde!

Autor: S. Vrakela | 04.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Čim se oglasila sirena u nedelju uveče u „Pioniru“, koja je označila pobedu Crvene zvezde nad Mega Vizurom, te plasman u finale i nove mečeve s Partizanom, bilo je samo pitanje trenutka kada će iz jedne ili druge kuhinje krenuti otrovne strelice, a pre nego što se podbaci prva lopta u finalu KLS.

Dragan Todorić

Dragan Todorić | Foto: Miloš Cvetković

Izgleda da je još jedino čelnicima dva najveća kluba stalo do ovog beznačajnog trofeja, što je za pohvalu, ali je način vršenja pritisaka postao jako dosadan, predvidiv i štetan.


Ovaj put zapelo je oko delegiranja sudija, na šta je prigovor uložio Partizan, čije pismo upućeno kancelariji lige, a potpisano od strane službenog predstavnika ovog kluba Dragana Todorića, prenosimo:

„Vrlo dobro smo upoznati na koji način su formirane grupe i koji kontrolori su pratili pojedine sudije i tako neke sudije eliminisali, a određene unapredili da sude plej-of. Na iskusnije i već dokazane sudije se konstantno vrši pritisak da su u kumovskim i drugim rođačkim vezama sa ljudima iz našeg kluba, što apsolutno nema veze sa istinom.
Na taj način pokušavaju da pomenute sudije dovedu u poziciju da svoju ispravnost dokazuju sudeći protiv našeg kluba. Na većinu sudija se vrši konstantan pritisak uz pretnje, pa se čak čelnici kluba iz Crvene zvezde Telekom ne libe da u poluvremenu i posle završetka utakmice ulaze u hodnik u zabranjenoj zoni. Od strane rukovodećih ljudi Crvene zvezde Telekom zahteva se da se pojedinim sudijama kontrolišu bankovni računi.
Sve to kumulativno je proizvelo efekat da su se pojedine sudije već deklarisale da apsolutno stanu na stranu Crvene zvezde Telekom, misleći da će na taj način obezbediti sebi potpunu sigurnost i uspešnu sudijsku karijeru. Tu pre svega mislimo na Uroša Oberkneževića, koji javno u košarkaškim krugovima priča da se opredelio za stranu za koju će da sudi na utakmicama plej-ofa.
Takođe, želimo da znamo ko je doneo odluku da se treća utakmica polufinalne serije između KK Crvena zvezda Telekom i KK Mega Vizura igra u nedelju 2. juna, umesto u ponedeljak 3. juna 2013. godine, što nije u saglasnosti sa unapred utvrđenim kalendarom plej-ofa? Zbog svega iznetog molimo Vas da pre početka finalne serije obezbedite uslove da se ista organizuje na najvišem mogućem nivou uz kvalitetan i pošten angažman svih učesnika“, stoji u pismu Todorića.

Nema dileme da će na ovo pismo vrlo brzo uslediti odgovor iz komšijske kuhinje, pa će odgovor na odgovor i tako sve u krug... A, posle se pitamo zašto nam je košarka tu gde jeste, a prva liga sa sedištem u Sloveniji, Hrvatskoj...ma svuda samo ne u Srbiji!
Gospodo, završite ovu “baba julinu ligu”, slavite, tugujte i pre svega se potrudite da niko ne nastrada.
Poslednji komentari
  • loma Vreme: 04.06.2013 09:58h

    Ko o cemu starleta o postenju.Za sve sto su radili u proteklih godina sa sportom u Srbiji sve ih treb pohapsiti a titule oduzeti.Vrapci na grani znaju sta se radi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP