Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

FRANCUSKA NA KRILIMA PARKERA NAPADA EVROPSKI TRON

Toni imperator

Autor: S. Vrakela | 22.09.2013 - 08:45:00h | Komentara: 0

Evropa će večeras (21) dobiti novog vladara! Španija nije uspela drugi put da odbrani tron, pa će Francuzi, predvođeni fenomenalnim Tonijem Parkerom, pokušati protiv Litvanije da se domognu prve titule prvaka Starog kontinenta.

Toni Parker

Toni Parker

Najbolji plejmejker današnjice je sa 32 poena predvodio “galske petlove” poput Napoleona u bici kod Austerlica, reći će Francuzi, položivši na kolena košarkašku supersilu Španiju posle teških 45 minuta borbe. Veći deo javnosti i dalje ne može da shvati kako su “trikolori” stigli i prestigli 14 poena prednosti Španije.


- Bio sam jako ljut na svoje saigrače jer sam video da nam se strah uvukao u tim. Rekao sam im da meč još traje i da se sve može promeniti. Ja to znam jer sam to okusio ove godine u finalnoj seriji protiv Majamija. Zaigrali smo mnogo bolje i na kraju sam ponosan na to što su moji saigrači uradili - rekao je Parker.

Zvezda San Antonio Sparsa upozorava da se fokus sada prebaci na finale protiv Litvanije i da se što pre zaboravi ono što je bilo u polufinalu.

- Pobeda nad Španijom je sigurno jedna od najvećih u istoriji francuske košarke. Ipak, taj trijumf nije dobar kao zlatna medalja, tako da nam koncentracija mora ostati na najvišem mogućem nivou. Ne smemo ponoviti grešku sa prethodnog finala, kada smo slavili plasman na Olimpijske igre i time se zadovoljili. Litvanija je jako dobar i snažan tim, tako da ćemo morati da ponovimo partiju iz drugog poluvremena polufinala - jasan je Parker.

Lovernj: Medalja za Partizan!


Krilni centar Francuske Žofri Lovernj posvetio je osvojenu medalju na Evrobasketu trenerima i saigračima iz Partizana i izrazio želju da se kući vrati sa zlatnim odličjem.
- Medalju ću odneti u Francusku, a i u Beograd. Neka bude zlatna, ne volim srebro. Posvećujem je treneru Vujoševiću, njegovim saradnicima i saigračima. Zbog sedam provedenih meseci u Beogradu sam sada tu gde jesam. Ne mogu da dočekam povratak u Partizan, s kojim želim i na fajnal for - blistao je od sreće Lovernj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP