Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEBOJŠA ČOVIĆ, PREDSEDNIK KK CRVENA ZVEZDA

Turci ne moraju da se plaše!

Autor: E. A. | 13.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Krv je pala u Istanbulu, ali se nešto slično neće ponoviti u Beogradu. Duel Zvezde i Galatasaraja u „Kombank areni“ (petak, 21) u okviru Evrolige je utakmica koje se svi pribojavaju, ali kako naglašava prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović, nema razloga za strah.

„Delije“ će  napuniti „Arenu“

„Delije“ će napuniti „Arenu“ | Foto: Marko Metlaš

- Očekujem normalnu utakmicu. Što se tiče naših državnih organa, mi imamo potpune garancije za odigravanje normalne utakmice i garanciju za bezbednost kompletne ekipe Galatasaraja i njihove misije koja će doći - rekao je Čović za tursku agenciju Anadolija.


Prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana je dodao i da se već razgovaralo sa navijačima, kao da će do početka utakmice biti obavljen još najmanje jedan razgovor.

- Ne možete uticati na to šta će „delije“ pevati i skandirati, ali mislim da će to biti u okviru nečega što je dozvoljeno i podnošljivo. Moramo da razumemo emocije na obe strane, ali isto tako moramo da zajedno s njima, našim navijačima, pokažemo onakvu sliku kakva se očekuje od nas - rekao je Čović i nastavio:

- Očekujem i da trener Galatasaraja Ataman doputuje u Beograd, kao i predsednik turske ekipe, jer, naš je zajednički zadatak da smirujemo strasti, da smanjimo tenziju i da se vratimo u okvir sporta, kao što je zadatak nadležnih državnih organa Turske da sprovode kompletnu istragu i da kazni maksimalnim kaznama ubice Marka Ivkovića.

„Niko iz Galate nema razloga da strahuje  za svoju bezbednost dok je u Beogradu“

„Niko iz Galate nema razloga da strahuje za svoju bezbednost dok je u Beogradu“ | Foto: Profimedia

Ataman dolazi u Beograd!


Sada je i zvanično, premijer Srbije Aleksandar Vučić je podržao incijativu KK Crvena zvezda da se treneru Galatasaraja Erginu Atamanu omogući dolazak u Srbiju, iako je bio proglašen „nepoželjnim“ zbog skandaloznih izjava nakon ubistva navijača Marka Ivkovića u Istanbulu. U međuvremenu, sutra će biti puštene u prodaju karte za meč Zvezde i Galatasaraja (petak, 21) u svim poslovnicama „Eventima“ kao i na još 100 prodajnih mesta širom Srbije, a svaka osoba će moći da kupi najviše četiri ulaznice.

Poslednji komentari
  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 13.01.2015 09:34h

    Tako i treba.U svakom sportu, uvek će te naći ekstremne pojedince, koji ne prezaju za silom u bilo kom obliku. U svemu tome nikakvu krivicu( ono što se desilo u Instanbulu) ne snose rukovodstvo kluba i naravno košarkaši pa i većina fer navijača svoje ekipe. Prema tome dočekajmo sve njih, na kulturan i civilizovan način, a i znamo kako je turski narod veoma prijateljski raspoložen prema našem narodu... DA NE KVARIMO TO...

  • zo Vreme: 14.01.2015 10:20h

    Da, docekacemo ih sa baklavom i srpskim specijalitetima zasluzili su.

  • petar Vreme: 15.01.2015 09:42h

    mi cemo da ih mazimo a oni nas da ubijaju.Bas super.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP