Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POTRESNA ISPOVEST ACE PETROVIĆA UZNEMIRILA NJEGOVE BIVŠE UČENIKE:

U šoku smo kad čujemo da Aci nema leka!

Autor: M. G. i P. V. | 25.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Potresna ispovest Ace Petrovića uzdrmala je košarkaški svet, a o tome u koliko se bespomoćnom položaju nalazi srpski košarkaški stručnjak govori i podatak da boluje od amiotrofične lateralne skleroze - atrofije mišića za koju nema leka.

Aco Petrović

Aco Petrović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bolest progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju disanje. Takvo saznanje šokiralo je njegove bivše učenike. Vladimir Kuzmanović je sa velikim poštovanjem pričao o njihovim zajedničkim danima u Crvenoj zvezdi.


Petrović: Puno mi je srce
Aco Petrović je u razgovoru za „Blic“ i sam delovao kao da se pomirio sa tužnim krajem.
- Naučnici ne mogu da shvate zašto i kako dolazi do ove bolesti, koja pogađa jednog u 150.000 ljudi. Leka nema, ali hvala svima, posebno navijačima Crvene zvezde, koji me nisu zaboravili. Puno mi je srce, mnogo mi znači njihova podrška, nisam dugo radio u klubu, ali svi znaju da sam veliki zvezdaš - rekao je Petrović kao odgovor na transparent koji su okačili navijači Zvezde u „Pioniru“. Ipak on ne odustaje i najavljuje za "Alo!" da se neće predati i da će se boriti do kraja.

- Znam za tu opaku bolest od ranije jer ju je imala majka jednog mog dobrog prijatelja. Znam da nema leka. Nisam se video s Acom, ali sam upoznat sa situacijom i svestan sam da je samo preostalo prolongiranje najgoreg. Petrović je zaslužio da bude okružen ljudima koji ga vole do samog kraja. Strašno je što se to desilo, a još strašnije što se ne zna uzrok - priča Kuzmanović za „Alo!“.

Petrović je kao asistent radio u Crvenoj zvezdi kada je 1998. godine postala šampion. Kuzmanović ga dobro pamti iz tog perioda, iako je Aco tada tek bio na početku trenerske karijere.

- Videlo se odmah da je jedan ambiciozan stručnjak, i to ga je dovelo kasnije do velikih ekipa i reprezentacije. On je dosta dugo igrao košarku na nižem nivou i kada je prešao u trenere, sa nama je više bio kao drugar nego trener. Imali smo dobru saradnju, koja je rezultirala osvajanjem titule. Posle toga smo se poslednji put sreli u finalu FIBA kupa 2005. godine - priseća se Kuzmanović.

Podrška „delija“ na meču sa Panioniosom

Podrška „delija“ na meču sa Panioniosom | Foto: Marko Metlaš


Vojkan Benčić, koji je trenutno u Tunisu, još jedan je od košarkaša koji je sarađivao sa Petrovićem iz te šampionske generacije Crvene zvezde. Prema sopstvenom priznanju, nije bio upoznat sa tim da njegov bivši trener gubi životnu bitku.

- U šoku sam, zaista, nisam znao do sada za Acinu bolest. Stvarno ne znam šta da kažem - bile su prve Benčićeve reči.

– Acu znam kako velikog borca, uz njega sam, moraću nekako da mu pomognem, ne znam još kako niti imam predstavu o težini njegove bolesti. Baš mi je krivo. Sa njim sam imao odličnu saradnju, on je počinjao dok sam ja bio u Zvezdi. Šta da kažem. On je ostajao dok su se drugi treneri menjali, eto koliko je veliki Aca - rekao je zatečeni Benčić.

Dr Radovanović: Mnogo sam tužan!

Doktor Dragan Radovanović jedan je od osvedočenih Acinih prijatelja i ujedno dugogodišnji saradnik našeg trenera u FMP-u i reprezentaciji.


- Poznajemo se od 1998. godine, mnogo smo toga prošli zajedno. Izuzetno sam tužan zbog situacije u kojoj se našao. Ja sam hirurg, ali sam pre godinu dana, posmatrajući ga, posumnjao na ovaj težak oblik atrofije mišića. Nažalost, ispostavilo se da je zaista oboleo od te bolesti. Razumite me, ne bih da pričam u javnosti više od onoga što sam Aca želi da saopšti. Drugovi smo, prijatelji smo 16-17 godina, Acu respektujem kao čoveka i stručnjaka. Izvinite, razumećete me - uz nekoliko pauza nam je rekao doktor Radovanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP