Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRAŽEN DALIPAGIĆ O IGRAMA „ORLOVA“ NA MONDOBASKETU

Ubiše nas oscilacije!

Autor: M. Rangelov | 05.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ne može se reći da je Srbija podbacila na Mondobasketu. „Orlovi“ su, prema očekivanjima, vizu za Madrid i nokaut fazu overili u duelima sa Iranom i Egiptom.

Dražen Dalipagić

Dražen Dalipagić | Foto: Marko Metlaš

Malo sreće, ali i iskustva, nedostajalo je da izabranici Aleksandra Đorđevića u svoju korist reše i mečeve sa objektivno kvalitetnijim rivalima Francuskom i Brazilom, a sinoć su odmerili snage i sa domaćinom Španijom.


O tome kakav su utisak do sada ostavili, i šta očekuje od „orlova“ u nastavku šampionata, legendarni košarkaš Dražen Dalipagić kaže:
- Mnogo oscilacija, igramo po principu toplo-hladno, a to nije dobro. Nisam siguran da ćemo u duelima koji predstoje uspeti da se nosimo sa jačim rivalima. Nemamo rutinu, ali ni pojedinca koji će da prelomi meč. Možda je ta treće četvrtina utakmice sa Barzilcima putokaz. Vratimo se sa 18 razlike i opet padnemo, jednostavno, mora bolje - počinje priču Dalipagić.

Glavobolja pred  osminu finala:  Aleksandar Đorđević

Glavobolja pred osminu finala: Aleksandar Đorđević | Foto: Aleksandar Levajković


- Kako će se Srbija snaći u nokaut fazi?
- U završnici nema slabe reprezentacije. Sistem takmičenja je takav, ako se ne prilagodiš brzo, ideš kući. Svi eventualni protivnici su koliko-toliko jednaki, od Grčke do Hrvatske i Argentine. Za nokaut fazu je potreban kontinuitet, a u ovom trenutku „orlovima“ baš to nedostaje. Generalno, svako svakog može da pobedi, igra se na jedan meč, jednu loptu, ali...

- Da li su vas partije nekog igrača iz naše selekcije pozitivno izenadile?
- Svako blesne na trenutak, uradi nešto pozitivno na terenu, ali to je izolovani slučaj ili incident. Jedan dobar potez i to je to, nema nastavka. Desi se i da Štimac ili Jović daju doprinos, ali kad treba da se povuče, nema nikog. Od igrača koje slabije poznajem i nisam imao priliku da gledam, pozitivno me je iznenadio Raduljica. Pravo je otkrovenje, ali ni on ne može sam - kaže legendarni Praja.

Pravi  izazovi tek  predstoje: Stefan  Marković

Pravi izazovi tek predstoje: Stefan Marković | Foto: Aleksandar Levajković


- Bogdanović još uvek nije pokazao svoj raskošni talenat?
- Očekivao sam više. Mada, sve je to razumljivo. Mlad je, imao je napornu sezonu, a ovo mu je tek druga godina u nacionalnom timu. Ima još dovoljno vremena da i na ovom šampionatu pokaže šta zna. I uloga mu se promenila, nije kao u Partizanu, sada mora da se podredi kolektivu, a to nije uvek lako - jasan je Dalipagić.

- Aleksandar Đorđević u novoj ulozi?
- Znate kako, košarka je bila bolja i lepša igra dok su glavnu reč vodili igrači, a ne treneri! Nije Đorđević glavni faktor. Za sada ne vidim da bolje ili gore obavlja svoju ulogu od ostalih selektora. Radi kao i svi ostali, pravi izmene u pravom trenutku, to je sigurno - konstatuje Dalipagić.
Sudbina košarkaša Srbije je sinoć bila u rukama Francuza, koji su igrali sa Iranom, odnosno Argentine i Grčke, koje su se borile za prvo mesto u grupi B.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP