Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

CRNO-BELI DOBILI NOVOG UBOJITOG TROJKAŠA

Vanja je šuter za trofeje!

Autor: M. Rangelov | 10.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nova zvezda je rođena! Partizan je pobedio MZT, ali nije to bio sasvim običan trijumf. Ekipa iz Humske dobila je mnogo više od bodova. Vanja Marinković (17) najnoviji je produkt iz prave radionice talenata Duška Vujoševića.

Ima lepši  šut od mene, a  tehnikom podseća  na Tripkovića: Mića Berić

Ima lepši šut od mene, a tehnikom podseća na Tripkovića: Mića Berić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Posle samo nekoliko utakmica, jasno je da za mladog beka u košarci nema tajni. Šut za tri poena, ulaz, zakucavanje, Vanja sve to već zna. Njegov prvi pokušaj sa distance na meču sa MZT-om bio je “er bol”, ali on ni tada nije izgubio samopouzdanje, već sledeća lopta prošla je kroz obruč, a usledila je prava eksplozija. “Pionir” je burno proslavljao svaki dobar potez svog novog ljubimca. “Bravo, mali” i “evo ga novi Bogdan” bili su samo neki od komentara navijača Partizana. Sezona nije najbolje počela za pristalice crno-belih, a ovaj talentovani mladić definitivno im je izmamio osmeh na lice.


Vanja Marinković je odabrao crno-belu devetku. Mnogi sjajni šuteri su pre njega baš sa ovim brojem na leđima rešeteli koš rivala. Bivši kapiten crno-belih Miroslav Berić je jedan od njih.

Navijači Partizana ga obožavaju: Vanja Marinković

Navijači Partizana ga obožavaju: Vanja Marinković | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Pratio sam Vanju Marinkovića i u mlađim katergorijama. Oduševio me je na prvi pogled. Nisam mogao da verujem da tako mlad igrač ima toliko dobar izlazak iz bloka i brz izbačaj. Još kao junior je najavio veliki potencijal.
Naravno, kao i svaki dijamant, mora da se izbrusi. Nije mala stvar dati 20 poena u situaciji u kojoj se Partizan nalazi. Bila je potrebna pobeda, a on je preuzeo odgovornost. Pokazao je da na njega može ozbiljno da se računa - konstatuje Berić.
Bivši reprezentativac naše zemlje smatra da je devetka konačno u pravim rukama.

- Mogu da kažem da Vanja ima daleko lepši šut od mene, mehanika više podseća na Uroša Tripkovića. Lepo je videti da golobradi dečak sa mojim brojem tako dobro igra. Nadam se da je Partizan ponovo dobio igrača koji će dugi niz godina sa devetkom na leđima donositi pobede i trofeje - konstatuje Mića Berić.

Ko je Vanja Marinković?

Vanja Marinković je rođeni Beograđanin. Ponikao je u KK Vračar, a posle sezone koju je odigrao za beogradski klub Koledž, Vanja je 2011. godine stigao u Partizan. U mlađim kategorijama Marinković je pokazao veliki potencijal. Bilo je mečeva na kojima je ubacivao po osam i više trojki. Bek visok 195 centimetara često je brojao i preko 30. Crno-beli klinci su sa njim na čelu pobedili i vršnjake iz Reala. U prvom timu Partizana je od prošle sezone.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP