Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DUŠKO VUJOŠEVIĆ,TRENER ŠAMPIONA APELOVAO:

Vanja, pogledaj i Partizan malo!

Autor: M. Zdravković | 30.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana, kritikovao je juče odnos državnih organa prema sponzorstvima u sportu i istakao da mu se ne sviđa ideja resornog ministra za sport Vanje Udovičića da se novac predviđen za klubove u budžetu preusmeri u školski sport.

„Ministar bi mogao da se pozabavi time što sredstva za izgradnju Partizanove dvorane idu za potrebe školskih sala”

„Ministar bi mogao da se pozabavi time što sredstva za izgradnju Partizanove dvorane idu za potrebe školskih sala” | Foto: FoNet

Time bi, kaže šef struke crno-belih, bio ugrožen napor ovog kluba da konačno dobije svoju dvoranu za treninge, koja mu je odavno obećana. Vujošević, uz zahvalnost državnim organima, koji su uprkos velikoj krizi pomogli njegovom klubu, ipak kritikuje i aktuelnu poresku politiku i otkriva da Partizan, umesto da isplaćuje plate i stipendije igračima, novac koji dobija od sponzora uplaćuje na ime dugovanja za porez kako bi izbegao novu blokadu računa.


„Vujoševiću, dođi na razgovor“!


Odgovor ministarstva sporta Dušku Vujoševiću:
- Organizovali smo i sastanak sa Poreskom upravom i ministarstvom finansija, a sve u interesu sporta. Ministarstvo i te kako aktivno radi na tome kako bi se najbolja evropska iskustva poreske politike u oblasti sporta prenela i u Srbiju. Poziv gospodinu Vujoševiću da dođe u ministarstvo i dalje je otvoren, jer želimo da zajedno rešavamo probleme, a ne da se neosnovano prozivamo po medijima - stoji između ostalog u saopštenju.

- Resorni ministar je pričao o tome da se novac za potrebe klubova preusmeri za potrebe školskog sporta i to je, verovatno, uradio zato što se, dok je bio aktivni sportista, nije susretao sa problemima kakav je, na primer, taj da neki klub nema svoju dvoranu za treninge.

Halu ima Crvena zvezda ili kako se već zove, Radnički, OKK Beograd, ali je nemamo mi iako nam je davno obećana kao nagrada za afirmaciju koju sprovodimo - istakao je Vujošević.


Trener Partizana ima i savet za ministra Udovičića.


- Ministar bi trebalo da se posveti, između ostalog, i promeni poreske politike vezane za sport, jer ona trenutno ne štiti ni sport, a ni one koje žele da ulažu u njega.

Ministar:  Vanja Udovičić

Ministar: Vanja Udovičić | Foto: Petar Marković

Ako većina para koje dobijemo mora da ide na porez, znači da tu nešto nije odmereno i da poreska politika nije sofisticirana. Mislim da bi ministar sporta mogao da se pozabavi time, a ne da se bavi time da sredstva koja su odvojena za izgradnju Partizanove dvorane idu za potrebe školskih sala - apelovao je Vujošević.

Kao predsednik JSD Partizan, trener crno-belih se bori i za očuvanje nekadašnjeg stadiona JNA pod okriljem ovog sportskog društva.
- Taj pokušaj se u početku pripisivao vojsci, međutim, to rade neki drugi ljudi sa imenom i prezimenom - zaključio je Duško Vujošević.

Do Kijeva bismo možda putovali preko Meseca!


KK Partizan je imao velikih problema kako bi organizovao današnje putovanje u Kijev na meč sa Budivelnikom (četvrtak, 18.00) u Evroligi. Samo zahvaljujući kompanijama “Reserve Team” i “E Smart” obezbeđen je i čarter let do prestonice Ukrajine, a na pitanje medija kako bi putovali da ta sredstva nisu pronađena, Duško Vujošević je odgovorio:
- Nemam pojma... Prošli put smo u Barselonu išli preko Istanbula, ovaj put bismo možda mogli preko Meseca na gostovanje!

Poslednji komentari
  • mile Vreme: 30.10.2013 09:18h

    Dule, Zasto mislis da je normalno da drzava umesto u skole i decu ulaze u privatni klub i zida mu halu? Ako ti treba hala, izvadi iz dzepa i napravi! Ako nemas, pozajmi malo od Danilovica i Todorica! Pa uzeli ste zadnjih deset godina boga oca, i sad jos imate obraza da se pojavljujete po medijima i trazite da nekoulaze u vase dupe umesto u skole????

  • igor Vreme: 30.10.2013 10:40h

    najbolje da zvezda i partizan imaju jednog ministra samo za sebe.i jedan zakon o javnim finansijama da se napise tako da vazi samo za njih.mi ostali bednici bicemo srecni jer radimo,placamo racune i porez-njihovo je samo da prave probleme i dugove.da bi njima bilo bolje treba ukinuti sve sportske klubove u unutrasnjosti,tako da se svi odusevljavamo kvalitetom beogradske lige.takvu inicijativu vec uveliko podrzavaju drzavne firme(nis,srbijagas,eps,telekom,posta)koje ionako samo sponzorisu beogradske gubitase,kao da se struja,telefon,benzin,ne trosi i ne placa i u unutrasnjosti,vec samo u beogradu..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP