Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

Kup Koraća

Varda zaplakao, Zvezdi kup Koraća!

Autor: S. R. | 09.02.2014 - 22:14:00h | Komentara: 0

Kakva drama u finalu Kupa Radivoja Koraća, al’ na kraju Žućkova levica ostaje na Malom Kalemegdanu: Crvena zvezda - Mega vizura 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20).

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Imala je Mega u poslednjoj sekundi šut za pobedu, ali Jokiću je zadrhtala ruka, pa je u punom “Pioniru” izbegnuta mega bruka. Iz Zvezdinog ugla, naravno, s obzirom na to Mega je pokazala vrhunski kvalitet, silnu motivaciju, na kraju je i iskusni centar Ratko Varda zaplakao…
Izabranici trenera Dejana Radonjića su se ponovo propisno poigrali sa živcima svojih navijača koji su na kraju meča burno proslavili osvajanje pehara.
Podsetimo, crveno-beli su na putu do finala najpre savladali Borac (81:62), neočekivano teško prošli kragujevački Radnički u polufinalu (82:78), a onda u borbi za trofej jedva izbegli mega bruku u duelu sa silno motivisanom Mega vizurom.

Zvezda - Vizur Foto: Marko Metlaš

 

Crvena zvezda: Blažić 12, Simonović 7, Radenović 6, Katić 21, Nelson 15, Dženkins 20. Mega Vizura: Dangubić 10, Avramović 1, Micić 18, Luković 4, Radović 12, Miljenović 7, Jokić 10, Varda 18.
- Svaka čast Megi, ali zahvaljujući navijačima smo dobili utakmicu, to je najbitnije - rekao je Raško Katić, centar Crvene zvezde strelac 21 poena na meču.

Zvezda - Vizur Foto: Marko Metlaš

 

Marko Simonović je posle finala izjavio:
- Znali smo da nema favorite u ovakvim mečevima. Mega je bila rasterećenija, mi smo bili u grču zbog odbrane trofeja, ali smo na kraju trijumfovali.
Jaka Blažić je rekao:
- Teške utakmice nas čine još jačim. Vreme je za slavlje!

Zvezda - Vizur Foto: Marko Metlaš

Zvezda - Vizur Foto: Marko Metlaš

 

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, i pored uspeha nije bio preterano euforičan. Staloženo je posle dodele zlatne medalje rekao:
- Zadovoljstvo je odbraniti trofej. Loše smo počeli utakmicu i Mega je napravila veliku prednost. Trošili smo se da ih sustignemo, potom smo ušli u neizvesnu završnicu ali smo na kraju ostvarili ono što smo želeli. Kažem, pristisak smo imali i to se osetilo. Već prekosutra se okrećemo meču u Bilbau u Evrokupu. Čeka nas još dosta borbe za ostale trofeje u sezoni.

Zvezda - Vizur Foto: Marko Metlaš

Dejan Milojević, trener Mega vizure, za razliku od svog kolege Radonjića, opušteno je, uz osmeh, pričao o finalu koje je njegov tim okončao porazom.

- Ponosan sam na svoj tim kako je igrao, kako je izgledao. Biće još velikih igrača iz ovog tima. Za sve u životu je potrebno malo sreće, mi je snismo imali. Zvezdi čestitam na zasluženoj pobedi.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP