Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NIKOLA KALINIĆ, (21) KOŠARKAŠKI REPREZENTATIVAC SRBIJE ZA „ALO!“:

Verujte u nas, bićemo pravi u Španiji!

Autor: V. Nestorović | 23.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Boleo je kiks protiv Španije u četvrtfinalu šampionata u Sloveniji, ali nakon što su izborili plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, košarkaši Srbije su se kući vratili uzdignute glave.

Nikola Kalinić

Nikola Kalinić | Foto: AP

S obzirom na to šta se dešavalo tokom leta, koliko je igrača otkazalo ili otpalo zbog povreda, sedmo mesto na EP i ne zvuči toliko loše, pogotovo kada se uzme u obzir da će ova generacija igrača dogodine biti iskusnija. Jedan od onih koji su “iskočili” u timu bio je i 21-godišnji superborbeni Nikola Kalinić (2,8 poena, 3,9 skokova po meču).


Sportska porodica Kalinić


Nikola Kalinić potiče iz sportske porodice. Otac Zoran je stonoteniser, majka Dragica odbojkašica, a brat Uroš vaterpolista. Ovog leta je iz Vojvodine prešao u Radnički iz Kragujevca.

- Zadovoljan sam što sam uopšte bio deo reprezentacije. Dobio sam poverenje, trudio sam se maksimalno da iskoristim šansu. Najbitnije je da smo ostvarili primaran cilj, a koliko smo imali problema pre početka Evropskog prvenstva, mnogi nisu verovali da ćemo uopšte proći grupu. Tokom šampionata ambicije i apetiti su nam rasli, pominjala se i medalja, ali je taj pritisak uticao negativno na ekipu.

- Raspad sistema se dogodio u četvrtfinalu protiv Španije?
- Bili smo na korak do polufinala, verovatno je tu bio i pritisak medija, neka naša razmišljanja. Španci su izuzetno ozbiljna mašina koja te izmelje. Izgubili smo, to se dešava, ali nismo pružili nikakav otpor da sprečimo katastrofu. Pokušali smo da se vratimo protiv Slovenaca, ali bilo je prošlo svega 15 sati od četvrtfinala i nismo uspeli. Nedostajalo nam je iskustvo, koje je u tom meču bilo na strani domaćina.

- Francuska i Litvanija su se borile za zlato, a Srbija je pobedila obe reprezentacije. Kako gledaš na to?
- Ne znam stvarno... Sistem takmičenja, kalkulacija, porazi, pobeda diskutabilnim utakmicama, ali ne bih to previše komentarisao. Tako se namestilo da ekipe koje smo savladali igraju u finalu.

I Toni Parker je osetio kakvu odbranu igra Nikola

I Toni Parker je osetio kakvu odbranu igra Nikola | Foto: AP


- Ovog leta gotovo da nisi imao ni trenutka predaha, da li ti je Muta Nikolić dao neki slobodan dan pre nego što ćeš se pojaviti na treninzima Radničkog iz Kragujevca?
- Dao mi je pet dana. Ovog leta sam bio na pripremama 109 dana, sa univerzitetskom i seniorskom selekcijom. Ha, ha biću jedan od najspremnijih na startu nove sezone.

- Hoćeš li uopšte uzimati loptu u ruke ove nedelje?
- Jooj, najverovatnije neću, ali ću s bratom Urošem da odigram jedan na jedan u dvorištu. To su uvek interesantni dueli, pošto je on vaterpolista, a pošto je stariji ranije me je uvek dobijao, ali se sada situacija okrenula.

- Nikola, moramo da te pitamo na kraju još nešto. Leva strana vilice ti je veća od desne. Kako je došlo do toga?
- Kada je počeo nagli rast, kao tinejdžeru, jedna strana se brže razvijala od druge. Niko ne zna zašto, pa ni lekari. Nosio sam i protezu, ali mi ne smeta da normalno funkcionišem, što se i vidi na terenu. Neki su rekli da je to možda zbog povrede u detinjstvu, ali u principu niko ne zna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP