Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZVEZDINI AMERIKANCI OBELEŽILI DERBI

Videćete još jaču Zvezdu!

Autor: S. Vrakela | 13.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Konačno pravi izbor stranaca! Crvena zvezda napravila je sjajan posao dovođenjem Demarkusa Nelsona, Eltona Brauna i na kraju Majkla Skota i sada joj zbog toga ceo Jadran zavidi.

Konačno osmesi: Elton  Braun i Boris Savović

Konačno osmesi: Elton Braun i Boris Savović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nelson je bio najkorisniji igrač utakmice protiv Partizana i na pravi način vodio igru crveno-belih, Braun je velika snaga u oba reketa, a Skot velika opasnost u šutu spolja. To su osetili francuski Orlean i Partizan za samo nekoliko dana.


- Mislim da je jedan od ključnih razloga što smo pobedili to što nismo mislili o Partizanu kao o velikom rivalu, već o tome kako da izađemo na parket, dobro odigramo i pobedimo. Nismo se opterećivali time što su evroligaški klub i što igramo kao gosti - rekao je za „Alo!“ Elton Braun.

Kao iskusni profesionalci, Zvezdini Ameri nijednog trenutka ne pomišljaju da je posao u novembru završen.

Košarkaši Zvezde konačno su dočekali da i njih navijači zovu na bis

Košarkaši Zvezde konačno su dočekali da i njih navijači zovu na bis | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Mnogo smo kritika pretrpeli od vas iz medija u proteklom periodu, posebno kada smo imali nekoliko poraza u nizu. Ali, ne smete zaboraviti da je ovo tek sastavljen tim i da je potrebno da prođe neko vreme. Imamo iskusne igrače, ali i početnike. Vremenom ćemo se uigrati. Ovo je bila samo jedna od pobeda, istina vredna, ali čeka nas još mnogo posla u ABA ligi i ništa još uvek nismo osvojili - smatra Braun.

Ako je Braun brzo pronašao sebe u Zvezdinom sistemu, Demarkusu Nelsonu bilo je potrebno neko vreme. U prvih nekoliko utakmica jedva je pronalazio put lopti do koša, a sada je stigao i do igrača utakmice.
- Ne radi se tu ni o čemu drugom nego o samopouzdanju! Bilo je potrebno samo naporno trenirati, biti smiren kada ne ide i rezultati su došli. Za mene je bilo važno da pokažem saigračima da mogu da se oslone na mene - kaže Nelson.

Zanimljiv je komentar ovog univerzalnog beka o atmosferi u dvorani.
- Verovali ili ne, igrao sam u boljoj atmosferi. Moj univerzitet Djuk na svakom meču ima preko 10.000 navijača, stvaraju veliku buku, istina bez tuče i gađanja, ali su veoma odani i „ludi“. I u “Pioniru” je bila sjajna atmosfera, neprijateljska za nas, što je razumljivo, ali ja sam navikao na takve situacije. Svejedno mi je da li igram pred jednim navijačem ili armijom od njih 10.000 - jasan je novi ljubimac crveno-belih navijača.

Majkl Skot

Majkl Skot | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Skot: Volim smirenost našeg trenera!


Majkl Skot, najnovije pojačanje Crvene zvezde, ali dobro poznato lice u ABA ligi, oduševljen je prijemom saigrača i stručnog štaba.
- Sviđa mi se kako nam je trener smiren, kako zadržava pribranost u napetim trenucima i to prenosi na igrače. Istina je da sam pogodio nekoliko trojki, ali to je i zasluga saigrača, pre svih Nelsona, koji me je sjajno pronalazio i odvlačio mog čuvara. Ovaj tim napreduje s vremenom i to mi se mnogo sviđa - kazao je Skot.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP