Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

VELIKI TRIJUMF ZVEZDE

Vilijams + Marjanović = TOP 16!

Autor: M.R | 05.12.2014 - 20:21:00h | Komentara: 0

Pobedom nad ekipom Valensije 68:77, Zvezda overila plasman u narednu rundu takmičenja. Vilijams je ubacio 17 a Marjanović 18 poena. Kod domaćih najbolji je bio Dubljević sa 22 postignuta koša.

Da li će se osvetiti Litvancima?: Markus Vilijams

Naciljao Top 16 fazu: Markus Vilijams | Foto: M. Metlaš

Zvezda je iskoristila prvu meč loptu! Posle 8. kola Evrolige, plasman u Top 16 fazu je overen na gostovanju u Valensiji. Izabranici Dejana Radonjića su odigrali sjajan meč. Marjanović i Vilijams (17 odnosno 18 poena) su u Španiji držali pravi čas košarke!

SASTAVI:

Valensija: Ribas, Nedović, Sato, Liščuk, Lučić, Dubljević, Vives, Martinez, Lončar, Agilar, Harangodi, Perez.
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Jović, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažić, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Zirbes.

GRUPA D

Rezultati 8. kola

Galatasaraj - Laboral Kuća 82:89

Olimpijakos - Neptunas 89:79

Valensija - Crvena zvezda 68:77

Plasman:

1. Olimpijakos 7-1

2. Crvena zvezda 5-3

3. Laboral Kuća 4-4

4. Galatasaraj 3-5

5. Neptunas 3-5

6. Valensija 2-6

TOK UTAKMICE

PRVA ČETVRTINA:

Zvezda je zaista dobro otvorila meč. Diktirali su tempo igre crveno-beli, ali su problemi počeli onog trenutka kad je Perasović na teren poslao Dubljevića. Crnogorac je potpuno razbudio domaću ekipu. Marjanović se mučio sa znatno nižim, ali mnogo bržim rivalom. Na startu duela, domaći su se oslanjali na šut za tri poena, dok je Zvezda igrala u tranziciji. Valensija je imala prednost, do pred sam kraj, a onda je usledila strašna serija ekipe Dejana Radonjića (9:0). Nikola Kalinić je sa pet vezanih poena (trojka i zakucavanje) ponovo doneo Zvezdi prednost 16:20. Kod gostiju čak sedam igrača se upisalo u listu strelaca.

DRUGA ČETVRTINA:
“Bum - Bum” Markus Vilijams! Sjajna partija Zvezdinog organizatora igre obeležila je drugu četvrtinu. Amerikanac je ubacio čak četiri trojke u ovom delu meča. Navijači su bukvalno mogli da uživaju u pravom festivalu  šutveva van linije 6.75. Zvezda je imala odgovor za raspucanu Valensiju. Na trojke domaćih dolazili su snajperski precizni šutevi Markusa Vilijamsa. Kalinić je nastavio tamo gde je stao u prvoj deonici. Brzo je stigao do dvocifrenog učnika, ali i reprezentativac Srbije je ostao u senci Vilijamsa (12 poena). U ovoj četvrtini je jasno je da će minutaža Bobana Marjanovića zavisiti od minuta koje Bojan Dubljević provede na terenu (12 poena). Očekuje nas uzbudljivih 20 mnuta - 37:42 !

TREĆA ČETVRTINA:
Zvezda je na startu trećeg perioda meča nastavila sa sigurnom igrom. Markus Vilijams je bukvalno bacao magiju, bez obzira kakav će konačni ishod biti, ovo je zaista njegovo veče. Ubacio je Amerikanac i petu trojku (17 poena). Probudio se i Boban Marjanović. Crveno-beli džin je postigao nekoliko poena, ali ponovo nije imao rešenje za Dubljevića. Jeste Bobi zazidao reket, ali je centar Valensije pogađao sa distance. Izabranici Dejana Radonjića su na nešto manje od četiri minuta do kraja treće deonice stigli i do dvocifrene prednosti 47:57. Domaćin je ogdovorio preko Dubljevića i Lučića, ali ni gosti se nisu dali 52:62.

ČETVRTA ČETVRTINA:
Valensija je na krilima Ribasa i Lučića uspela da se vrati u meč. Brzo su sjajnom serijom izabranici Velimira Perasovića uspeli da smanje prednost našeg predstavnika u Evroligi. Crveno-belima je stao i šut, a izabranici Dejana Radonjića su u nekoliko napada doneli više nego loše odluke. Bukvalno su se ispucavali van linije 6.75 Mitrović, Blažić i Vilijams. Na sreću ni Valensija nije odgovorila na pravi način. I domaćin je teško pronalazio put do koša rivala. Na nešto više od tri minuta do kraja utakmice na semaforu je stajalo 64:67. Konačno su usledili poeni, Mitrović je pogodio posle odličnog dodavanja Dženkinsa, lakše se disalo na plus pet. Pogodio je Dubljević sa penala, a onda je uzvratio Blažić posle sjajnog prodora. Slovenac je bio hladan i sa penala - 66:73. Zvezda je sigurno koračala ka pobedi. Valensija je pokušavala sa brzim trojkama, ali nisu bili precizni domaći. Velika pobeda, crveno-beli su u Top 16 - 68:77.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP