Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POLUFINALE ABA LIGE

Vilijams odveo Zvezdu u Evroligu!

Autor: M.R | 19.04.2015 - 23:03:00h | Komentara: 3

Zvezda ide u elitno takmičenje i finale ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde će i sledeće sezone igrati u Evroligi! Crveno-beli su u paklenoj atmosferu “Pionira” još jednom nadigrali Partizan - 73:81 i zasluženo se plasirali u finale ABA lige (3:1 u seriji)

Posle dobrog početka tima iz Humske, na terenu je postojao samo jedan tim. Izabranici Dejana Radonjića su tokom celog susreta uspevali da odbiju svaki napad crno-belih. Partizan je pokušavao ali nije uspeo ni da pripreti, Markus Vilijams je gotovo sam odbio svaki napad šampiona Srbije. Šutevima iz teških pozicija je na kraju zasluženo odveo svoj tim u elito takmičenje i finale.
Zvezdin plejmejker je ubacio 19 poena, dok je sa druge strane Partizan predvodio Murić sa 25 ubačenih koševa. 
I pored poraza, navijači crno-belih su ekipu ispratili ovacijama i pesmom. 

Nakon meča došlo je do tuče u tunelu hale "Pionir" u koji je bio umešan i trener Partizana Duško Vujošević, dok je tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić pogođen tvrdim predmetom u glavu još na parketu.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Četvrta četvrtina - 73:81
Markus Vilijams je pogodio trojku za lakih plus sedam crveno-belih. Zvezda je mnogo lakše postizala poene, čini se da je Partizan u igri ostajao samo zahvaljujući boljem skoku. Plejmejker crveno-belih je odbio svaki napad šampiona Srbije. Amerikanac je igrao sa loptom i gotovo da u četvrtoj deonici za njega nije bilo promašenog šuta. Sa druge strane Partizanov plej, Akojon nije zano gde se nalazi. Promašio je oba slobodna bacanja, dok je Marjanovićevo zakucavanje odvelo crveno-bele na plus sedam. Zvezda je sigurno privela meč kraju i zasluženo slavila. 

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Treća četvrtina - 58:64
Nešto sporiji početak drugog poluvremena za obe ekipe. Zvezda je već posle tri minuta ispunila bonus. Na startu treće deonice ulogu lidera sa jedne strane preuzeo je Mitrović dok ja crno-bele predvodio Murić. Dugo se igralo koš za koš. Posle trojke Kalinića, uzvratio je Milosavljević iz zaista teške pozicije - 44:45. Dženkins se odlično snašao, asistirao za Marjanovića i Zvezda je jako brzo stigla na plus pet. Partizan je u ovom periodu igre imao samo poene od Murića. Slovenac je bukvalno sam održavao crno-bele u igri. Posle prigovora Kalinić je zaradio tehničku grešku i dozovlio Pavloviću laka tri poena sa penala - 49:49. Borba se zahuhtala, na trojku Dženkinsa domaćin je još jednom uzvratio preko Murića. Strašno zakucavanje Mitrovića odvelo je crveno-bele na plus četiri. Partizan nije uspevao da potpuno preokrene rezultat, dok je Zvezda koristila svaku grešku šampiona Srbije. Sa šest vezanih poena Vilijams je postavio - 55:64. Murić je sa distance pogodio za 58:64. 

- Pogledajte kako Ivana Maksimović i Danilo Anđušić gledaju derbi.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

- Dženkins je postigao 10 poena, dok su Murić i Milutinov ubacili po osam koševa.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Šurjanac

Druga četvrtina - 36:38

Kalinić ponovo muči Partizan, dok je na drugoj strani na startu druge deonice proradio Milutinov. Posle efikasne prve četvrtine u prvih pet minuta nastavka ritam je potpuno opao. I pored toga, ponovo je prštalo na sve starne. Kao i tokom čitave serije i večeras se u “Pioniru” igra više nego fizička košarka. Na sredini četvrtine Marjanović je poenima sa penala doneo izjednačenje crveno-belima - 28:28. Posle trojke Nikole Kalinića sa preko osam metara, Zvezda je preokrenula rezultat. 
Crno-beli ni večeras nemaju poene od Aleksandra Pavlovića, iskusno krilo ima tri lične greške. Na oko 40 sekundi do kraja četvrtine, Stefan Jović je bio precizan van linije 6.75. Murić je odličnim prodorom stavio tačku na poluvreme - 36:38.

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

Prva četvrtina - 24:22
Partizan je ovoga puta odlično ušao u meč! Već posle dva minuta crno-beli su imali prednost od šest poena a Dejan Radonjić je bio prinuđen da zatraži minut odmora. Zvezda se brzo preko Dangubića i Vilijamsa vratila u duel. Gosti su već posle četiri minuta ispunili bonus. Crno-beli su u utakmicu broj četiri ušli sa mnogo više energije. Zvezda se na krilima Dženkinsa vratila u susret. Amerikanac je trojkama doveo crveno-bele na minus od samo dva poena - 21:19. Na poene Bezbradice stigao je odgovor Kalinića iz ugla - 24:22.

21:00 - Meč je počeo!

20:40 - Sporni transparent je sklonjen.

20:37 - Na udaru navijača Partizana našao se Nikola Kalinić:

Nikola Kalinić

Ružna poruka "grobara"  | Foto: printscreen

20:25 -  "Pionir" je ispunjen do poslednjeg mesta

20:05 - U prethodnom duelu, iskusni Aleksandar Pavlović je bio više nego nervozan, hoće li večeras uspeti da se smiri?

ABA liga, Derbi

ABA liga, Derbi | Foto: M. Metlaš

20:00 - Za sada u "Pioniru" atmosfera nije poput jučerašnje. U halu je stigao i Slavko Vraneš.

SASTAVI:
Partizan: Akojon, Pavlović, Tepić, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov. Milosavljević, Mačvan, Đumić, Bezbradica, Andrić.
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes, Marjanović.
Kraj serije ili nastavak drame? Košarkaši Crvene zvezde su na korak od finala i Evrolige, dok Partizanu “gori” pod nogama. Crno-beli moraju da slave ukoliko žele da ostanu u igri. Vreme je za meč broj četiri.

Derbi, ABA liga

Derbi, ABA liga | Foto: A. Dimitrijević

Poslednji komentari
  • ćela Vreme: 20.04.2015 00:16h

    Kako boli, a nemaš leka !!!! Još više, jer ne radi apoteka (čitaj "zakulisane radnje"). Idi Dule u svoju ekološku državicu, pa tamo sej mržnju , a ujedno uči kako da "pobjediš" , a da pritom ne gepekuješ !!!

  • antena Vreme: 20.04.2015 06:22h

    Ovakav naslov moze samo da stavi neko ko nije gledao polufinalnu seriju. Objavite.

  • dragan Vreme: 20.04.2015 06:48h

    nemoze konjina da prihvati poraz

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP