Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA RAZBILA FRANCUSKU 77:65

Visok let “orlova”!

Autor: S. V. | 15.09.2013 - 22:59:00h | Komentara: 0

Najbolji kad je najvažnije! Košarkaši Srbije bukvalno su razbili favorizovanu Francusku (77:65) u poslednjoj utakmici grupe E Evropskog prvesntva u Sloveniji!

evrobasket

Zakucao Francuze: Nemanja Nedović / Foto: AP

To znači da će izabranici selektora Dušana Ivkovića u četvrtfinale ući sa prve pozicije, pa će joj rival u borbi plasman među četiri najbolja tima na Starom kontinentu biti četvrtoplasirani tim iz F grupe.
Najbolji u našem timu bili su kapiten Nenad Krstić (19 poena, četiri skoka i četiri asistencije), Nemanja Nedović (17 poena, tri skoka) i Bogdan Bogdanović (14 poena, pet skokova).

"Ova je velika pobeda i ona bi trebalo da da jednu mnogo veću sigurnost našem mladom timu, jer mislim da nije mala stvar nadigrati ovakav tim Francuske. Uspeli smo da dobijemo sve četiri četvrtine, a pri tom smo promašili čak 11 slobodnih bacanja. Imali smo daleko bolju organizaciju, iako smo igrali protiv Tonija Parkera ubedljivo najboljeg organizatora igre u NBA kao i na ovom Evropskom prvenstvu. Igrali smo timsku košarku i tim se borio. Pobeda treba da nam ulije još više samopouzdanje. Napravićemo veliki rezultat ako se sa ovim timom kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo", rekao je selektor Srbije Dušan Ivković.

evrobasket

Razočarali: Želabal, Parker i Batum

Protivnik naše selekcije u četvrtfinalu biće poznat posle odigranog poslednjeg kola u grupi F, ali po trenutnom stanju stvari to će najverovatnije biti selekcija Italije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP