Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PARTIZAN U VELIKIM PROBLEMIMA

Vujošević: Borimo se za život!

Autor: M. Rangelov | 03.10.2014 - 07:50:00h | Komentara: 0

“Partizan se u ovom trenutku bori za biološki život” - reči su trenera crno-belih Duška Vujoševića samo dan pred start ABA lige. Šampion Srbije već u subotu (18) u Mađarskoj, protiv Solnoka igra premijerni meč regionalnog takmičenja, a BAT blokada (zabrana registracije stranih igrača) još je na snazi.

Bez predaje: Duško Vujošević

Bez predaje: Duško Vujošević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Tužan početak sezone. Partizan ima mnogo veći problem od Solnoka, a to je blokada BAT-a zbog slučaja Klobučar. Jesmo bili nespretni, nismo se poneli diplomatski, ali smo prevareni i izmanipulisani. Igrač je preko menadžera Raškovića pokušao da dođe do para koje nije zaradio. Formalno je on u pravu, moralno i sportski sigurno nije. Uplatili smo 60.000 evra od 132.500 evra duga, ali Klobučar ni posle toga ne želi da ostatak novca dobije na rate. Mi verovatno nećemo moći da registrujemo Murića, Kuzeloglua i Bogdanovića - konstatuje Duško Vujošević.


Murić odbio Zvezdu i Cedevitu


Edo Murić je najzvučnije pojačanje Partizana u ovom prelanznom roku, ali veliko je pitanje kad će reprezentativac Sloveniije debitovati.
- Imamo obavezu prema momku koji nam je verovao. Izabrao je crno-beli dres pre Crvene zvezde i Cedevite, odbio je Evroligu. Došao je ovde da napreduje, a sada ne može da igra utakmice - kaže Vujošević.

Iskusni stručnjak se potom osvrnuo na ovosezonske ambicije crno-belih.
- Bez obzira na situaciju, nismo bez ambicija. Partizan je jedini klub na svetu koji bez novca pravi rezultate. Nadam se da će posle skidanja BAT blokade ekipu pojačati najmanje jedan strani košarkaš. Što se kapitena Dragana Milosavljevića tiča, on će početkom novembra polako početi da se priključuje timu. Sa Lukom Bogdanovićem treba obaviti razgovor, oko njegove uloge i da li je spreman da je prihvati. Sa Sašom Pavlovićem smo ostali u prijateljskim odnosima, razgovarali smo, ali daleko od toga da je njegov povratak realna stvar. Mi smo raspoloženi za saradnju, ali na onaj naš način. Nažalost, svi znate na šta mislim - jasan je Vujošević.

Osim problema sa BAT-om, iskusni stručnjak se požalio i na pojedine sponzore, ali i Poresku upravu i reprogram duga.
Veliko je pitanje u kojem sastavu će šampion Srbije put Mađarske. Osim igrača koje ne može da registruje, ekipa iz Humske će na tradicionalno neugodno gostovanje i bez Andreje Milutinovića. Novajlija će tek za 10 dana biti na raspolaganju treneru Vujoševiću.

KREĆE ABA LIGA
Parovi prvog kola


Crvena zvezda - Levski (danas, 19)
Cibona - Olimpija (danas, 21)
Krka - Cedevita (sutra, 17)
Solnok - Partizan (sutra, 18)
Mega Vizura - MZT (sutra, 19)
Zadar - Igokea (sutra, 21)
Budućnost - Metalac (sutra, 21)

Kladionice: Partizan četvrti favorit


Poznata svetska kladionica Vilijam Hil smatra da je prvi favorit za osvajanje ABA lige Crvena zvezda. Kvota da će crveno-beli stići do prstena namenjenog pobedniku ovog takmičenja iznosi 2.25. Odmah iza tima Dejana Radonjića je Cedevita (3.50), dok koeficijent na crno-bele i Budućnosti iznosi 6.5.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP