Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

IZ UGLA PSIHOLOGA

Vujošević-Čović: Kafanska svađa dva uličara!

Autor: A. O. | 08.04.2014 - 18:55:00h | Komentara: 0

Televizijski okršaj Duška Vujoševića i Nebojše Čovića na B92 i juče se prepričavao tokom celog dana. Naravno, glavno pitanje bilo je - ko je bio ubedljiviji od dvojice čelnika večitih?

Čović i Vujošević

Agresivni: Čović i Vujošević

 Ivana Leposavić, klinički psiholog i doktor nauka, ističe u razgovoru za „Alo!“ da je odgovor na ovo pitanje ostavljen svakom gledaocu ponaosob, a svoje utiske o ponašanju funkcionera večitih ipak je podelila sa čitaocima našeg lista.


- Prešli su granice pristojnosti i samokontrole. Njihov dijalog je išao do najvišeg stepena vulgarnosti i obeležio ga je primitivni, ulični žargon. Slušala sam šta govore i nije mi bilo jasno zašto su obojica bili toliko agresivni. Agresija u emisiji je prevazilazila granice normalnog ponašanja, pa sam pomislila da zaista imaju dosta finansijskih problema u klubovima koje vode. Na trenutak je falilo samo još da se isključe kamere, pa da se Vujoševič i Čović pesnicama obračunaju, što se obično dešava posle kafanskih svađa, na šta je ličila sinoćna emisija - ističe naša sagovornica.

Ivana Leposavić, klinički psiholog

Ivana Leposavić, klinički psiholog

 ALO: Šta nam, recimo, govore njihove gestikulacije tokom emisije?


- Ti potezi rukama, glavom, pogledi, vrlo malo mogu da nam kažu ko govori istinu od njih dvojice. Nijedan psiholog se ne bavi utvrđivanjem istine.
 
ALO: Čović je, recimo, došao na duel taksijem, dok je Vujošević stigao džipom?
- Ni to nam ni na šta konkretno ne ukazuje. Možda da jedan ima više para od drugog, ali to opet nije stvar psihologije, niti se naša struka time bavi. Ne možemo mi da kažemo - Čović ili Vujošević lažu, to je posao za sudske organe i istražitelje. Da bi se utvrdila prava istina i sve vezano za njihov sukob, potrebno je mnogo više od jedne TV emisije - zaključila je Ivana Leposavić.

Kako li igrači Partizana trpe Duletovu agresiju?

Našu sagovornicu posebno je začudilo ponašanje Duška Vujoševića.
- Govorio je veoma agresivno i potpaljeno i zaista mi je neobično da zamislim kako se ponaša prema svojim igračima na treninzima. Nije mi jasno koliko ga dobro razumeju košarkaši Partizana - istakla je doktorka Leposavić.
  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP