Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

UOČI DERBIJA

Vujošević: Priča se o papi, a ne sme o sudijama!

Autor: S. Vrakela | 16.02.2013 - 16:48:00h | Komentara: 3

U nedelju (21 sat) Jadranskoj ligi igraju Zvezda i Partizan i posle "sto godina" četa s Malog kalemegdana slovi za favorita.

Svi Partizanovi protivnici u duelima sa nama igraju kao da love tigra: Duško Vujošević

Dosta više sa incidentima: Duško Vujošević | Foto: AP - Darko Vojinović


Osnova za tvrdnju da su u ovom trenutku bolji može se pronaći u prvom međusobnom okršaju u Jadranskoj ligi i nedavnom finalu Kupa Radivoja Koraća koji su izabranici Vlade Vukoičića rešili u svoju korist.

Košarkaški derbi

 - U normalnim okolnostima u derbiju nikad nije bilo apsolutnog favorita. Međutim, s obzirom da igramo pred našom publikom sigurno da postoji blaga prednost na našoj strani. Partizan ima pojačanu motivaciju i to nas upozorava da podignemo našu motivaciju na viši nivo. Minimalna je razlika na tabeli, oba tima su „živa“ u ispunjenju ciljeva. Nadam se da će svi učesnici utakmice ličnim primerom uraditi sve da derbi prođe u granicama fer i sportske borbe - kaže strateg Zvezde Vlada Vukoičić.

Njegov kolega na klupi Partizana Duško Vujošević, istakao je značaj utakmice po pitanju konačnog plasmana u regionalnom takmičenju.
- Dueli Zvezde i Partizana uvek su značajni, a sada je ta važnost pojačana činjenicom da se pomeraju pozicije tima koji bude slavio prema konačnom cilju ove sezone, a to je plasman u Evroligu. Zvezda je napravila dobar budžet ove godine i sastavila odličan tim, s obzirom na uslove koji vladaju u zemlji i Evropi. Igrači koji su dovedeni vrede i primorani su da to prikazuju iz meča u meč i niko nije tu da čašćava svojim prisustvom. Borbeni su i dobro igraju - smatra iskusni stručnjak, dodavši da su veće šanse da Dru Gordon ne zaigra večeras.
Vujošević se potom okrenuo analizi situacije u srpskoj košarci.

- Meni je zasmetalo što je koncept Zvezde podržan od strane jednog dela države, a Partizan se u isto vreme smatrao klubom drugog reda. Išlo se pomalo na koncept koji je pomalo iz istorije poznat kao “jedan narod, jedan vođa, jedan klub” (aluzija na “Ein Volk, ein Reich, ein Führer”, prim. aut). Mislim da to nije zdravo, jer je Partizan klub koji ima veliku tradiciju, rezultate. Žao mi je što su moja istupanja izazvale neku nezdravu atmosferu, kao da je u zemlji sve mirno, i zato sam pod ogromnom autocenzurom. Ne bih želeo da tim bude talac bilo koje moje reči i da je neko iskoristi za bilo koji scenario. Dosta je više sa incidentima - rekao je Vujošević, naglasivši da ne želi da se bavi stvarima van košarke zbog važnosti večerašnjeg meča.
Na kraju, Vujošević se začudio zbog čega je zabranjenio komentarisati suđenje, što je učinio posle finala Kupa.
- Papa je dao ostavku i o tome sme da se priča, a o sudijama ne sme. To su gluposti! Ne znam zašto sam dobio tehničku grešku, zbog reagovanja protivničke ekipe. Njima se osladilo da me kažnjavaju. Ja sam čovek posvećen košarci, imam temperament, ponekad skočim na sudiju. Niko ne čuje i ne reaguju na ono što se meni skandira - rekao je trofejni trener.
 
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 17.02.2013 10:03h

    Bravo DULE! Svaka ti je na mestu! Ziv nam bio 100 god! Mnogima smetas upravo zbog toga- tvoje intiligencije, realnosti i otvorenosti.

  • Pakistanovci Vreme: 17.02.2013 14:51h

    E Milane baš si me nasmejao, da si rekao Dule smetaš nam zbog blage naravi, kulture govora, ljubavi prema Duklji i svinjetini pa ajde ali Dule i inteligencija i otvorenost?! buhahahahaha

  • @Pakistanovci Vreme: 17.02.2013 18:39h

    Smej se i dalje samom sebi. Kultura govora ide sa intiligencijom. Koliko taj covek ima procitanih knjiga ti nemas kose na glavi. Pametnom dosta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP