Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEBOJŠA ČOVIĆ BLISTAO POSLE PROLAZA U ČETVRTFINALE EVROKUPA

Za zvezdaše i Vujoševića!

Autor: M. Zdravković | 14.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zadovoljstvo na Malom Kalemegdanu. Crvena zvezda se preko Lijetuvos Ritasa dokopala četvrtfinala Evrokupa, čime je, posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, ostvaren još jedan uspeh u tekućoj sezoni.

U četvrtfinalu  Evrokupa: Košarkaši  Zvezde

U četvrtfinalu Evrokupa: Košarkaši Zvezde | Foto: Marko Metlaš

Sledeći rival crveno-belih biće ukrajinski Budiveljnik (18. i 26. marta), a zbog poznate političke situacije, prvi meč igraće se u Litvaniji, umesto u Kijevu.


Dan posle povratka iz Viljnusa, Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, obratio se javnosti, ali i večitim rivalima iz Humske, za koje je imao zanimljiv komentar.

Došlo  njegovo  vreme:  Nebojša  Čović

Došlo njegovo vreme: Nebojša Čović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Utisci posle uspeha su sjajni, naročito kada izgubite, a u stvari pobedite u dva meča. Sada mi imamo pravo omaža sa Budiveljnikom. Tačka - istakao je Čović, podsetivši tako na omaž Duška Vujoševića Zvezdi, posle Partizanove evroligaške pobede nad Fenerbahčeom u decembru prošle godine.

- Ostvarili smo uspeh, ali to ne znači da nećemo težiti da napravimo još veći. Idemo dalje, bez euforije i krupnih obećanja. Hoćemo da napravimo još jedan korak - dodao je Nebojša Čović.

Dule Vujošević sa  igračima Partizana

Dule Vujošević sa igračima Partizana | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana naveo je i kako nije ništa lakše, a ni teže što će crveno-beli Budiveljniku gostovati u Litvaniji, umesto u Ukrajini.
- Malo nam je teži put do Litvanije. Uspeli smo, zahvaljujući i ljudima iz ABA lige i Zadra, da meč pomerimo sa nedelje na subotu. Sada radimo na transportu, jer smo već u subotu u Zadru, a u utorak u Kaunasu - naglasio je Čović.

Predsednik crveno-belih se na kraju osvrnuo i na „prozivke“ iz tabora večitog rivala Partizana.

- Poslednjih nekoliko nedelja i meseci prisutno je to da je Zvezda bogata i kako ima sve državne resurse na raspolaganju, kao i da mora da bude prva. E, ne mora. I neće da svane pre jutra, ali, verujem da će svi u ovoj državi, pa i i mediji, biti srećniji sa Zvezdinim uspesima - zaključio je Nebojša Čović.

Otkud omaž u srpskom košarkaškom rečniku!


Reč „omaž“, koja znači priznanje ili počast nečemu, u srpski košaraški rečnik uvrstio je Duško Vujošević, i to 12. decembra 2013. godine, posle trijumfa Partizana nad Fenerbahčeom u Istanbulu, posle kojeg su crno-beli stigli do plasmana u Top 16 fazu Evrolige. Izjava, koja je sada izazvala reakciju Čovića, bila je sledeća:
- Čestitam igračima, došli su do značajne pobede ne samo za Partizan već i za srpski sport. Partizan je još jednom pokazao koliko pažnje zaslužuje. Takođe, i Zvezda je odlično igrala u Evroligi ove sezone, a ova pobeda je i omaž njihovom učešću - izjavio je tada Vujošević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP