Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

RODITELJI UBIJENOG HARISA BRKIĆA I DALJE SE PITAJU:

Zašto si nam ubio sina?!

Autor: M. Rangelov | 14.12.2014 - 14:00:00h | Komentara: 1

„Imao je ruku meku kao pamuk, za njega je samo nebo bilo granica“, ovako su košarkaški stručnjaci opisivali umeće Harisa Brkića sa loptom. Ni danas, 14 godina od pogibije, ne bledi uspomena na ovog tragično nastradalog momka. Vreme prolazi, ali u vazduhu u domu Harisovih roditelja, Radmile i Ismeta, i dalje lebdi samo jedno pitanje na koje nemaju odgovor: „Šta se zapravo dogodilo te prohladne večeri 12. decembra 2000. godine?“ Interesuje ih samo ko je i zbog čega ispalio dva hica u glavu njihovog 26-godišnjeg sina, da bi tri dana kasnije prestalo da kuca veliko Harisovo sportsko srce!

Brkić Foto: Marko Metlaš

Prestali smo da zovemo policiju: Ismet Brkić Foto: Marko Metlaš

- Zašto?! Želim samo da pitam čoveka koji je oduzeo život mom sinu - zašto je to uradio?! Više me ne zanima ni da li će biti kažnjen, samo hoću da znam zašto je pucao u mog Harisa. Njega više nema i ništa ne može da mi ga vrati, ali muž i ja ne gubimo nadu da će ubica biti uhvaćen - počinje priču majka Radmila.

Istraga nikada nije otkrila motive i lice koje je na parkingu ispred dvorane „Pionir“ na svirep način ugasilo mladi život košarkaškog romantika.
- Prestali smo više i da zovemo policiju. Ranije smo pokušavali da se informišemo, ali odgovor je uvek bio isti: „Radimo na tome, javićemo vam se“. Još čekamo na taj poziv, ali ništa... - nadovezuje se Ismet Brkić.

Brkić Foto: Marko Metlaš

Foto: Marko Metlaš

Tragedija kao da je zaustavila vreme u porodici Brkić. Ništa više nije isto. Beskrajna tuga, more suza i uspomene na svakom koraku. U mislima neutešnih roditelja ređaju se slike gotovo svakog Harisovg koša ili osmeha, trenutaka koje su zajedno proveli.

Brkić Foto: Marko Metlaš

Sutra je tačno 14 godina otkako je haris preminuo Foto: Marko Metlaš

- Haris je bio dobar momak. Svi su ga poštovali, niko nije imao nijednu ružnu reč za njega. Nije voleo svađe, niti je ulazio u konflikte. Bio je primeran mladić. Živeo je za košarku. To je njegova najveća ljubav. Nije ni izlazio po kafićima, najviše vremena je provodio kod kuće sa devojkom. Obožavao je Partizan. Nije hteo ni da čuje za inostranstvo, novac ga nije zanimao. Želeo je da u crno-belom dresu završi karijeru - setnim glasom će Harisova majka.
Otac Ismet još uvek prati sve košarkaške utakmice Partizana, ali preko TV-a, već 14 godina ne ide u „Pionir“.

Brkić Foto: Marko Metlaš

Harisa su svi voleli: Majka Radmila | Foto: Marko Metlaš

 
- Od Harisove smrti nisam bio u hali, ne bih preživeo da prođem pored mesta gde je neko mom sinu oduzeo život. To bi me dokrajčilo!

Brkić Foto: Marko Metlaš

Haris je bio omiljen među saigračima | Foto: Marko Metlaš

Od 2001. se u Sarajevu, Podgorici i Beogradu organizuje momerijal „Haris Brkić“. Navijači i klubovi gde je igrao čuvaju uspomenu na njega. Dani pred obeležavanje godišnjice dodatno bude teskobne osećaje njegovih roditelja Radmile i Ismeta, jer možda ubica njihovog jedinca svakoga dana slobodno prolazi baš pored njih.

Prvi put u novinama
Neutešnim roditeljima ostale su samo uspomene. Majka Radmila svuda sa sobom nosi mali isečak iz novina. Na prvi pogled obično parče stare hartije, za ovu ženu ima ogromnu, neprocenjivu vrednost.
- To je članak u kojem se prvi put Harisovo ime pojavilo u novinama. Igrao je tada za Bosnu. Imam mnogo slika, čuvam sve isečke iz novina, ali nemam snage da ih stavim u album!

Poslednji komentari
  • misa tumbas Vreme: 15.12.2014 01:01h

    stvarno kakva smo zemlja da se tako lako predje preko ovakvog ubistva?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP