Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DOSKORAŠNJI CENTAR ZVEZDE U NEOBIČNOJ SITUACIJI

Žena uvodi Bobija u svet NBA lige!

Autor: B. S. S. | 13.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Prvo pa žensko za Bobinatora! Novog centra San Antonio Sparsa Bobana Marjanovića u svet NBA lige uvešće žena! Reč je o Amerikanki Beki Hemon, koja je trener u stručnom štabu Grega Popoviča! Reprezentativac Srbije tako će u okviru saradnje sa “Ludim Srbinom” morati da prođe dril kod Hemonove, koja je zadužena da vodi ekipu u toku letnje lige.

Prvo pa   žensko: Bobi  Marjanović stiže kod  Beki Hemon

Prvo pa žensko: Bobi Marjanović stiže kod Beki Hemon | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ova bivša košarkašica San Antonio Starsa prva je žena koja je dobila mesto u stručnom štabu nekog NBA tima, a sada je otišla korak dalje i koleginicama zadala domaći zadatak kao prvi trener u letnjoj ligi.


U razgovoru za “Alo!”, Marjanović je istakao da nema ništa protiv da sarađuje sa Hemonovom i da su žene potpuno ravnopravne u trenerskom poslu sa muškarcima.

- Nije mi toliko strano što ću sarađivati sa ženom, pod uslovom da potpišem za San Antonio, jer ništa još nije završeno. Žene su stručne koliko i muškarci. Ima žena koje bave politikom, pa niko ne postavlja pitanje. Ako dobro radi svoj posao, a siguran sam da radi, ne verujem da bi moglo da bude ikakvih problema - rekao je Marjanović za “Alo!”.

Kad je sluša Toni Parker, što ne bi i naš Bobinator: Beki Hemon

Kad je sluša Toni Parker, što ne bi i naš Bobinator: Beki Hemon | Foto: Profimedia


Selektorka šampionki Evrope Marina Maljković nedavno je u intervjuu za naš list istakla da bi vodila mušku reprezentaciju Srbije, a o Hemonovoj ima samo reči hvale.

- Ono što sam čula jeste da je saradnja Beki Hemon sa igračima izvanredna, kao i njen rad u Sparsima. Ona je tamo zato što vredi. Unosi posebnu dimenziju i pravi poseban balans u njihovom stručnom štabu - rekla je Maljkovićeva za “Alo!”.

Ona je dodala da trener Sparsa Greg Popovič koristi metode koji nisu strani ni ženskoj selekciji Srbije, a u koje se Hemonova savršeno uklopila.
- Greg Popović je trener koji svaki dan pravi sastanke sa stručnim štabom, gde svaki član ima posebnu ulogu. Izuzetno ceni njihovo mišljenje i često ih „provocira“ da daju rešenje problema na prvu loptu. To je, recimo, i osobina stručnog štaba ženske reprezentacije Srbije. U tom segmentu je Beki Hemon jedna od glavnih, a činjenica da su je postavili da vodi tim u letnjoj ligi dovoljno govori o njenom kvalitetu - istakla je Maljkovićeva.

Trener Liona smatra da će Marjanović moći štošta da nauči od Beki Hemon.
- Ako pričamo o tome da je Boban Marjanović zvanično postao član San Antonio Sparsa, onda će to biti sjajno iskustvo za njega. Ubeđena sam da će mu saradnja sa Beki Hemon otvoriti novu dimenziju u igri i doneti napredak.

Zvezdi pola miliona €


Košarkaški klub Crvena zvezda zaradiće 500.000 evra od prelaska Bobana Marjanovića u San Antonio, iako je visokom centru istekao ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana. Crveno-belima će ta suma na račun leći na ime trening kompenzacije, a klubu će svakako doći dobro posle tužbe Košarkaškog arbitražnog suda (BAT).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP