Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SPEKTAKL

Zvezda dobija!

Autor: P. Vuković | 18.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Košarkaški duel Partizana i Crvene zvezde od ove sezone više nije večiti, već evroligaški! Beograd je jedan od tri grada u Evropi (uz Atinu i Istanbul) koji može da se podiči da ima dva člana Evrolige, pa nema sumnje da će gledaoci u „Pioniru“ (20.30) moći da gledaju spektakl u okviru osmog kola regionalne ABA lige.

Beogradski timovi su top:  Aca Petrović

Beogradski timovi su top: Aca Petrović | Foto: FoNet

Hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, čuveni Aca Trica, za ALO! Sprint je analizirao dvoboj beogradskih rivala i odmah dao blagu prednost crveno-belima.


- Mnogo faktora može da utiče na krajnji ishod, treba videti kakvi će biti rosteri obe ekipe. Izostanak Lea Vestermana je stravičan hendikep za Partizan. Zvezda dolazi iz ugodne situacije, sa dve uzastopne evroligaške pobede i u dobrom je raspoženju, dok je Partizan doživeo neugodan poraz u Moskvi. Uzimajući sve u obzir, crveno-belima dajem prednost - rekao je Petrović i dodao da su beogradski klubovi vodeći u ABA ligi, te da bi jedino Cedevita mogla da im pomrsi račune ove sezone.

Deo udarne  trojke crno-belih:  Milosavljević

Deo udarne trojke crno-belih: Milosavljević | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Petrović još ne zna kako će Vujošević rešiti problem na poziciji broj jedan.
- Vujošević će dati priliku Dalou na početku utakmice, ali Kinsi, Bogdanović i Milosavljević mogu podjednako da odgovore tom zadatku, to je sada udarna trojka Partizana. Vesterman je bio glavni čovek u Vujoševićevom konceptu, međutim, nepoznanica mi je kako će rešiti situaciju.
Što se tiče trenerskog duela Vujošević-Radonjić, Petrović smatra da su tu ekipe izjednačene.

Petrović mu dao  prednost nad  Dalom: Nelson

Petrović mu dao prednost nad Dalom: Nelson | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- To su ljudi koji su zajedno radili u programu Crne Gore, neguju sličan profil košarke i među njima nema velikih nepoznanica. Radonjić je sa tri, četiri vezane pobede učvrstio poziciju, prilazi meču sa mnogo više vere i mogućnosti, nastavlja dalje. O Vujoševiću je suvišno govoriti, veoma je iskusan trener - zaključio je Petrović.

„Nikada neću trenirati klub iz Srbije!”


Vodio je Petrović u svojoj bogatoj košarkaškoj karijeri mnoge klubove, reprezentacije, ali nikada nijedan klub iz Srbije. Pitali smo Petrovića, po onoj čuvenoj „nikad ne reci nikad“, da li bi moglo da se desi da jednog dana sedne na klupu, recimo, Partizana ili Crvene zvezde...
- Znate kako, to „nikad ne reci nikad“ se do sada nije dogodilo, a verujem da će tako i ostati - uz osmeh je rekao Petrović.

Vestermana čeka duga pauza!
 

Potvrdile su se crne slutnje u taboru Partizana - plej Leo Vesterman je teže povredio koleno i očekuje ga duga pauza.
- Dobili smo loše vesti o Vestermanu. Nakon snimanja magnetnom rezonancom, a onda i pregleda u Novom Sadu, utvrđeno je da je povredio prednje ukrštene ligamente kolena. Povredu je obnovio, što dodatno komplikuje situaciju - rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP