Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ABA LIGA FINALE

Zvezda ide u Zagreb po prsten!

Autor: M.R | 26.04.2015 - 22:20:00h | Komentara: 1

Crveno-beli pobedili Cedevitu - 69:65 za 2:0 u seriji.

ABA liga

ABA liga | Foto: A. Dimitrijević

Košarkaši Crvene zvezde su tako blizu titule u ABA ligi. Tim Dejana Radonjića samo pobeda deli od osvajanja šampionskog prstena. Uz puno oscilacija i igru na mahove crveno-beli su nadigrali Cedevitu - 69:65 (2:0 u seriji). Zvezda ide u Zagreb po prsten!

Najbolji akter meča bio je Boban Marjanović sa 20 ubačenih poena. Kapiten Luka Mitrović je susret završio sa 19 ubačenih koševa.

Crvena zvezda - Cedevita

Crvena zvezda - Cedevita | Foto: M. Metlaš

Četvrta četvrtina -69:65

Trojka Ukića na samom startu odvela je gosta na minus sedam. Iskusni bek gostiju je pogodio iz teške pozicije za potpuni povratak u susret. Cedevita je imala napad da dodatno smanji prednost crveno-belih, ali je sjajna rampa Dangubića podigla “Pionir” na noge. Seriju rivala prekinuo je Blažič odličnim prodorom - 60:53. Zvezda je ponovo doživela strašan pad koncentracije. Dozvolili su crveno-beli Cedeviti da se vrati na samo dva poena zaostatka. Vilijams je još jednom preuzeo odgovornost i iz teške pozicije postavio 63:59. Zakuvalo se u samoj završnici, pretila je Cedevita u nekoliko navrata ali su crveno-beli uspeli da odbiju napade rivala. Domaći su zasluženo slavili -69:65.

ABA liga

ABA liga | Foto: ABA liga

Treća četvrtina - 58:48

Trojka Nikole Kalinića a potom i poeni uz faul Luke Mitrovića odveli su Zvezdu na sigurnih plus 12. Nakon zakucavanja Marjanovića na odličnu asistenciju Kalinića, domaći su za tili čas stigli do 16 poena prednosti. Zvezda je nastavila sa sigurnom igrom, dok je Cedevita neočekivane koševe dobila od Stanka Baraća. Centar gostiju je postigao dve trojke za koliko toliko prihvatljivih minus 12. Posle osam minuta igre na semaforu je stajalo 58:44. Na rafalnu paljbu Baraća, iz kornera je uzvratio Jović. Zvezda je u samoj završnici donela nekoliko loših odluka u napadu za konačnih 58:48.

ABA liga

ABA liga | Foto: ABA liga

- Marjanović je ubacio 14 poena a Luka Mitrović 10.

Druga četvrtina - 40:32.

Ni na startu druge deonice slika na terenu se nije mnogo promenila. Cedevita je ubacila neke šuteve, ali je Zvezda imala spreman odgovor. Crveno-beli su odbili nekoliko napada, ali trojka Frana Pilepića odvela je tim Jasmina Repeše na minus 11. Dejan Radonjić je bio primoran da zatraži minut odmora. Brzo se Zvezda vratil na plus 15 i to posle sjajne akcije u kojoj je Marjanović proigrao Kalinića. Na trojku Vilijamsa, odgovorio je Ukić i Cedevita je smanjila na minus devet. Gosti su pred sam kraj upseli da povežu konce i lakše od očekivanog rezultatski susret učini zanimljivijim (38:32). Marjanović je zakucavanjem postavio konačnih 40:32.
 

ABA liga

Radonjić i Repeša | Foto: ABA liga

Prva četvrtina - 22:8

Nervozan početak obe ekipe. Čini se da je Cedevita u ovaj meč ušla znatno bolje nego u prvi duel serije, ali samo se činilo. Gosti su se na startu opredelili za šut van linije 6.75. Ukić i drugovi nisu pogađali, ali ni crveno-beli na početku nisu uspevali da ubace lake poene. Posle odlične kontre Blažiča, Crvena zvezda je povela sa 7:4. Domaćima je proradio i ofanzivni skok. Veliku borbu vodili su Marjanović i Miro Bilan. Već posle pet minuta igre gosti su ispunili bonus i to ih je skupo koštalo. Lako su gosti na liniju slobodnih bacanja slali crveno-bele. Cedevita ni u nastavku nije uspevala da pogodio koš domaćih. Sa druge strane Zvezda je iz minuta u minut podizali nivo igre. Izabranici Dejana Radonjića su spuštali loptu na Marjanovića, a gorostasni centar je odlično delio asistencije. Sa linije penala crvno-beli su došlo do prednosti od 17:8. Posle odlične akcija, i lepog protoka lopte, Mitrović je iz kornera pogodio za 20:8, u narednom napadu, Dženikns je sa penala postavio 22:8.

ABA liga

Lepa atmosfera u "Pioniru" | Foto: ABA liga

 

Juriš na prsten: Luka  Mitrović, kapiten  Crvene zvezde

Dobar start: Luka Mitrović, kapiten Crvene zvezde | Foto: Marko Metlaš

20:30 - Meč je počeo!

20:20 - Majk Cirbes jeste u opremi, ali zagrevanje prati sa klupe, izvesno je da neće igrati večeras.

20:10 - Majk Cirbes i Stefan Jović su u sastavu.

20:00 - Zvezda večeras ima podršku iz NBA. Košarkaš Orlanda i osvedočeni navijač crveno-belih, Nikola Vučević je stigao u "Pionir".

SASTAVI:
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Marjanović, Tejić, Cirbes, Jović, Dženkins, Blažič
Cedevita: Barać, Ramljak, Pilepić, Babić, Delaš, Žganec, Bilan, Delaš. M, Gordić, Ukić, Tomas , Arapović

Ima  podršku  trenera: Markus  Vilijams

Naciljao prsten: Markus Vilijams | Foto: Marko Metlaš

Od sjaja do očaja i nazad. Košarkaši Crvene zvezde su i pored dosta oscilacija uspeli da u meču broj jedan savladaju Cedevitu. Crveno-beli žele da maksimalno iskoriste prednost domaćeg terena i u Zagreb odu sa velikom prednošću. Ako Zvezda večeras slavi, titula i šampionski prsten su jako blizu.

Zvezdin div:  Boban  Marjanović

Želi titulu: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

Poslednji komentari
  • jedna zvezdasica Vreme: 27.04.2015 14:34h

    Moja Zvezda se provukla i ako ovako bude igrala u Zagrebu izgubiće i to obe i eto pete utakmice a sasvim nepotrebno, samo zato sto Zvezdini igrači mnogo osciliraju, zelim im svu sreću i dalje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP