Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PORAZ U VELIČANSTVENOJ ATMOSFERI "ARENE"

Zvezda, ipak, morala da se
pokloni "kralju"! (VIDEO)

Autor: Dražen Ostojić | 02.01.2015 - 19:10:00h | Komentara: 1

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala iz Madrida pred oko 20.000 "delija" u 1. kolu E grupe top 16 faze Evrolige - 72:79.

Nikola Kalinić KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Nemoćan pored Slotera: Nikola Kalinić | Foto: Marko Metlaš

Kod crveno-belih najbolji su bili Luka Mitrović i Majk Cirbes sa po 13 poena, dok je u redovima “kraljevskog kluba” po efikasnosti prednjačio Rudi Fernandez sa 15 poena.

U narednom kolu četa Dejana Radonjoća gostuje u Tel Avivu ekipi Makabija.

Ostali rezultati 1. kola E grupe: Galatasaraj - Žalgiris 78:69, Panatinaikos - Makabi 83:76, Alba - Barselona (sinoć).

Kako je utakmica tekla po četvrtinama:

IV ČETVRTINA

Zvezdi su sve manje šanse. Vreme ističe, a Real i dalje ima veliku prednost - 69:54. Na kraju, ipak, Zvezda dobija jednu deonicu, i to poslednju, rezultatom 27:21, ali pred gostovanje Makabiju 8. januara ima skor pobeda i poraza 0-1. Real je bio bolji sa 79:72.„Ne obećavamo pobedu, ali svakako idemo bez bele zastave“: Luka Mitrović

Sa 13 poena, uz Cirbesa, bio najefikasniji u Zvezdi: Luka Mitrović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

III ČETVRTINA

Poenima Rejesa počela je treća četvrtina. Real ponovo ima pet poena prednosti. "Kraljevi" su poveli i sa 38:31, ali je usledila sjajna serija crveno-belih od 9:0 i sada je 40:38 za domaće. Pablo Laso je ponovo primoran da traži tajm-aut.

Real ponovo raspoložen prilikom dalekometnih šuteva. Serija 14:0 dovoljna je za 56:43 na 50 sekundi do kraja trećeg dela. Do kraja dva poena Kalinića sa linije penala i sa druge strane Noćionija sa kapice reketa, pa se u poslednjih deset minuta ulazi sa "plus 13" na kontu velikog favorita u ovom meču - 45:58.

KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Veliki "delija": Luka Milivojević uz crveno-bele u "Areni" | Foto: Marko Metlaš

II ČETVRTINA

Crvena zvezda je nošena pesmom "delija" sa tribina "Kombank arene" borbeno počela drugi period, pogotovo Jaka Blažič. Međutim, iskusni španski tim ipak pravi seriju od 5:0 pogocima Riversa i Noćionija za maksimalnih "plus osam" u 3. minutu druge deonice. Posle tajm-auta Dejana Radonjića, poput Noćionija kod Reala, sa druge strane pogađa i Čarls Dženkins van linije za tri poena, potom ubacuje dva slobodna bacanja i polaganje posle kontre i na semaforu je trenutno 19:20. Sada predah traži trener "kraljeva" Pablo Laso. Kucanjem Cirbesa Zvezda je uspela i da povede sa 21:20, ali usledila je serija "kraljeva" od 8:0.

Tim sa Kališa ipak uspeva da se još jednom vrati u igru. Pred sam kraj drugih deset minuta rezultat je 31:32. Rejes sa druge strane polaže loptu u koš i na odmor se odlazi sa rezultatom 34:31 za Real.

Da li će se osvetiti Litvancima?: Markus Vilijams

Ispod proseka: Markus Vilijams | Foto: M. Metlaš

I ČETVRTINA

Real je poveo sa 2:0, ali je koševima Luke Mitrovića (trojka) i Bobana Marjanovića (dva poena) i Crvena zvezda dva puta imala prednost. Međutim, Madriđani su uspeli da stvare prebace na svoju vodenicu i polako dižu prednost iz minuta u minut. Vodio je "kraljevski klub" i sa 13:7, ali je Bobi Marjanović sa svojih sedam poena uspeo tim sa Malog Kalemegdana na kraju prve četvrtine da dovede do svega "minus tri" - 12:15!

Poslednji komentari
  • kkpsampion Vreme: 02.01.2015 21:43h

    Spanci su pametno izabrali taktiku koja je zaustavila Zvezdu! Samo su zaustavili Bobija i Williams-a i gotovo. Nije Zvezda imala treceg a kamo li pet dobrih igraca, mozda je Cirbes dobro odigrao, i to je to. Sustina je da mozda jedino Real ima tip igraca u ekipi koji lako mogu zaustaviti ovu dvojicu glavnih igraca Zvezde. U tome je kvaka!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP