Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROLIGAŠKI DERBI

Zvezda od "-15" do pobede nad Partizanom!

Autor: D. O. | 17.02.2013 - 22:37:00h | Komentara: 3

Fantastičan i krajnje neizvestan derbi 21. kola Jadranske lige, na kraju je pripao košarkašima Crvene zvezde, koji su u uzbudljivoj završnici sa 84:76 savladali Partizan.

Zvezda Partizan

Večiti derbi, konačno, pravi: Gordić i Nelson u duelu

Partizan je tokom druge četvrtine imao sjajnih 15 poena viška (dve trojke Bertansa, polaganje Milosavljevića), ali se u "Pioniru" onda probudila Zvezdina publika i pomogla svom timu da polako krene da obara rezultatski zaostatak. Najpre na "minus devet" (37:46), a onda i na "minus četiri" (42:46).
Na momenat je Partizan ponovo stvorio višak od osam poena, a onda se probudio bivši partizanovac Raško Katić i Zvezdu uveo u neizvestan finiš.
Zvezda je na minut pre kraja meča povela sa 79:76, Bogdanović je promašio napad Partizana, a onda i Vesterman faulom odveo Nelsona na liniju slobodnih bacanja. Zvezdin Amerikanac je oba puta bio uspešan za 81:76, a preostalih 30-ak sekundi je bilo nedovoljnu aktuelnom šampionu da napravi veliki preokret. Trijumf Zvezde su "overili" sa linije penala kapiten Rakočević (83:76) i Raško Katić (84:76).
Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Igor Rakočević sa 20 poena i šest asistencija i Raško Katić sa 20 poena. Partizan je predvodio Davis Bertans sa 23 poena.
Što se tiče situacije vezane za navijače, o kojima se toliko pričalo, pored 4.000 navijača Crvene zvezde, Partizan je imao podršku od svega 50-ak "grobara" koji su sa svih strana bili okruženi redarima i policijom, tako da do eventualnog fizičkog kontakta sa "delijama" nije ni moglo da dođe.
Koliko su mere bezbednosti bile žestoke svedoči podatak da niko bez karte nije mogao da prođe policijske kordone koji su se nalazili još u Bulevaru Despota Stefana, sa jedne, odnosno kraj Novog groblja sa druge strane prilaza "Pioniru".
Evo šta su treneri Zvezde i Partizana posle derbija izjavili:

VLADA VUKOIČIĆ: "Ova pobeda nam je važna, imamo pet kola do kraja, držimo mesto broj dva, pokušaćemo da napravimo i nešto više do kraja. Kod -15 smo imali malo i sreće jer da nismo spustili na devet, teško da bi smo mogli da napravimo preokret".
DUŠKO VUJOŠEVIĆ: "Kraj druge četvrtine je bio odlučujući. Zvezda se vratila u igru pojačanom odbranom. Ova naša mlada ekipa je bila puno opterećena".
 

Poslednji komentari
  • UrosBg Vreme: 17.02.2013 23:27h

    Bravo za Zvezdu, odlicna utakmica i na kraju i vise nego zasluzena pobeda. Istina, bilo je i uspona i padova u igri, ali je najvaznija pobeda. Isto tako je bilo lepo gledati utakmicu bez i najmanjeg incidenta. Cestitke igracima i treneru na pobedi. http://hoopsuniverse.net

  • dusanovac Vreme: 18.02.2013 10:11h

    Kako mi je divan dan, danas mi je rođendan. Hvala ti Zvezdo do neba,ovo mi je najlepši poklon !!!!!!!!!!!!!!

  • dusanovac Vreme: 18.02.2013 10:24h

    I šta sada ???? Kako da objasnim deci da je to sve zavera protiv čika Duleta i bratije?? A oni vide isti scenario već treći put. Ako znate kako da rešim ovaj slučaj, molim Vas recite mi, dečica su mnogo počela da pate.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP