Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

FINALE ABA LIGE

Zvezda pala u Zagrebu!

Autor: M.R. | 29.04.2015 - 22:20:00h | Komentara: 0

Crveno-beli poraženi od ekipe Cedevite - 72:62.

Finale, ABA liga

Finale, ABA liga | Foto: ABA liga

 Za prsten mora mnogo bolje! Loše, pa možda i najgore ovosezonsko izdanje Crvene zvezde u trećem meču finalne serije ABA liga sa Cedevitom. Domaći su rutinski i ubedljivo slavili -  72:62 (2:1 u seriji).

Izabranici Dejana Radonjića su srljali iz greške u grešku. Tokom treće deonice na semaforu je stajalo i plus 20 za domaće. Ponovo je izostao učinak Zvezdinih Ameriknaca, a partiju na nivou pružio je samo Boban Marjanović (16 poena). Cedevitu su predvodili Barać sa 15 odnosno Tomas sa 14 ubačenih koševa. 

Priliku za popravni crveno-beli imaju već sutra (20.30)!

Četvrta ćetvrtina - 72:62
Na startu poslednjeg perioda igre slika na terenu se nije mnogo promenila. Kao da se i jedni i drugi već počeli da razmišljaju o meču broj četiri. Cedevita je lagano odradila posao i nije dozvolila Zvezdi ozbiljnije da pripreti - 72:62.

Finale, ABA liga

Zvezdina podrška u Zagrebi: Finale, ABA liga | Foto: ABA liga

Finale, ABA liga

Finale, ABA liga | Foto: ABA liga

Treća četvrtina - 68:46
Rana trojka Frana Pilepića odmah je donela domaćima plus 10. Zvezda na startu treće deonice nikako nije uspevala da pronađe ritam. Loše izgrađene napade crveno-beli nisu uspevali da realizuju. Prve Zvezdine poene u nastavku postigao je Dženkins - 45:35. Trojka Marka Tomasa odvela je Cedevitu na velikih plus 15. Domaći nisu dozovlili crveno-belima da se približe. Na svaki dobar potez Zvezde, stigao je odgovor tima Jasmina Repeše. Posle faula Bobana Marjanovića u napadu, gosti su na polovini treće deonice ispunili bonus. Posle četvrte lične greške Tomasa, Zvezdu je mučio Stanko Barać. Sa druge strane crveno-beli nisu imali raspoloženog pojedinca, sve je stalo. Srljali su Radonjićevi momci iz greške u grešku. Na oko dva minuta do kraja treće deonice, flouter Babića odveo je Cedevitu na ogromnih plus 20. Igra Zvezde se potpuno raspala - 68:46.

Finale, ABA liga

Finale, ABA liga | Foto: ABA liga

 - Marjanović je ubacio 11 poena, Tomas devet a Ukić osam.

Druga četvrtina - 41:33
Nakon tehničke greške koja je dosuđena treneru crveno-belih, Dejanu Radonjiću, Cedevita se odlepila na plus osam. U narednom napadu i Tejić je zaradio treću ličnu grešku. Usledio je i nameran faul Bobana Marjanovića. Nakon trojke Stanka Baraća na semaforu je stajalo 29:16. Crveno-beli su u ovoj deonici delovali totalno dekoncentisano. Boban Marjanović je vodio veliku bitku pod košem, ali nije imao podršku ostalih saigrača. Cedevita se popela na plus 15. Zvezda je sa linije penala uspela da se rezultatski vrati u život - 37:30. Do kraja četvrtine igralo se koš za koš - 41:33.

Finale, ABA lige

Finale, ABA lige | Foto: ABA liga

- Tomas je ubacio sedam, Ukić šest poena. Zvezdu predvodi Kalinić sa šest ubačenih koševa.

- Na momente se čuju i navijači Crvene zvezde.

Prva četvrtina - 23:16
Utakmicu su dobro otvorili Klainić sa jedne odnosno Bilan sa druge strane. Reprezentativac Srbije je postigao prvih šest poena za crveno-bele, dok je centar domaćih sa četiri koša odlično ušao u duel. Za razliku od utakmica u “Pioniru”, Cedevita je na startu delovala dosta hrabrije. Posle trojke Ukića na semaforu je stajalo 12:7. Nekoliko loših odluka u napadu skupo su koštale crveno-bele. Posle izgubljene lopte gostiju, Luka Babić je istrčao kontru i iznudio treći faul Stefana Jovića - 21:15. Posle još jedne izgubljene lopte Zvezde usledio je sjajno zakucavanje Tomasa za konačnih 23:16!

Finale, ABA liga

Finale, ABA liga | Foto: ABA liga

21:00 - MEČ JE POČEO!

20:15 - Vikipedija već zna pobednika:

ABA liga

ABA liga | Foto: printscreen

20:00 - Cirbes je u "civilu" neće igrati večeras:

Majk Cirbes

Ne igra večears: Majk Cirbes | Foto: ABA liga

SASTAVI: 
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Marjanović, Tejić, Jović, Dženkins, Blažič, Kaplanović
Cedevita: Barać, Ramljak, Pilepić, Babić, Delaš, Žganec, Bilan, Delaš. M, Gordić, Ukić, Tomas , Arapović

Košarkaši Crvene zvezde su stigli na korak od cilja! U finalnoj seriji sa Cedevitom, maksimalno je iskorišćena prednost domaćeg terena, ostao je još samo završni udarac. Crveno-beli žele da već u Zagrebu stignu do treće pobede i šampionskog prstena.

Div pod  obručima:  Boban  Marjanović

Hoće prsten: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP