Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROLIGA TOP 16

Zvezda samlela Albu u paklu “Pionira”

Autor: M.R | 29.01.2015 - 20:13:00h | Komentara: 0

Izabranici Dejana Radonjić održali čas košarke gostima iz Nemačke - 86:69. Boban Marjanović ubacio 17 poena.

čarls Dženkins

Probudio se: Čarls Dženkins | Foto: Marko Metlaš

Rapsodija u crveno-belom! Velika pobeda košarkaša Crvene zvezde u 5. kolu Top 16 faze Evrolige. Izabranici Dejana Radonjića su do prvog trijumfa u ovoj fazi takmičenja stigli preko nemačke Albe - 86:69.

Odigrali su košarkaši Zvezde meč za pemćenje. Gotovo da nije bilo neraspoloženog pojedinca u redovima našeg predstavnika u elitnom takmičenju. Gosti su bili potpuno nemoćni! Atmosfera iz “Pionira” će se dugo prepričavati, Alba jednostavno nije imala večeras šta da traži u pravom paklu beogradskog hrama košarke.

Najefikasniji akter susreta bio je Boban Marjanović sa 17 ubačenih poena. Ovo je zaista bilo Zvezdino veče.

Navijači domaće ekipe ne zaboravljaju svoje legende. Šef struke gostiju Saša Obradovića imao je zaista dirljiv doček. Apluzi, ovacije pa i po neka suza - iskusni stručnjak nije mogao da zamisli bolji poklon za svoj 46. rođendan.  

- Dugo nisam osetio ovakav ambijent. Lepo je igrati pred Zvezdinom publikom, pa makar i kao protivnik. Zaslužili su pobedu, nismo ispoštovali dogovor. Sve je bilo jasno već u prvoj četvrtini. Teško je voditi meč protiv voljenog kluba - rekao je Obradović.

Saša Obradović

Srce za "delije": Saša Obradović | Foto: Marko Metlaš

Strateg Zvezde Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo.

- Čestitam svima na istorijskoj pobedi! Ovo je velika stvar za mladi tim. Generalno odigrali smo odličan meč, baš onako kako je trebalo. Ambijent je bio fantastičan, dobili smo dodatni podsticaj sa tribina . Plasmanom u Top 16 je već napravljen veliki uspeh. Nismo tu samo da bi igrali, to smo i pokazali večeras. Ne treba da se stvara slika da ćemo na "fajnal-for", ovo je najmlađi tim u EL - rekao je Radonjić. 

ČETVRTA ČETVRTINA - 86:69: 

Poslednju deonicu je sa četiri vezana poena otvorio Dženkins. Zvezda je odigrala baš onako kako je bilo potrebno. Bez trunke opuštanja makismalno motivisano do poslednjeg trenutka. Alba nije uspela ozbiljnije da pripreti. Poslednjih pet minuta utakmice predstavljali su formalnost. Velika pobeda crveno-belih - 86:69.  

TREĆA ČETVRTINA - 64:47:

I u nastavku potpuno ista slika... “Pionir” je bukvalno goreo ove večeri. Ništa se nije promenilo na terenu, Zvezda na startu deonice nije spuštala tempo, uz potpunu kontrolu igre. Pravoj rafalnoj paljbi domaćina priključio se i Nikola Kalinić (trojka i prvi poeni). Ni odbrana nije popuštala, borili su se izabranici Dejana Radonjića za svaku loptu. Pred sam kraj četvrtine, probudila se Alba. Vargas je poentirao (trojka), a Radonjić odmah reaguje tajm-autom. Smanjili su gosti na 14 razlike, ali se Zvezda brzo trgla. Koš Dangubića uz zvuk sirene, pa poeni Kalinića sa penala omogućili su domaćima mirnu četvrtu deonicu. Tehnička greška Vargasa zbog simuliranja odvela je domaće na konačnih 64:47. Crveno-beli koračaju ka prvoj pobedi u Top 16 fazi.  

Ovako su "delije" rasplakale Obradovića na 46. rođendan.

DRUGA ČETVRTINA - 47:29:

Zvezdina rapsodija u drugih 10 minuta! Jović je u stvarno dobroj formi. Na startnu trojku Kinga odgovorio je istom merom. A onda je usledila ukradena lopta i lagano polaganje, već u sledećem napadu još jedan koš van linije 6.75. Eksplozija rezervnog pleja odvela je domaće na plus 12 (29:17). I Alba je bila nešto bolja u drugoj četvrtini. Kao da su se gosti malo oslobodili od početnog grča. Crveno-beli su  u prvih nekoliko minuta uspeli da odbiju svaki napad gostiju. A onda je krenulo pravo ludilo. Markus Vilijams je pogodio novu trojku za potpuni haos u “Pioniru” i najvećih plus 13 (33:20). Atomsku odbranu je igrala Zvezda, ukradne lopte su se ređale jedna za drugom. Domaći gotovo da nisu imali neraspoloženog pojedinca, svi su dali veliki doprinos. Na polovini druge deonice bilo je velikih plus 20! Alba se polako trgla, poentirao je Reding (trojka), a onda je na scenu stupio Marjanović! Probudio se Zvezdin centar vezao nekoliko skokovao u napadu i lakih poena. Bobi je ubacio 11 , a Jović 9 koševa. Sjajna deonica crveno-belih - 47:29! 

PRVA ČETVRTINA - 22:12:

U dvorani “Pionir” je zaista sjajna atmosfera. Zvezda je dobro otvorila meč. Trener Radonjić je u startnu petorku uvrstio probuđenog Dženkinsa. Na prvi pogled se vidi da je Amerikanac željan igre. Solidno je utakmicu otvorio i Dangubić (trojka i prodor). Crveno-beli su na polovini prve deonice posle dalekometnog pogotka Vilijamsa imali lepu prednost - 13:6. Domaći su od starta nametnuli jak ritam, uz čvrstu odbranu. Zvezda je nastavila u dobrom ritmu, posle pogotka Jovića stigli su crveno-beli i do najvećih plus 10 - 20:10. Od prvog minuta meča je jasno da ja atmosfera uticala na goste, kao da im ništa ne polazi za rukom u ovom delu meča. Jedini raspoloženi igrač u redovima Obradovićeve ekipe je Meklin (šest poena). Blažić je košem uz zvuk sirene postavio konačnih 22:12.  

Velike ovacije za Sašu Obradovića u "Pioniru". Trener Albe je čak pustio i suzu. Njegov nekadašnji saigrač , a sada funkcioner crveno-belih Nebojša Ilić, uručio je treneru Albe uramljeni Zvezdin dres sa brojem šest, koji je i nosio dok je briljirao u dresu beogradskog kluba.

SASTAVI:

Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Marjanović, Tejić, Cirbes, Dženkins, Kalinić, Jović.
Alba: King, Akpinar, Tabu, Vargas, Banić, Reding, Vorhart, Renfro, Stojanoski, Radošević, Hemonds, Meklin. 

Saša Obradović

Voli crveno-bele: Saša Obradović | Foto: Profimedia.rs

“Kombank Arena” jeste divna, ali pravi pakao je u dvorani “Pionir”. U okviru 5. kola Top 16 faze Evrolige, košarkaši Crvene zvezde upravo u ovoj akustičnoj hali dočekuju Albu iz Berlina. Izabranici Dejana Radonjića žele trijumf na meču koji za njih ima veliki značaj. Pobeda u duelu sa nemačkim timom vraća Zvezdu u igru za plasman u narednu rundu. 
Biće ovo emotivno veče. Trener gostiju Saša Obradović se vraća u Beograd i dovranu u kojoj je počela njegova blistava igračka karijera. Kako će protiv “svojih” crveno-belih? 

Div pod  obručima:  Boban  Marjanović

Div pod obručima: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP