Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRAMATIČAN FINIŠ U "PIONIRU"

Zvezdu koš delio od podviga, Makabi odneo bodove iz Beograda - 76:78!

Autor: S. V. | 28.11.2013 - 19:01:00h | Komentara: 0

Jedan napad delio je Crvenu zvezdu od senzacionalnog preokreta protiv velikog Makabija, ali Demarkus Nelson nije ima sreće a ni znanja da u poslednjem napadu položi loptu u koš, pa izraelski predstavnik nosi bodove iz „Pionira“ - 76:78.

zvezda

Najbolji kod crveno-belih bili su Mitrović (6 poena, 8 skokova), Simonović (11), Radenović (12) i Šilb (11), a kod gostiju je dominirao Skorcanitis (22).

Zvezda uprkos porazu ostaje u igri za plasman u top 16 fazu Evrolige, ali će joj za to biti potrebno da se poklope i rezultati na drugim utakmicama u poslednja tri kola.

Pročitajte kretanje rezultata po četvrtinama.

4. ČETVRTINA
Gosti su početkom poslednje deonice stigli i do maksimalnih plus 18 (46:64), ali je Zvezda borbom za divljenje izborila dramatičnu završnicu. Samo 14 sekundi pre kraja, na semaforu je stajalo 76:76, a loptu su u posedu imali gosti. Blu je posle faula pogodio jedno slobodno bacanje, a Zvezda je preko Nelsona pokušala da ostvari pobedu. Ipak, Nelsonov prodor završio je na obruču, pa je posle još jednog pogođenog penala Blua utakmica završena rezultatom 76:78.

3. ČETVRTINA

Makabi je potpuno preuzeo kontrolu i granitnom odbranom osujetio svaki napad domaćeg tima. U isto vreme, ekipa iz Tel Aviva je birala odlična rešenja u napadu i samo čudo je može sprečiti da upiše petu pobedu u Evroligi. Posle tri četvrtine, Zvezda - Makabi 46:62.

2. ČETVRTINA

U drugoj deonici se igralo znatno jača odbrana, pa je logično bilo i manje lepih akcija i atraktivnih poena. Na veliki odmor će posle nešto sigurnije igre gosti iz Izraela - 33:35. Dobra vest je da povrada Raška Katića nije teže prirode, pa je stameni centar zaigrao u drugoj četvrtini, ali bez značajnijeg doprinosa. Luka Mitrović je sa šest poena i sedam skokova najbolji u domaćem timu, dok goste predvodi nezaustavljivi Sofoklis Skorcanitis (13 poena).

1. ČETVRTINA

Prvu četvrtinu obeležio je sjajan šut na obe strane. Zvezda je za tri poena šutirala 4/8, a Makabi 2/3. Međutim, problem predstavlja povreda Raška Katića koji je sa bolnom grimasom napustio parket. Posle deset minuta igre, Zvezda vodi 22:18.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP