Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRBIN PADOBRANAC

Aleksandar osvojio peto mesto u Americi

Autor: Beta | 20.04.2013 - 14:54:00h | Komentara: 0

Srpski padobranac Aleksandar Cvetković osvojio je danas peto mesto na otvorenom šampionatu u Lodiju, na severu Kalifornije.

Aleksandar Cvetković

Aleksandar Cvetković | Foto: Nenad Pavlović

Tim "1991", koju su oformili padobranci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije zauzela je drugo mesto.

Za tim "1991" skakali su Draško Lajić, Siniša Vujaković, Alisa Edin i Aleksandar Cvetković i imali su ukupno odstupanje od cilja u deset skokova od 127 centimetra.
"Prezadovoljan sam osvojenim petim mestom s obzirom da sam imao veliku
zimsku pauzu od pet meseci bez ijednog treninga. Peto mesto, u konkurenciji svetskih šampiona je izuzetan rezultat. Odlučile su nijanse, a na kraju, uz malo sportske sreće i iskustva, pobedili su bolji" rekao je agenciji Beta Aleksandar Cvetković.
On je naveo da je konkurencija bila jaka kada se zna, kako je rekao, da svako od prva četiri mesta ima od 10.000 do 20.000 skokova i da se
svi iz američkog tima padobranstvom bave više decenija.
"Ja sam u ovom sportu 15 godina i imam 2.200 skokova, ali i visokomesto u svetskoj padobranskoj eliti", rekao je Cvetković.
Prvo mesto pripalo je četvorostrukoj svetskoj šampionki Šeril Sterns koja je u 10 skokova imala odstupanje od centra osam santimetara, drugo mesto osvojio je Denis Marfi sa 14 santimetra odstupanja od mete, čiji je prečnik dva santimetra.
Treće mesto osvojio je Mark Džons sa 15 santimetara, četvrti je Džon Volf sa 17, a na petom Smederevac Aleksandar Cvetković sa ukupnim odstupanjem u 10 skokova 20 santimetara.
Ekipno na prvom mestu je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država
(Seril Sterns, Lajonel Sanbon, Denis Marfi, Mark Džons) sa skorom od 75 santimetara, dok je na drugom mestu tim "1991" (Draško Lajić,
Siniša Vujaković, Alisa Edin i Aleksandar Cvetković).
Treću poziciju osvojili su danski padobranci Karsten Hansen, Morton Krog, Dzon Mathijsen i Erik Sofrensen sa skorom 197 santimetara.
Aleksandra Cvetkovića je Vazduhoplovni savez Srbiji proglasio pre mesec dana za najboljeg srpskog padobranca u 2012. godini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP