Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

RUKOMETNI GOLMAN ŠPANIJE IZVISIO KOD SRBIJE ZA NACIONALNO PRIZNANJE

Arpade, za tebe nema penzije!

Autor: Ekipa Alo! | 12.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Arpad Šterbik Capar, 35-godišnji rukometni golman rođen u Adi kod Sombora, koji trenutno brani za reprezentaciju Španije, kopa i rukama i nogama ne bi li od države Srbije dobio nacionalno sportsko priznanje!

Šterbik se odrekao dresa „orlova“, a sad bi da naplati medalje. Ministarstvo omladine i sporta za „Alo!“ poručuje: „Ništa od tog

Šterbik se odrekao dresa „orlova“, a sad bi da naplati medalje. Ministarstvo omladine i sporta za „Alo!“ poručuje: „Ništa od toga | Foto: Profimedia

Bez imalo blama, Šterbik se za ovu privilegiju raspitivao kod generalnog sekretara RSS-a Božidara Đurkovića, pozivajući se na to da je sa reprezentacijom naše zemlje svojevremeno osvojio dve bronze na svetskim prvenstvima - 1999. u Egiptu i 2001. u Francuskoj.


Želi oko 75.000 dinara mesečno


Arpad Šterbik nastoji da dobije penziju koja bi, po osnovu kriterijuma za osvajače bronze na svetskim prvenstvima, iznosila 75.000 dinara. Podsećamo, jedna „obična“, prosečna penzija u Srbiji je jedva 25.000 dinara. Na sve to, sportske penzije se isplaćuiju posle 40. godine, Arpad ima 35.

Iako su mišljenja oprečna, iz Ministarstva omladine i sporta Srbije juče su nam objasnili kako zvanično nisu dobili zahtev od Arpada Šterbika, ali i da jesu, naš bivši reprezentativac, sad državljanin Španije, prema važećim propisima ne bi ni mogao da dobije nacionalno priznanje!

Podsećamo, Šterbik je nakon Evropskog prvenstva u Švajcarskoj odlučio da napusti naš nacionalni tim, Španci su ga pozvali da stane na gol „crvene furije“, i za to su mu, naravno, debelo platili. Arpad je sezonu završio kao igrač Barselone, a skopski Vardar je njegov novi klub.

- Iznenađen sam ovim što sam čuo za Arpada. Ne bih upotrebljavao teške reči, ali svakako da treba videti da li postoji bilo kakva zakonska mogućnost da mu se ne dodeli nacionalno priznanje. Uostalom, niko ga nije terao da igra za Španiju. Za to je, na kraju krajeva, tamo bio i dobro plaćen - istakao je Perunučić, takođe nosilac nacionalnog priznanja, zahvaljujući bronzi sa EP-a u Španiji 1996.

Šterbik je još 2007. godine izjavio kako želi da zaigra za Špance, a za njihovu reprezentaciju je prvi put stao na gol 2010. Otkako je napustio Srbiju, nikome se više nije javljao, naročito ne predstavnicima Rukometkog saveza. Kažu, plakao je nakon što su ga pojedinci optuživali da je „prodao“ utakmicu Srbija-Hrvatska na Evropskom prvenstvu 2006. u Švajcarskoj. Ta afera nikad do kraja nije isterana na čistac...

Neđa Jovanović: Dajte mu pare!


Nedeljko Jovanović, bivši saigrač Arpada Šterbika, za „Alo!“ kaže da bi njegovom nekadašnjem kolegi, ipak, trebalo dodeliti nacionalno priznanje.
- Ako je Arpad već igrao i osvojio dve medalje za našu zemlju, smatram da ima puno pravo da zatraži i da dobije nacionalnu penziju. Čini mi se da je ovde reč o nečijem hiru. Sad se postavljaju pitanja morala, a ako ćemo o tome, šta reći za sportiste koji dobijaju penzije a da nisu odigrali ni jedan meč za reprezentaciju. Uostalom, Arpad je imao svoje razloge zašto je kasnije promenio nacionalni dres - bez uvijanja će Neđa Jovanović.

Poslednji komentari
  • Garac Vreme: 12.06.2014 10:01h

    U Adi kod BEČEJA !

  • Bojan Radosavljevic Vreme: 12.06.2014 12:44h

    Ja vise nisam Bogoje,ja sam sada Mustafa!I vise nisam lekar,vec hećim!Sta hoces ti covece?Da narod placa,a ti se odrekao Srbije!!!Idi u Spaniju pa neka to oni daju penziju!MRŠ

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP