Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

NAŠ NAJBOLJI BACAČ KUGLE OSTAO BEZ MEDALJE ZBOG PRESTUPA

Asmir Kolašinac peti u Evropi!

Autor: Ekipa Alo! | 13.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je peto mesto u disciplini bacanje kugle na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Kolašinac je u finalu bacio kuglu 20,55 metara.

Asmir  Kolašinac

Asmir Kolašinac | Foto: FoNet

On je u prvoj seriji imao hitac od 20,11 metara, a u trećoj 20,36. Svoj najbolji rezultat u finalu od 20,55 metara imao je u poslednjoj seriji, mada ne treba zaboraviti da je u petoj seriji kugla pala na 21. metru, ali je Asmir prestupio i zbog toga nije krio razočaranje.

Ivana Španović

Ivana Španović

Ivana Španović lagano do finala!


Srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Cirihu u skoku u dalj. Španovićeva je u prvom skoku ostvarila rezultat od šest metara i 66 centimetara i plasirala se u finale. Norma za finale bila je 6.65 metara ili 12 najboljih rezultata. Finale je na programu u sredu od 20 časova.

Zlatna medalja pripala je Nemcu Davidu Štorlu (21,41), srebro je osvojio Španac Borha Vivas (20,86m), a bronza je pripala Poljaku Tomašu Majevskom (20,83m).

Emir Bekrić plasirao se u polufinale (17.55) u disciplini 400 metara sa preponama. Emir je bio drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 49,28 sekundi, uz napomenu da je u finišu trke namerno usporio jer nije želeo da se troši.

- Zadovoljan sam trkom, ovo su kvalifikacije, koje se ujutru trče, pa su malo zahtevnije. Imao sam dobru grupu, gledao sam da budem u ravni sa Flanerijem. Važno je da sam uradio sve ono o čemu sam se dogovorio sa trenerom Mirjanom. Danas je nova trka. Neka Srbija navija za nas - poručio je Bekrić.

Jelača

Jelača | Foto: AP


I Amela Terzić je direktno izborila plasman u finale na 1.500 metara (petak, 19.25). Terzićeva je u prvoj kvalifikacionoj trci završila kao druga - 4:11,75, iza Šveđanke Abebe Aregavi. U finalu u kategoriji bacanja koplja (četvrtak, 20.40) nastupiće i naša takmičarka Tatjana Jelača. Ona je u prvoj seriji kvalifikacija ostvarila hitac od 60,26 metara i imaće priliku da se bori za medalju jer je norma za finale bila 57,50 metara.

- Nadala sam se ulasku u finale prvim hicem kako bih energiju sačuvala za finale. Jedva čekam četvrtak - istakla je Jelača.

Sjajan učinak u prepodnevnom programu u Cirihu naši atletičari su ostvarili i zahvaljujući Milošu Raoviću, u trci na 400 metara. Raović je bio peti u svojoj kvalifikacionoj grupi u vremenu od 46,12 sekundi i plasirao se dalje na osnovu rezultata. Njega polufinale očekuje večeras (18.40).

Amela  Terzić

Amela Terzić | Foto: FoNet

Tamara bez polufinala!


Srpska atletičarka Tamara Marković nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Marković je trčala u četvrtoj kvalifikacionoj grupi i zauzela je peto mesto rezultatom od 53 sekunde i 41 stotinke. Polufinala su na programu u sredu od 18.40.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP