Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ŠEŠUM O IZOSTANKU NAJBOLJEG HRVATSKOG IGRAČA SA SP U ŠPANIJI

Balić je kao Ćavi i Inijesta! Biće čudno bez njega

Autor: P. Milovanović | 08.01.2013 - 07:14:00h | Komentara: 0

Još samo tri dana su ostala do početka Svetskog prvenstva u Španiji (11-27. januar), na kojem će rukometaši Srbije svim silama jurišati ka nekoj od medalja.

Sanja medalju na Mondijalu: Žarko Šešum

Sanja medalju na Mondijalu: Žarko Šešum | Foto: Marko Metlaš

Ratnici Veselina Vukovića, koji su nas prošle godine obradovali srebrom na EP, brusili su prethodnih dana formu u kući fudbala u Staroj Pazovi, a Žarko Šešum je u intervjuu za „Alo!” dočarao kako su izgledale pripreme, koje su želje, a koje mogućnosti „orlova”, kao i ko je favorit za osvajanje trofeja. Srbija prvi meč igra 12. januara protiv Južne Koreje.


- Nema dileme da su Francuzi, Hrvati i Španci glavni kandidati za osvajanje zlata - počinje priču harizmatični 26-godišnjak rodom iz Bačke Palanke.

„Nenadić je najglasniji”

Otkrio nam je Šešum kako on i saigrači ubijaju malo slobodnog vremena u Pazovi na pripremama, kao i ko je zadužen za dobru atmosferu.
- Igramo karte, bilijar, stoni tenis, „plejstejšn“. Svako nađe zanimaciju za sebe. Što se atmosfere tiče, Nenadić je tu glavni, uvek je nasmejan, duhovit, glasan - kaže Žarko.

- Gde je Srbija u celoj priči?
- Bilo koja medalja bila bi ostvarenje snova. Mada, neće biti lako, pošto od ove godine stupa na snagu novi sistem takmičenja, tako da posle grupne sledi nokaut faza. Videćemo kako ćemo se snaći. Moja želja je plasman u četvrtfinale, pa da onda u tom jednom meču pokušamo da napravimo podvig.

- Hrvate ste visoko kotirali, verujete da i bez precrtanog Balića mogu do trona?
- Ivano Balić je velemajstor, ali Hrvati imaju još fantastičnih bekova, pa verujem da njegov izostanak neće previše uticati na igru i rezultat.

Izvisio za mesto u timu: Ivano Balić

Izvisio za mesto u timu: Ivano Balić


- Posle mnogo godina, jedan takav majstor neće se naći na SP?
- Sigurno je da će za navijače biti čudno što nema Balića, ipak je on jedan od najboljih igrača svih vremena. Efikasan je i atraktivan, što publika najviše voli i ceni.

„Rukometašice, glavu gore!”


Mesec dana je prošlo otako su rukometašice Srbije izvisile za medalju, osvojivši na EP u Beogradu četvrto mesto. Šešum o tome kaže:
- Pokazalo se koliko malo fali da budeš na postolju ili da plačeš. Rukometašice su postigle veliki uspeh, jedna lopta ih je delila od medalje. Verujem da će ove godine na Svetskom prvenstvu u Beogradu učiniti korak više i da će osvojiti medalju - poručuje Žarko.

- Za Balića često kažu da je u rukometu ono što su Ćavi i Inijesta u fudbalu... Da li to misli i Žarko Šešum?
- Apsolutno! Ivano je prepoznatljiv po atipičnim potezima i proigravanjima, baš kao Ćavi i Inijesta. Toliko je lucidan da čak i saigrači često imaju problem da isprate njegove ideje. To je ono što ga čini posebnim.

- U poslednje vreme u svetu rukometa je glavna tema bio Nikola Karabatić zbog navodne umešanosti u nameštanje mečeva. Da li je zaslužio takav tretman?
- Stvorila se ružna slika o svemu, pre svega za rukomet kao sport. Ono što se pisalo je nanelo štetu klubu, njemu i reprezentaciji. Preterano su ga blatili po medijima, a nije zaslužio tako nešto.

- Posle svega, Karabatić će ipak biti akter SP u Španiji...
- On je veliki sportsmen, kako na terenu, tako i van njega, verujem da će se izdići iznad svega.

- Za kraj, da se vratimo na Srbiju. Na minulom EP smo bili prepoznatljivi po čvrstoj odbrani, da li će biti promena u stilu igre?
- Selektor je najavio bržu igru, koju smo forsirali i vežbali u poslednje vreme. Ali, odbrana je ključ svega, to je osnova u rukometu, tako da ćemo i dalje najveći akcenat baciti na nju - završio je Šešum.

Grupa C


Srbija
S. Arabija
J. Koreja
Belorusija
Slovenija
Poljska

Evo kako izgleda dan na pripremama


08.15 buđenje
08.30 doručak
10.00 trening
12.30 odmor
14.00 ručak
15.00 slobodno vreme (odmor, karte, stoni tenis, „plejstejšn“)
18.00 trening
21.00 večera
23.00 povečerje

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP