Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

VANJA UDOVIČIĆ POSLE VELIKOG USPEHA RUKOMETAŠICA

Dali smo tri puta više para za rukomet nego za fudbal!

Autor: Ekipa Alo! | 25.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Srebrna medalja naših rukometašica na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Srbiji i dalje je tema broj jedan! Ovaj izuzetan uspeh mnoge je iznenadio, posebno zbog činjenice da nam je taj trofejni sport na veoma niskim granama poslednjih godina.

Vanja Udovičić  veruje u  rukometašice

Vanja Udovičić veruje u rukometašice | Foto: FoNet

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, kaže da se novac koji je uložila država višestruko vratio, ali i priznao da se u zemlji mnoge stvari rade pomoću štapa i kanapa.


- Ministarstvo je u 2013. rukometu dalo 3,7 puta više novca nego fudbalu. Rukomet je iz budžeta dobio više od 320 miliona dinara, a fudbal 86 miliona. Sjajan rezultat naših rukometašica je posledica njihovih ogromnih napora i želje da dokažu da su zaslužile svetski tron. Ovde se previše stvari radi pomoću štapa i kanapa, ali situacija u sportu samo reflektuje situaciju u društvu - rekao je Udovičić za „Alo!“.

Činjenica da naši sportisti nižu uspehe, a rade u neadekvatnim okolnostima, misterija je za mnoge.

- Srpski sportisti dele sudbinu svog naroda i države. Novac je u Srbiji uvek problem i nikad ga nema dovoljno. Ali, želja pojedinca ili tima da pokažu šta sve znaju i mogu nema cenu. Duh sportiste je takmičarski i napor da dokažete da možete da prevladate prepreke čak i kad uslovi nisu idealni je ono što naše sportiste stavlja na sportsku mapu sveta - rekao je on.
Ministar je na kraju podvukao koliko je sport bitan za celu zemlju.

- Sport nije samo profesionalni sport i ne sme biti privilegija. Činjenica je da treba ulagati u sport generalno, posebno u bazične discipline, kojima se poboljšava opšte zdravlje, pre svega dece. Što su bolji uslovi da se cela nacija bavi sportom, to ćemo imati više dece koja se bave sportom i isplivaće više talenata - završio je ministar.
Poslednji komentari
  • lucky Vreme: 25.12.2013 10:09h

    i trebalo je, fudbalerima i Toletu ne treba dati nista, dajte vaterpolistima, odbojkasuma, kosarkasima i ostalim uspesnim sportistima, fudbaleri su najgori a najvise dobijaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP