Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRPSKI TEKVONDISTA VRATIO SE TRENINZIMA POSLE ŽIVOTNE DRAME

Damirovo hrabro srce sanja Rio!

Autor: M. Zdravković | 27.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Damir Fejzić (20), srpski tekvondo reprezentativac, prošao je proteklih meseci kroz pravu životnu dramu. Taman kada je trebalo da krene u stvaranje još boljih rezultata, da ispuni lični cilj koji je zacrtao, i postane jedan od najboljih srpskih sportista, najmlađi učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012, saznao je da ima srčanu manu.

Zbog srčanih tegoba  pauzirao je čak šest  meseci: Damir Fejzić

Zbog srčanih tegoba pauzirao je čak šest meseci: Damir Fejzić | Foto: Profimedia

Ovaj zdravstveni problem mu i dalje u velikoj meri remeti karijeru, ali je rođeni Vrščanin, veliki optimista, dobar dečko koji se ne predaje. U intervjuu za „Alo!“ pričao nam je o svojoj drami i tome kako je uspeo da ostane pozitivan, uprkos ozbiljnim problemima koji su ga zadesili.


- Prvo pitanje za našeg tekvondo šampiona - kako si?
- Sada sam super. Treniram, svaki dan, stalno sam u akciji, ali, istina, manjim intenzitetom nego ranije. Oprezan sam, posebno posle saznanja za zdrastveno stanje. Kontrolu bi trebalo da imam sada u avgustu, jer smo treneri i ja odlučili da na svaka tri meseca idem na kontrole, kako bismo pažljivo pratili stanje srca.

- Koliko je ozbiljan tvoj zdravstveni problem?
- Radi se o proširenju srčane aorte, koje za sada nije opasno, ali pri veliki naporima ona se širi i dolazi do pucanja. Moje stanje je kritično, tako da me je italijanski doktor jedva pustio da se bavim profesionalno sportom. Moram na kontrole redovno, stanje se prati, jer ako se aorta proširi za još tri milimetra, moraću definitivno da prestanem da se bavim sportom.

Zaljubljeni:  Damir sa  devojkom  Anom

Zaljubljeni: Damir sa devojkom Anom


- Kako si prebrodio teške trenutke?
- Samo uz podršku najdražih. Imao sam maksimalnu pomoć trenera, porodice i prijatelja tokom šestomesečne pauze. Svima njima dugujem veliku zahvalnost, jer su mi ublažili tu krizu i uvek bili uz mene. Naravno, uz mene je sve vreme bila i moja devojka, Ana iz Slovenije.

- Nadamo se da ćeš nas predstavljati na OI u Riju 2016. Kakve su, po tebi, šanse za tako nešto?
- Sve je moguće, što sam dokazao i kada sam se kvalifikovao za prošle u Londonu. Za sada mi je veliko zadovoljstvo samo to što sam ostao u sportu, pa mi je teže da gađam neke ciljeve, jer su mi treninzi trenutno nešto slabiji. Opet, kažem, radiću na tome da se kvalifikujem za Brazil, već sam počeo da pravim planove za dalje, treba bodovi polako da se skupljaju.

- Gledajući sve što si postigao, ali i kroz šta si prošao u minulom periodu - da li si srećan čovek?
- Svako od nas ima probleme u životu, koliko god drugi mislili da je tebi sjajno i da ti cvetaju ruže. Do sada sam prezadovoljan onim što je iza mene, ali znam da se to sve brzo izliže i zaboravlja. Uvek volim više da postižem, da ne živim od prošlosti. Trudiću se da bude tako sve dokle god me zdravlje i sreća budu služili - zaključuje Denis Fejzić.

Posle pauze učestvovao na dva turnira!

Damir Fejzić otkriva i da je po povratku tekvondou, posle šestomesečne pauze, već ušestvovao na dva turnira.
- Imao sam u maju Evropsko prvenstvo na kojem sam pobedio u dve borbe i izgubio u okršaju za medalju, tako da sam na kraju zauzeo peto mesto. A drugi turnir je bio u Austriji na kojem sam imao pet borbi i osvojio prvo mesto. Video sam da još mogu da se takmičim - kaže Fejzić, o čijoj karijeri brinu treneri, braća blizanci Mario i Marin Dujić.

Fura stil Bate  Kankana: Fejzić  obožava rep muziku

Fura stil Bate Kankana: Fejzić obožava rep muziku

Pišem pesme jer imam šta da kažem


U vreme pauze zbog problema sa srcem počeo je da piše pesme. Tih dana nastala je numera „Dnevnik pobednika“, koja je brzo zapalila socijalne mreže.
- Osetio sam da imam šta da kažem u teškim trenucima, a ta pesma je nastala baš u tom periodu. Bez treninga sam našao neki drugi izvor ispunjavanja sebe i sklopio sam pesmu. Jako je duga, jer sam imao dosta stvari da kažem, ali, opet osećam da nisam sve rekao, tako da ću nastaviti da pišem pesme, jer u tome vidim neki deo ispunjavanja sebe, kao i kroz sport - kaže Fejzić.

Dva puta išao biciklom na more


Pored muzike i sporta, Damir Fejzić u jedno od svojih najvećih životnih dostignuća ubraja i činjenicu da je dva puta išao biciklom na more, od Vršca do Bara.
- Trebalo mi je samo tri dana za to. Laganica - kroz smeh će Damir.

Poslednji komentari
  • Jutarnja Rosa Vreme: 28.07.2014 09:36h

    Kada sam ja pre mnogo godina dala sinu ime Damir, to je bio pravi bum, bukvalno ih u Beogradu nije bilo mozda trojica, prelepo ime.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP