Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

VATERPOLISTI VEČERAS PROTIV MAĐARA U FINALU EP (20.30)

DAN ZA ZLATO!

Autor: M. Rangelov | 27.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Sija sunce kao zlato, svi u napad samo hrabro, znaju da na ‘Zigetu’ danas je dan za pobedu“ - kažu poznati stihovi koje su momci iz grupe „Beogradski sindikat“ spevali vaterpolisitima Srbije. Danas je stvarno dan za pobedu, i to za zlato! Još samo jedan korak deli naše „delfine“ od odbrane titule šampiona Evrope. Protivnik je najteži mogući, stari znanac, domaćin EP, Mađarska.

Brane  titulu iz  Ajndhovena: Vaterpolisti  Srbije

Brane titulu iz Ajndhovena: Vaterpolisti Srbije | Foto: Profimedia

- Očekujem pravi spektakl u finalu. Budimpešta, publika, ali i kompletan vaterpolo svet, zaslužuju ovakvu borbu za vrh Evrope. Nema taktičkog nadmudrivanja, odlučiće nijanse - smatra selektor našeg nacionalnog tima Dejan Savić.


Nema više karata!


Organizatori očekuju pravu najezda naših navijača na plivalište „Ziget“. Međutim, karata za finalni meč više nema.
- Svesni smo želje naših navijača, ali Savez nema dovoljno ulaznica da svima izađe u susret. Određeni dobijeni kontigent je već podeljen. Teško je verovati da ćemo od domaćina, ujedno i rivala dobiti dodatne karte - ističe Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS-a.

Srbija nije blistala tokom turnira, momci su hodali po ivici, ali su po ko zna koji put pokazali da imaju karakter pobednika. Filipović, Prlainović i drugovi su u meču sa Crnogorcima ostavili u bazenu i poslednji atom snage, samo da bi našoj zemlji podarili još jednu borbu za najsjajnije odličje.

- Za nas ovo finale neće biti bilo kakvo. Igramo protiv svetskih prvaka, ne možemo da obećamo trijumf, ali je sigurno da ćemo dati maksimum. Imamo snage za taj poslednji, najvažniji korak - istakao je kapiten „delfina“ Živko Gocić.
Milan Aleksić je svestan kvaliteta rivala.

Adut: Živko  Gocić

Adut: Živko Gocić | Foto: Profimedia


- Pred finale, nema tajni. Svi se odlično poznajemo i individulanih iznenađenja neće biti. Mađari igraju pred svojim navijačima, biće jako motivisani, ali uzdam se u naše jedinstvo i veru, a pokazali smo i da nikada nema predaje. Utakmicu će odlučiti jedna lopta - poručuje Aleksić.
Meč na “Zigetu” počinje večeras u 20.30. „Delfini“, srećno!

Nada Macura

Nada Macura | Foto: Oliver Bunić

Finale gledajte u društvu!

Pred Srbijom je još jedno burno vaterpolo veče! Ne igra se finale EP svaki dan, biće mnogo euforije i tenzije. “Delfini” će se u bazenu sa Mađarima boriti za zlato, a mi pored Tv prijemnika sa velikim stresom. Kako pored svega ostati smiren i sačuvati zdravlje? Najbolje rešenje i odličan savet za to nudi portparolka Hitne pomoći, dr Nada Macura:
- Jedno je sigurno, biće stresa, ovo nije prvi put da sportisti Srbije igraju utakmicu od koje se mnogo očekuje. Najbolje je da meč pratite u društvu. U nekom rashlađenom objektu, kafiću ili na splavu. Radost, ali i tugu je najlakše podeliti. Društvo donosi optimizam, pozitivnu atmosferu, kad je “ekipa” veća, tenzija se smanjuje. Nikako nemojte ostati sami kod kuće. Olakšavajuća okolnost je što je finale u večernjim satima (20.30), pa neće biti toliko vruće - ističe doktorka Macura.
I polufinale sa Crnom Gorom je donelo veliku neizvesnost, da li je bilo intervencija zbog vaterpola?
- Leto je, “teško” je napolju, imamo mnogo poziva, ali ovoga puta nijedan nije bio zbog utakmice. Strastevnih navijača sa bolsenim srcem je mnogo, često ne mogu da se smire. Susreli smo se, posle bitnih mečeva, sa ozbiljnim intervencijama, ali posle duel sa Crnogorcima nije bilo takvih poziva. Ipak smo pobedili - savetuje Nada.
Dakle, navijači, sada znate šta nam je činiti. Bodrite vaterpoliste svim srcem, ali u društvu.

Pivo DA, za volan NE!


Tradicija je da se uz sportske manifestacije konzumira pivo. Utakmice i ovo alkoholno piće svuda u svetu, nekako uvek idu zajedno, u paketu.
- Znam da navijači vole da uz meč popiju poneko pivo. Jasno je da to ne može da se izbegne. Ali kao lekar, moram da zamolim ljude da posle toga ne sedaju za volan. Opasno je!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP